Hrvatski Fokus

Prilika za perspektivne kuhare i slastičare

 

Do 1. veljače 2024. otvorene su prijave za Stipendije Raise the Bar koje su namijenjene kuharima i slastičarima koji imaju do pet godina iskustva rada u ugostiteljstvu i svoju karijeru žele razvijati u smjeru visoke gastronomije.

U sklopu Stipendija, Coca-Cola HBC Adria petu će godinu zaredom odabrati najperspektivnije profesionalce kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na renomiranim kulinarskim učilištima kao što su École Ducasse, Le Cordon Bleu i ALMA – la Scuola Internazionale di Cucina Italiana.

a-Cola HBC Adria do sada je kuharima i slastičarima osigurala ukupno 14 stipendija, a među dobitnicima su Ante Kapović i Grgo Bačelić iz Šibenika, Matija Kuzmić iz Veselića pokraj Karlovca te Željka Bleuš i Nikola Tomašić s Korčule.

U prvom dijelu, koji obuhvaća analizu pristiglih prijava, u obzir će se uzeti motivacija kandidata, njihovo iskustvo te planovi za budući razvoj. U drugom će dijelu tehničko znanje kandidata ocjenjivati vrhunski chefovi i stručnjaci iz ugostiteljskog sektora među kojima su Marko Gajski, chef restorana LD, i Tea Mamut, vlasnica slastičarnice O’š kolač.

Coca-Cola HBC Adria do sada je kuharima i slastičarima osigurala ukupno 14 stipendija. Prošlogodišnji stipendisti, chefovi Stella Pasek i Tilen Utenkar trenutno su na edukaciji u Italiji te pohađaju napredan program talijanske kuhinje u renomiranoj školi ALMA – la Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Željka Bleuš i Nikola Tomašić svoje će profesionalno usavršavanje, zahvaljujući Stipendiji Raise the Bar, uskoro nastaviti na pariškom kampusu učilišta École Ducasse.

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria čiji je cilj povećati kvalitetu obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca trima programima: Akademijom za konobare, bariste i barmene, Stipendijama za kuhare i slastičare te edukativnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.

Anđelka Felja

Povezane objave

Potresi otvaraju prilike za novi urbanistički razvoj i nove ideje

hrvatski-fokus

Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije u Lisinskom

hrvatski-fokus

Republika Hrvatska jest i bit će čimbenik mira

HF

Nakon Bačića Žigmanov

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više