Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Teksas daje građanima slobodu koju nikada prije nisu imali

Uporaba pištolja bez dozvole

 

Kuća Texas je tijekom vikenda odobrila zakon kojim će se građanima omogućiti uporaba pištolja bez dozvole. Zakon sada ide na odobrenje republikanskom guverneru Gregu Abbottu. Rekao je da će potpisati račun. Nacrt zakona omogućit će građanima Teksasa 21 i više godina koji zakonski mogu posjedovati pištolj da javno izvedu pištolj bez dozvole ili provjere prošlosti, što je prije bilo predviđeno državnim zakonom.

Kuća u Teksasu odobrila je zakon glasanjem od 82 prema 62. Prije toga, Državni senat odobrio je zakon glasanjem od 18 prema 13.

Mjera uključuje amandman koji će povećati kazne za prijestupnike za koje se utvrdi da nose vatreno oružje. Demokrati kažu da će zakon dovesti do toga da će Teksašani i državni službenici biti izloženi većoj opasnosti. Charles Schwertner, koji je podržao prijedlog zakona, rekao je da kada je riječ o zakonima o oružju, “uvijek postoji puno brige”. Schwertner je rekao da vjeruje da će zakon državu učiniti sigurnijom. Guverner Abbott rekao je prošlog mjeseca da podržava zakone o “ustavnom nošenju”. Jason Ouimet, direktor NRA-a, podržava potez, rekavši da Amerikance ne treba prisiljavati da imaju dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja vani. “Pravo koje vas prisiljava da dobijete odobrenje vlade uopće nije pravo.” 

Blake Ambrose, https://patriotedition.com/texas-gives-citizens-a-freedom-theyve-never-had-before/

Povezane objave

Guy Verhofstadt: Svijet sutrašnjice je svijet imperija

hrvatski-fokus

Sjedinjene Države bile su energetski neovisne 2019. prvi put od 1957. godine

hrvatski-fokus

Stvara se naddržava bez ikakvog pristanka naroda

hrvatski-fokus

Nafta kao političko i ekonomsko oružje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više