Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Mustafa Cerić: »Bošnjâk – böš! = turska rugalica za Bosance: Bošnjak – ništa!«

Nekadašnji vjerski vođa muslimana u konačnici je najvišeg zla nanio svom bošnjačkom narodu

 

Bosnu i Hercegovinu nije raskomadao i podijelio daytonskim zidovima ni velikosrpski secesionizam, ni velikohrvatski europeizam, već velikomuslimanski vjerski radikalizam umotan u patriotizam, u koji su se uvukli potomci Osmanlija, djeca majke Turske i svi oni “Bošnjaci” kojima je Iranac, Afganistanac i Turčin bliži od susjeda Hrvata, Srba i Europljana. Naprosto u taj dotad tako radikalno nezabilježen muslimanski vjerski, a u traženju nacionalnog identiteta u Bosni i Hercegovini i u taj, vrlo bolestan patriotizam, smjestila se i stiskala opasna rulja pojedinaca, iz svih dijelova tadašnjeg muslimanskog korpusa, i današnjeg bošnjačkog i skorog građanskog.

I vjerojatno bi se taj, u prvom redu vjerski a zatim i nacionalni, muslimansko-bošnjačko-građanski „patriotizam“ zadržao u europskim dimenzijama pozitivnog domoljublja da glavnu riječ u tom procesu nisu preuzeli vjerski lideri muslimana i neki politički čelnici koji su i prije te pojave bili osuđivani kao islamistički radikali. Velikosrpski nacionalizam, koji je započeo da ruši jugozajednicu, muslimanski radikalisti iskoristili su do maksimuma, te u vrlo kratkom vremenskom periodu zaveli, pa gotovo cijeli tadašnji muslimanski narod, u jednu vrlo opasnu političku i ratnu avanturu. U pomoć za političku, napose vjersku preobrazbu svoga naroda doveli su ogroman broj islamističkih vjerskih, političkih poglavito terorističko ratnih fundamentalista iz najradikalnijih muslimanskih zemalja, čime je pokret ubrzo prerastao u snažnu financijsku i vojnu organizaciju koja i danas traje. Zahvaljujući snažnim vezama iz vremena školovanja beha muslimanskih vjerskih lidera po radikalnim islamskim zemljama, od kojih su neke od strane demokratskog svijeta bile označene, a i danas su, i terorističkim, islamistički pokret na toj europskoj periferiji postao je financijski najsnažniji, gotovo, u svijetu. Vođe tog, već tada se vidjelo da ima previše islamskog terorističkog sadržaja, vjerskog radikalnog pokreta vinile su se, Mustafa Cerić, u nebeske visine najbogatijih pojedinaca u muslimanskom svijetu, čime su se gladnom i zavedenom muslimanskom narodu nametnuli nedodirljivim bogovima, ne na nebu, nego u bosanskohercegovačkoj tragičnoj ratnoj i gladnoj suvremenosti. Izrasli su faraoni i dinastije, Cerić, Izetbegović, otuđeni od naroda i iz sigurne pozadine, ureda, vjerskih objekata, bankovnih trezora gurali svoj muslimanski narod gotovo u biološki nestanak, govoreći javno i bez mrvice straha za odgovornost, što i jest karakteristika muslimanskih vjerskih lidera, da su spremni poslati u smrt i 250 tisuća pripadnika svoga naroda za ostvarenje muslimanske Bosne i Hercegovine. Ne prestaju ni danas narod gurati u rat, obećavajući im da će sami stati na čelo ratno okupatorske vojske, ohrabrujući ih govorima i snažnoj proizvodnji oružja u namjenskim tvornicama diljem muslimansko-bošnjačkog teritorija za „ne daj Bože“. „Za nedaj Bože“ da beha zajednicu suverenih i konstitutivnih naroda moramo konfederirati ili entitetizirati ili savezno republički uređivati s Hrvatima i Srbima, čime bi im omogućili jednakopravnost, ravnopravnost i slobodu jednaku kakvu mi uživamo. E, protiv tih civilizacijskih prava i stečevina mi se naoružavamo „za ne daj Bože“. I stoga da bi Hrvatima i Srbima, i svim Europljanima, omrznuli beha zajednicu, Izetbegović II. obećava i muslimanima, i Bošnjacima i građanima da će im biti na čelu u pohodu etničkog i vjerskog čišćenja nemuslimana, nebošnjaka i negrađana.

A kako nisu uspjeli politikom vjerskog radikalizma i zavođenja cijelog  naroda suicidirati svih tih planiranih 250 tisuća muslimanskih žrtava, naravno među njima nisu planirana njihova djeca i bližnji rod, žestoko vode rat poslije rata za, sada više ne za muslimansku, dio Europljana im je zaprijetio da muslimanska beha zajednica nikako nije opcija, već za građansku Bosnu i Hercegovinu, što je zapravo isto u zamišljenom cilju samo sada pod drugim omotačem. Zbog toga se mijenjaju i nacionalnom identitetu, pa su izašli iz Muslimana i ušli u Bošnjake. A sada nastoje izaći iz Bošnjaka u Građanine, jer se ispostavilo da je onaj im vjerski lider što im silom nametnuo Bošnjaštvo, za Bošnjaka kazao da je to ništa. I tako već četvrt stoljeća taj samonametnuti vjerski vođa, danas na tom polju sam Ništa a na financijskom jedan od najbogatijih u svijetu ih voda iz jednog u drugi nacionalni naziv, do kojih ni sam ne drži, osim onog financijske naravi. Iz svakog iz kojeg je izlazio, i u svaki novi u koji je ulazio, svoj izbor je autoritetom vjerskog lidera nametao cijelom muslimanskom narodu ne samo u beha zajednici već i izvan njenih granica.

Od ovih najnovijih kroz koje je prošao i beha Muslimane vodio i provodio, od muslimana pa preko Muslimana, Bošnjaka, Bošnjana, Bosanaca, potomaka Osmanlija, djece čija je mati Turska, pa do aktualnog Građanina, taj nekadašnji vjerski lider u konačnici je najvišeg zla nanio svim tim nacijama kroz koje je provodio beha Bošnjake muslimane. Toliko ih je zbunio da se je bez ikakve odgovornosti obogatio u bogatstvo bliskoistočnih šeika, a narod u cijeloj svojoj povijesti bio najgladniji, i nacionalno najviše dezorijentiran. Izgubljen. A kako i ne bi bio kad je taj bivši poglavar IZ BiH objasnio u svojoj širokoj “stručnosti” o svemu i svačemu, što to znači Bošnjak. Željko Ivanković hrvatski književnik iz Vareša kojeg su, kao i sve druge hrvatske književne velikane, građanizirani Bošnjaci ili bošnjačizirani Građani istjerali iz svih književnih asocijacija u političkom Sarajevu, citira svugdje prisutnog, vjerskog, političkog, akademskog, ratnog i poratnog Mustafu Cerića što je rekao i napisao što to znači Bošnjak: »Bošnjâk – böš! (tur.) = turska rugalica za Bosance: Bošnjak – ništa!«.

Vidjet ćemo što će u kratkoj budućnosti napisati, Cerić, Izetbegović, Komšić i cijela ta bošnjačka bratija za Građanina. Zasigurno,  Građanin veliko ništa. A taj Ništa opet će krenuti kao i muslimani, Muslimani, Bošnjaci, potomci Osmanlija, djeca mati Turske… u rat, u etnička i vjerska čišćenja, progone, silovanja, rušenja crkava, prisilnu islamizaciju… Krenut će u osobna bogaćenja i siromašenja zavedenog naroda. Građani, zapravo to veliko Ništa obećavat će da su spremni žrtvovati, sad puno više od onog što su obećavali Muslimani i milijun žrtava za Bosnu i Hercegovinu velikog Ništa.

Vinko Đotlo

Povezane objave

Natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata

hrvatski-fokus

Dobitnici Čitluk, Žepče i Kiseljak

HF

Dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje u Bosanskom Grahovu

HF

Kasim Hadžić – gradonačelnik Priboja u vrijeme NDH

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više