Hrvatski Fokus

Nepovjerenje Hrvata u neovisnost sudstva u Hrvatskoj najveće u EU-u

 

Dan prije izvješća Europske komisije o hrvatskome pravosuđu u mojoj objavi na facebooku napisao sam: „Ovo je raspad pravnoga sustava Republike Hrvatske“. Ne primjećujem da je netko zamijetio ili komentirao kako je stav hrvatskih građana iskazan prema neovisnosti sudstva jednako stavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Samo ću sada dodati, DORH je glavni generator izostanka vladavine prava u RH, u DORH-u su prevladali poslušnici, beskralježnjaci; tamo su mnogi mladi ljudi kleknuli pred politikom i postali sluge i sutra sami sebe ne će moći pogledati u ogledalo. Čitavo stanje otežava onaj doduše mali dio sudaca koji su foteljaši, pa iz toga razloga isto u funkciji i pod utjecajem politike. Sve to postaje sve veći teret države, radi boljega razumijevanja stanja u državi predlažem pogotovo sudionicima pravosudnoga sustava da ovaj tekst u nastavku pročitaju.

Prije nekoliko dana politički analitičar i hrvatski filozof Žarko Puhovski je u intervjuu na televiziji kazao „Imate čitav sustav u kojemu je zapravo idiot onaj koji ne uzme“. Vjerujem da građani nestrpljivo čekaju da se ta hobotnica korupcije u RH počne raspetljavati. Ova politika je od ponosne zemlje i njegovoga naroda napravila sluge. Ovoga puta ne smije biti oprosta, treba postupiti u skladu s vladavinom prava i oni koju ne poštuju Ustav i zakone RH moraju biti sankcionirani. A tko su ti, moglo bi ih se nabrajati danima ali samo dva primjera najodgovornijih institucija u RH. Najodgovorniji u državi za poštivanje vladavine prava je vrh hrvatske političke vlasti. Samo pogled unazad koji su to žetončići Plenkoviću čuvali, sačinjavali, predstavljali većinu u Saboru. A istoga trenutka kada te iste žetončiće nije više trebao sve ih je pustio niz vodu, usprkos tomu što je koristio njihov glas da podržavaju kriminal pred očima čitave nacije.

Kako postupa vrh sudbene vlasti u Hrvatskoj? Nedavno je tjednik Nacional objavio informaciju kako preko državnih kompanija izvršna vlast i Andrej Plenković korumpira predsjednika Ustavnoga suda Miroslava Šeparovića, i to na račun odvjetničkoga društva koje je osnovao taj isti M. Šeparović stiglo je uplata državnih kompanija u vrijednosti 6.350.000,00 (šest milijuna i tristo pedeset tisuća kuna).

Nakon ovoga logično je zaključiti da Puhovski ima pravo kada konstatira: IDIOT ONAJ KOJI NE UZME. Stoga predlažem i pitam, treba li se ugledati na Rumunjsku, jer očito su i u Bugarskoj počeli rješavati problem. Vidjet ćemo za nekoliko dana jesmo li mi u Hrvatskoj stvarno najgori? Hoćemo li svi zajedno radi budućnosti svih nas postati odgovorni građani i članovi Europske unije, poštujući vladavinu prava ili ćemo i dalje drhtati pred uraganom koji je bez vjetra?

Ivica Todorić

Povezane objave

Rusi dugoročno ne će okupirati Ukrajinu. Oni su prepametni da se u to uključe

hrvatski-fokus

Ćesić je rentijer Domovinskoga rata

HF

Pogubni učinci aktualne hrvatsko-srpske pomirbe

HF

Saborski zastupnici – udbaški zaštitnici!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više