Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Važniji Srbi i Bunjevci od hrvatskoga veleposlanika

Zašto je prešućena nazočnost Hidajeta Biščevića?

 

U reportaži od 2. siječnja 2021. u takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 o polaganju vjenaca na grob Josifa Runjanina na Uspenskom groblju u Novom Sadu snimljeni su govori Milorada Pupovca i Tomislava Žigmanova te kadrovi u kojima veleposlanika Republike Hrvatske Hidajeta Biščevića nema!

Na portalu Hrvatskog nacionalnog vijeća na fotografijama sa ovog događaja također nema Biščevića, a ne spominje se niti u opširnom tekstualnom izvješću!!! (https://hnv.org.rs/vijest/polaganjem-vijenaca-obiljezena-obljetnica-smrti-josifa-runjanina/409/ ) Tek smo na novosadskom portalu RTV saznali da je ovom događaju prisustvovao i veleposlanik Biščević! (https://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/u-novom-sadu-obelezena-godisnjica-smrti-kompozitora-josifa-runjanina_1204727.html) Treba li komentar?! A da ne bismo plakali, malo smijeha. Kamera Redakcije programa RTV2 na hrvatskom jeziku detaljno je usnimila kako se Tomislav ugurava na slikanje, što je vidno uznemirilo Jasnu i Mirka.

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezani članci

Počela 24. nacionalna konvencija Hrvatske bratske zajednice Amerike

HF

Kulturno bogatstvo otoka Krka ne prestaje oduševljavati

HF

Milijuni srpskih dinara HNV-u i trokutu

HF

Toma Grabež

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...