Hrvatski Fokus
Kolumne

Pronevjera javne imovine – skandal, nacionalna izdaja

Teški kriminal službenih osoba u HANFA-i

 

Andrej Plenković je pod kontrolom ljudi iz sjene. Hrvatski građani dobro znaju sto je INA značila za nasu državu i Hrvatski narod. Ovo je jedna u redu nacionalnih izdaja ali i izravna prijetnja nacionalnoj sigurnosti Republike Hrvatske. Treba li podsjećati o predstavljanju i to nedavne promjene državnih granica od strane Mađarske i Viktora Orbána?

Član Grupe BORG od Plenkovića dobio nagradu. Nacional od 12. 8. 2019. ima naslov: „Plenkovićev čovjek od povjerenja radio je za banku koja je novi konzultant Vlade za otkup dionica Ine“. Plenkovićev čovjek od povjerenja Branimir Bricelj je član zločinačke organizacije grupe Borg koja je izvlastila privatnu imovinu Agrokor. Jednostavno kazano, glavnu ulogu u konzultacijama (manipulacijom) s INA-om ima član grupe BORG B. Bricelj.

Elektroničke poruke koje su ovdje prezentirane govore o komunikaciji između, kao što vidite, nekoliko osoba, a u konačnici službene dokumente HANFE Silvana Božić šalje i to Anti Ramljaku koji to prosljeđuje svim članovima grupe Borg. Sama Silvana Božić pita Ramljaka hoće li moći promijeniti očito član 43. na stranici 20. Zakona Lex Agrokor. Dakle, umjesto da HANFA ima svoj stav oko Zakona, ona pita nezakonitu interesnu skupinu kakav bi dokument HANFA trebala isporučiti Vladi RH. Skandal. Dakle, mreža Plenković, Dalić, Žigman stavljeni su u potpunu funkciju kriminala neviđenih razmjera. I iz tog razloga izvještaj, koji je vezan uz Intercapital i Korunića, ne može imati nikakvu vjerodostojnost pa ću sada biti slobodan da postavim nekoliko pitanja.

HANFA vezano na prijavu, zatim i nadzor Intercapitala, Tončija Korunića i trgovanja svim financijskim instrumentima Agrokora, u izvještaju o nadzoru uglavnom govori o nadzoru dionica grupe Agrokor. Bilo bi prenaivno da je Korunić trgovao dionicama u vrijeme dok je aktivno radio u grupi Borg, ali postavlja se pitanje jesu li imali short pozicije na Agrokorove obveznice (futures ili options) koje bi u tom slučaju zasigurno mogle biti s velikim leveridgeima. Interesantno da je 2017. godine u Hrvatskoj jedino Intercapital bio fond koji je bio u plusu. Isto tako je pitanje ako su radili određene makinacije s kojim su brokerom kao posrednikom taj posao radili? Isto tako pitanje je je li HANFA ispitala dobit ostalih pravnih osoba koje su poslovale s Intercapitalom u vezi vrijednosnih papira Agrokora? Ovo govori o teškom kriminalu službenih osoba u HANFA-i ali isto tako bi se moglo postaviti i čitav niz drugih pitanja koje očito HANFA-u i DORH zbog političkog utjecaja ne interesiraju npr: kako i od koga je Knighthead imao povlaštene informacije i drugo?

Ivica Todorić, https://www.facebook.com/ivicatodoric.hr

Povezane objave

Stota obljetnica Orjune – zločinačke protuhrvatske organizacije (1922. – 2022.)

hrvatski-fokus

Lutanja po bespućima hrvatske političke zbilje (4)

HF

Pouke iz Hirošime i Orlanda

HF

Hrvatski konzervativizam protiv azijatske i putinovske autokracije

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više