Hrvatski Fokus
Gledišta

DSHV je regionalna, a ne svehrvatska politička stranka u Srbiji

Do posljednjeg Hrvata

 

U Statutu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) stoji da je to politička organizacija vojvođanskih Hrvata, institucija u kojoj se oblikuju, izražavaju i zastupaju kolektivni interesi Hrvata u Vojvodini (Bunjevaca, Šokaca i drugih Hrvata u Vojvodini)! Dakle, DSHV zastupa samo interese vojvođanskih Hrvata (ne svih Hrvata u Republici Srbiji) pri čemu se naglašava da su to Šokci i Bunjevci i (neki) drugi Hrvati! Ovakva, već u samoj definiciji, nakaradna politička stranka vremenom se, isključivo manipulacijama, plagijatima i lažima, uspjela nametnuti kao “jedina relevantna politička stranka svih Hrvata u Srbiji”, što je dovelo do političkog (ali i kulturnog) sunovrata ovdašnje hrvatske zajednice!

Osnutak ove stranke u Subotici 1990. godine, kada je već bio jasan raspad Jugoslavije s odvajanjem Hrvatske u neovisnu državu, sugerira na jedan od bezbroj dilova Bunjevaca s aktualnom vlašću u svom identitetskom laviranju,  jer je za kratko vrijeme od osnutka počeo progon Hrvata iz Vojovdine, ali uz Šešeljevu “sugestiju” da su Bunjevci “naši” i da ih ne treba dirati!!!

Najgore su prošli pravi i najveći Hrvati u Srijemu koji su odmah prišli ovoj stranci, no pokazalo se da su bili naivni! A na osnovu učlanjenja srijemskih Hrvata u DSHV uslijedio je masovni progon Hrvata iz Srijema! Cilj je postignut!

Cilj je postignut ali Hrvati u Srbiji odavno ne smatraju da DSHV štiti njihove interese, stranka se osipa te sužava na područje Subotice i okolice sa većinskim članstvom i rukovodećim kadrom takozvanih “bunjevačkih Hrvata”, a Hrvati u Srbiji, inače zastrašeni, diskriminirani i proglašeni najomraženijim narodom, povlače se iz javnog prostora, posebno intelektualci.

Petar Kuntić “bunjevački Hrvat”, poslije jedanaest godina na čelu DSHV-a i “zastupanja” Hrvata (čak u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, gdje nikada nije govorio o bilo kom problemu Hrvata u Srbiji) povlači se 2014. godine s te pozicije zbog izbornog poraza!

Odmah poslije toga pokazat će se da je Petar Kuntić samo izigravao  “bunjevačkog Hrvata” (zbog osobne koristi), odnosno da je samo Bunjevac, jer je u jednosatnoj emisiji RTS1 sebe, svoju obitelj i Suboticu predstavio kao bunjevačku, bez da je jednom riječju spomenuo slovo “h” od bilo čega hrvatskog!

Ovdje treba reći da u Srbiji ima 16.706 Bunjevaca, priznatih kao poseban narod, koji govori da s Hrvatima nema nikakve veze, i da od svakog “bunjevačkog Hrvata” preko noći može nastati Bunjevac!

Poslije Petra Kuntića na čelo DSHV-a dolazi Tomislav Žigmanov, koji je prije toga sebe proglasio prvim čovjekom kulture svih Hrvata u Srbiji, forsirajući sve što je bunjevačko! Manipulacijama, plagijatima i lažima eleiminiro je sve svoje neistomišljenike i na sva ključna mjesta svih ovdašnjih hrvatskih krovnih institucija (koje su sve u Subotici) doveo svoje poltrone, mediokritete i ljude lošeg karaktera, u najvećem broju “bunjevačke Hrvate”, te sveo kulturu i politiku 57.900 Hrvata u Srbiji na šaku svojih bunjevačko-prijateljsko-rodbinskih poslušnika.

Za sutra Tomislav Žigmanov na svom twitter nalogu najavljuje “izbornu skupštinu” na kojoj će u Donjem Tavankutu biti svi ti njegovi poslušnici, koji će ga nesumnjivo izabrati, ako treba i za doživotnog prdsjednika DSHV-a!

Do pobjede!!! (s tri uzvičnika), kliče ovaj manipulant, što ovog puta znači do poslijednjeg Hrvata!!! I jedino dobro u svemu tome je što ćemo konačno (Žigmanov dvije godine „zbog korone“ nelegalno vodi stranku) saznati sva imena i prezima ljudi koji se samo iz osobnog interesa „predstavljaju kao borci za dostojanstvo i ravnopravnost Hrvata u Republici Srbiji“ i već desetlječjima sjede na njihovoj grbači!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Hvala nekim časnim sucima što su spriječili daljnje maltretiranje

hrvatski-fokus

Izbori ne osiguravaju ravnopravnost kandidata

HF

Rekli ste sve što je trebalo

HF

Od Versaillesa do Jasenovca

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...