Hrvatski Fokus
Kolumne

Srbiju treba što više oslabiti i svesti u što manje teritorijalne granice

Zapad smatra Srbiju nepopravljivim saveznikom Rusije i trajnim izvorom nestabilnosti na jugoistoku Europe

 

STRAHOVANJA ALEKSANDRA VUČIĆA – VELIKA SRBIJA, “SRPSKI SVET” ILI BEOGRADSKI PAŠALUK?!

“Radio Slobodna Europa” izvještava o inicijativi nekolicine vojvođanskih političara da se na predstojećem popisu stanovništva u Srbiji uvrsti rubrika koja bi omogućavala izjašnjavanje po nacionalnosti „VOJVOĐANIN/VOJVOĐANKA“: “Za tu ideju zalaže se politički savez stranaka iz Vojvodine, Vojvođanski front – koji čine Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Vojvođanska partija (VP), stranke koje se od osnivanja zalažu da se ovoj pokrajini Srbije vrati status autonomije iz vremena socijalističke Jugoslavije.“ (vidi: “Pred popis u Srbiji: Je li dozvoljeno biti Vojvođanin?” https://www.slobodnaevropa.org/…/srbija…/31425491.html)

Inicijativa je očekivano potekla od strane lidera LSV-a Nenada Čanka i VP-a Aleksandra Odžića, ali ju je podržala i srpska ministrica za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, inače bivša članica Demokratske stranke iz Novog Sada. To je bio razlog što je srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao Čomićku na podnošenje ostavke.

Vulin se referirao i o samoj inicijativi: „Revizija Drugog svjetskog rata je završena ujedinjenjem Njemačke i razbijanjem SFRJ i SSSR, a revizija Prvog svjetskog rata bi se završila odcjepljenjem Vojvodine i svođenjem Srbije na granice sa Berlinskog kongresa.“ (vidi: „Aleksandar Vulin za ‘Kurir’: Ministar u Vladi Srbije koji bi stavio u popis vojvođansku naciju trebalo bi odmah da da ostavku!“ – https://www.kurir.rs/…/ministar-vulin-specijalno-za…) Nekoliko poznatih i nekad vrlo utjecajnih srpskih političara, nastupajući kao politički analitičari u raznim televizijskim emisijama, u posljednje vrijeme sve češće ističu da je skupina zapadnih zemalja, prvenstveno okupljenih u vojnoj asocijaciji NATO koju predvodi SAD, još sredinom 80-ih godina prošloga stoljeća napravila plan razbijanja Jugoslavije na osam manjih državica: šest republika + dvije „autonomne pokrajine“.

Nekadašnji srpski ministar vanjskih poslova i potpredsjednik srpske vlade Nikola Šainović, koji je bio optužen zajedno sa Slobodanom Miloševićem u Haagu te je osuđen na osamnaest godina zatvora, tvrdi da je Milošević znao za te planove i da ih je preduhitrio „jugort revolucijom“ kojom je Kosovu i Vojvodini ukinuo status politički i teritorijalno autonomnih pokrajina. (vidi: „Nikola Šainović: Treći svetski rat je osveta Rusiji i Srbiji za prva dva!“ – https://www.glas-javnosti.rs/…/nikola-sainovic-treci…)

Prema Nikoli Šainoviću, Zapad smatra Srbiju nepopravljivim saveznikom Rusije i trajnim izvorom nestabilnosti na Jugoistoku Europe, zbog čega ju treba što je moguće više oslabiti i svesti u što je moguće manje teritorijalne granice.

Bože Vukušić, https://www.facebook.com/Bo%C5%BEe-Vuku%C5%A1i%C4%87-106855897725612/

Povezane objave

(Sve)videće oko, najveća stvar na svijetu

HF

Jugoslavenstvo – najveća kancerogena rana

HF

Junaci su svi oni koji nisu cijepljeni

hrvatski-fokus

Zašto je Plenković smijenio dr. Krešimira Pavelića!?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više