Hrvatski Fokus
Kultura

Abecede Claudija Magrisa  

Prilozima najviše objavljivani u listu Coriere della Sera

 

Nedavno je agilni zagrebački nakladnik Fraktura objavio novu knjigu Claudia Magrisa Abecede u Biblioteci Platforma. I ovom prigodom ističem klasičan uvez u prijevodu s talijanskog Ljiljane Alvirović. Tekstove za ovo izdanje iz knjige Alfabeti i drugih talijanskih publikacija izabrali su Claudio Magris, Ljiljana Alvirović i Seid Serdarević. Riječ je o prilozima objavljivanih najviše u listu Coriere della Sera, od 1998. do 2008., ali i drugdje.

Ova doista zanimljiva knjiga donosi nam promišljanja i iskustva Claudia Magrisa, od književnih junaka i književnih oblika, od početaka do danas, on nas upućuje, njegove čitatelje na istraživanje i traženje vlastitog dojma, na osobni odabir i vlastiti doživljaj. Tristo i sedamdeset stranica ove knjige, ili brzo čitamo ili čitamo dio po dio, svejedno, i sve smo bliže, čini nam se, iznova, ulazu u labirint književnosti. Za mnoge čitatelje, za mnoge mlade i sve ostale pisce, ovo je važna knjiga, vraća nas na početke, na trenutak kada smo shvatili da smo definitivno i nepovratno fascinirani književnošću. Listati je, čitati, vraćati se pročitanom, razmišljati.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Jednosmjerno

HF

U Šopovoj bolesničkoj sobi

HF

Oj Corono, džaba te ne bilo

HF

OMIŠ 2017. – Pobjeda klape Vinčace

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...