Hrvatski Fokus

Policija je privela muškarca osumnjičenog za prijevaru prilikom kupoprodaje zemljišta

 

Puljska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji državljanin Srbije počinio kaznena djela prijevara, ovjeravanje neistinitog sadržaja i krivotvorenje isprave. Policija sumnjiči 32-godišnjaka da je u listopadu prošle godine radi sačinjavanja ugovora u kupoprodaji nekretnina angažirao jednog pulskog odvjetnika, kojem se lažno predstavio kao kupac nekoliko zemljišta, dok se muškarac koji je bio s njim u društvu predstavio kao prodavatelj zemljišta. Osumnjičeni je odvjetnika doveo u zabludu, s obzirom da je znao kako je punomoć 46-godišnje državljanke Kanade, kojom je ona navodno ovlastila muškarca koji je bio s njim u društvu, krivotvorena. Temeljem tako krivotvorene punomoći, 32-godišnjak je u ime svoje tvrtke kupio zemljišta te se uknjižio na njih, a potom ih je posredstvom raznih agencija za preprodaju nekretnina pokušao prodati. Na taj je način oštetio 46-godišnju državljanku Kanade za oko šest milijuna kuna.
Osumnjičenog se također tereti da je upravo radi ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi prilikom kupoprodaje zemljišta osnovao tvrtku koja je kupila sporna zemljišta, i to davanjem lažnog iskaza. Naime, na trgovačkom sudu je prilikom osnivanja tvrtke dao lažnu izjavu, pri čemu je kao sjedište tvrtke naveo adresu jedne ženske osobe, iako je znao da njegova tvrtka nije  bila u ikakvim odnosima s tom adresom niti vlasnicom objekta te je kod javnog bilježnika i ovjerio taj neistiniti sadržaj.
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu, a policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.

Glas Istre, https://www.glasistre.hr/crna-kronika/-717242?fbclid=IwAR3wWMj9eIHYVyhxUDMdSEDAwZk4zVwwGLGlhP694Gg9dgD3-urkxdQjemQ

Povezane objave

Sinu pripadnika JNA smeta Hrvatska vojska!

HF

Dolje Frljić i drugi provokatori!

HF

Suze bola i suze sreće

HF

HOS-ovci su istinski antifašisti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više