Hrvatski Fokus
Aktualno

Prvu nagradu osvojila je pjesma pjesnika Peje Šimića

Održana finalna večer pjesničke manifestacije domoljubne poezije pod naslovom RASPLAMSAJMO OLUJE U SRCU I DUŠI

 

Pod pokroviteljstvom udruge Veterana 4. gardijske brigade i Hrvatske udruge Benedikt, povodom Dana hrvatskih branitelja, Dana sjećanja i obljetnice Oluje u Splitu je u domu Veterana legendarne 4. gardijske brigade 31. srpnja održana je finalna večer pjesničke manifestacije domoljubne poezije pod naslovom RASPLAMSAJMO OLUJE U SRCU I DUŠI.

Finalnu večer i promociju Zbornika u kojem su pjesme autora po odabiru časnog suda otvorio je moderator pukovnik Mate Buljubašić  minutom šutnje za pale branitelje, nakon čeka je nastupio Vis Gospe od zdravlja s nekoliko domoljubnih pjesama. Uslijedio je recital autora koji je otvorila pjesnikinja Danica Bartulović.

Treću nagradu osvojio je pjesnik Zdravko Kordić

Drugu nagradu osvojio je Tomislav Bilosnić

Prvu nagradu osvojila je pjesma pjesnika Peje Šimića MOLITVA ZA DOMOVINU.

Pejo Šimić nagrađen je plaketom Oluja 2021. i medaljom kralja Zvonimira. Tako je Peji Šimiću pripala čast da od utemeljenja ove pjesničke manifestacije prvi donese u Zagreb i svoj Posavski književni klub medalju Kralja Zvonimira.

Boris Ćavar

Povezane objave

Hrvatski narodni sabor protiv sotonizacije Hrvata u BiH

HF

Opasne poruke Viktora Orbána iz Sátoraljaújhelyja

HF

Nijemci prokazali krivce za poljudsku sramotu

HF

Vice nas podsjeća na Alojzija Stepinca

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više