Hrvatski Fokus
Gledišta

Prisega Tomislava Žigmanova na očuvanju ‘Kosova i Metohije’ unutar Republike Srbije

Ništa ne bi vrijedile riječi prisege Martinovića, Momirovića, Gašića i svih drugih da ih nije izgovorio bunjevački Hrvat

 

“Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije.”

Eto, sva strašna stoljetna neprijateljstva, problemi i nesuglasice između Srba i Hrvata i još strašnije višestoljetno pitanje Kosova i Metohije mogu se riješiti preko noći jednim telefonskim pozivom ako je on upućen pravom i ključnom čovjeku u svemu ovome!

Ništa ne bi vrijedile riječi prisege Martinovića, Momirovića, Gašića i svih drugih da ih nije izgovorio i ovaj bunjevački Hrvat, najveći manipulant, prevarant, plagijator i lažov među svim Bunjevcima i među svim Hrvatima svijeta!

Samo njegovom prisegom u svečanoj dvorani srbijanskog parlamenta na svečanom imenovanju nove vlade zagarantirano je da između Srba i Hrvata i između Srba i Albanaca (Kosova i Metohije) više nikada neće biti nikakvih problema!

Zato su i svi Srbi na cijelom svijetu, svi Hrvati na cijelom svijetu i svi Albanci na cijelom svijetu od momenta prisege ovog lika srećni kao nikada do sada, a najsrećniji su 57.900 Hrvata, koji su do jučer bili najomraženiji narod u Srbiji (upravo po riječima ovog prisegatelja).

Sve se sada mijenja, pa je taj lik na takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV 2, odmah na dan prisege, u svom vrtiću tavankutskog trokutića cijelom pukiću u Srbiji i šire, rekao:

(Sada kada sam ja raznim marifetlucima sebi obezbjedio ministarsku plaću i sve privilegije oko toga, prim. a., dalje je citat) Ljudi pozitivno reagiraju, šigma koja je postojala (nad Hrvatima u Srbiji) je sklonjena (definitivno!), pozitivno smo prihvaćeni, priznati smo (svi Hrvati u Srbiji) kao osobe koje mogu i znaju i imaju priliku biti dio najviših struktura vlasti u Republici Srbiji…

I sve tako, med i mlijeko za sve Hrvate u Srbiji!

Što više, od trenutka ove prisege vidno su srećni svi žitelji Republike Srbije, posebno manjine, nacionalne i sve ostale, jer je će “najbolji” bunjevački Hrvat voditi u srbijanskoj vladi resor za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog !!!

Apsolutista koji je u ovdašnjoj hrvatskoj nacionalnoj zajednici uzurpirao sve ključne položaje i u kulturi i u politici, eliminirajući svoje neistomišljenike do posljednjeg, i koji je u ovdašnjim “hrvatskim” medijima ukinuo svaku slobodu govora, prenjet će svoje iskustvo i na ostale manjine! Čovjek koji ne zna voditi dijalog, već isključivo monolog, sada će voditi društveni dijalog!!!

Pa u istom vrtiću isti lik kaže: Naravno da je naš (?) fokus do sada bio primarno usmjeren na intertese i potrebe pripadnika hrvatske zajednice, ali to ne znači da ću na poziciji koju ću sada obnašati zanemarivati interese i potrebe pripadnika drugih zajednica. I naravno, kada je u pitanju primarni resor koji vodim, to će biti svemanjinska prava, da ću nastojati da se i kulturu i stupanj osporenosti, cijelokupna ta problematika koja spada u područje vladavine prava, unaprijedi!

Prvi su se novom ministru prijavili Bunjevci i pripadnici LGBT zajednice, a najviše od njega očekuju Romi!

 Što reći?!

 Ovo su, primjerice, svi komentari na članak u “Danasu” od 23. listopada 2022. godine “Kako je Hrvat Žigmanov stigao do mesta u srpskoj vladi”:

(https://www.danas.rs/vesti/politika/kako-je-hrvat-zigmanov-stigao-do-mesta-u-srpskoj-vladi-hrvatski-mediji-o-vucicevom-izboru-ministara/komentari/)

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Podjela Hrvatske na tri statističke regije i tri, pet, šest ili deset izbornih jedinica, četiri, pet ili osam županija i grad Zagreb

hrvatski-fokus

Ustavni sud, suprotno preporukama Venecijanske komisije, ukinuo uvjet za sudjelovanje na izborima pravovaljanim potpisima potpore birača

hrvatski-fokus

Komu treba vremenska prognoza?

HF

Kaznena prijava protiv Jadranke Kosor

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više