Hrvatski Fokus
Aktualno

Prvu nagradu osvojila je pjesma pjesnika Peje Šimića

Održana finalna večer pjesničke manifestacije domoljubne poezije pod naslovom RASPLAMSAJMO OLUJE U SRCU I DUŠI

 

Pod pokroviteljstvom udruge Veterana 4. gardijske brigade i Hrvatske udruge Benedikt, povodom Dana hrvatskih branitelja, Dana sjećanja i obljetnice Oluje u Splitu je u domu Veterana legendarne 4. gardijske brigade 31. srpnja održana je finalna večer pjesničke manifestacije domoljubne poezije pod naslovom RASPLAMSAJMO OLUJE U SRCU I DUŠI.

Finalnu večer i promociju Zbornika u kojem su pjesme autora po odabiru časnog suda otvorio je moderator pukovnik Mate Buljubašić  minutom šutnje za pale branitelje, nakon čeka je nastupio Vis Gospe od zdravlja s nekoliko domoljubnih pjesama. Uslijedio je recital autora koji je otvorila pjesnikinja Danica Bartulović.

Treću nagradu osvojio je pjesnik Zdravko Kordić

Drugu nagradu osvojio je Tomislav Bilosnić

Prvu nagradu osvojila je pjesma pjesnika Peje Šimića MOLITVA ZA DOMOVINU.

Pejo Šimić nagrađen je plaketom Oluja 2021. i medaljom kralja Zvonimira. Tako je Peji Šimiću pripala čast da od utemeljenja ove pjesničke manifestacije prvi donese u Zagreb i svoj Posavski književni klub medalju Kralja Zvonimira.

Boris Ćavar

Povezani članci

Dijalektički mamut ili negacija negacije

HF

Pravoslavni Badnjak = četnički dernek

HF

Odugovlačenje na Upravnom sudu

HF

“U ovoj se zemlji samo Srbi kažnjavaju”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...