Hrvatski Fokus
Kolumne

Plenković ugrozio nacionalnu sigurnost Hrvatske

Korumpirana Plenkovićeva i HDZ-ova Vlada vodi nas u osmišljeno pljačkanje, ali i protjerivanje

 

Plenković nema nikakvo ekskluzivno pravo legitimno koristiti političku poziciju da nakon ovakvih nemoralnih, koruptivnih, kriminalnih radnji ne raspusti Vladu RH i zaštiti građane Hrvatske od uništenja. Kada bi postojala kod Plenkovića trunka savjesti i poštenja preuzeo bi neospornu osobnu odgovornost i postupio po demokratskim standardima te zaštitio Republiku Hrvatsku i njegove građane od nepoštivanja vladavine prava koji je najvažniji preduvjet za prosperitet, odnosno budućnost države i građana.
Kada se objektivno uzmu političke kompromitirane pozicije (korupcija, nepovjerenje i dr.) većina trenutnih članova Vlade Lijepe naše izgleda očajno:
1. Darko Horvat pod istragom – zamjena Ivan Paladina, pune su ga novine, teško će izbjeći smjenu.
2. Marija Vučković – pune su je novine, revizijski nalaz – mnogo nepravilnosti, teško će izbjeći smjenu.
3. Davor Božinović – maknut zbog nepovjerenja, Plenković pokušava premještaj.
4. Nataša Tramišak – javno iskazano nepovjerenje.
5. Boris Milošević – otpisan.
6. Tomislav Ćorić – otpisan.
7. Vili Beroš – otpisan.
8. Josip Aladrović – otpisan.
9. Mario Banožić – otpisan.
Dodajući tomu probleme s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac, bivšom državnom tajnicom gospođom Josipom Rimac, Majom Đerek iz resor< Državnih nekretnina i mnogi drugi, onda to izgleda kao iz rubrike: Poruka svima akterima, u Vašim je rukama sudbina Republike Hrvatske. Za agoniju svakoga od Vas odgovoran je Plenković, on Vas je doveo u ovu više ili manje užasnu poziciju. Mnogi smo stradali zbog njegove bolesne ambicije, nemorala i zločinačke aktivnosti. Plenkoviću, kraj je gotova stvar, pitanje je trenutka. Za Hrvatsku i sve nas jedini je spas da se Plenković hitno makne. Svaki novi dan s Plenkovićem sve nas dovest će još više u bezizlaznu poziciju, ali i njega.

Plenković ugrozio nacionalnu sigurnost Hrvatske

Political News Politico, objavio je 28. 3. 2022. članak o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i njegovoj povezanosti s Angelom Merkel gdje zaključno piše: “Njemačka također ne će imati nikakav pravi kredibilitet niti unutar Transatlantskog saveza (bez obzira na to koliko milijardi se obvezala potrošiti na obranu) sve dok se iskreno ne obračuna s rezultatom dugogodišnjeg odnosa Merkel – Putin”.

U Republici Hrvatskoj imamo slično stanje i to upravo zbog povezanosti Plenkovića s Merkel-Putin! Zato najmanje što možemo objaviti jest: Republika Hrvatska također ne će imati nikakav pravi kredibilitet ni unutar transatlantskog saveza (bez obzira na to koliko milijardi se obvezala potrošiti na obranu). Sve dok se iskreno i temeljito ne obračuna s rezultatom godina mandata A. Plenkovića. Ne postoji osnovana sumnja za desetak predmeta u kojima je pronevjerio javnu imovinu, izvlastio privatnu imovinu, što je prouzročilo izravnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti RH i EU-a. Sve je jasno kao dan, ne znam što se čeka. A Vi?

Dramatično stanje u Hrvatskoj – HDZ(ovci) na potezu

Dramatično je društveno-političko, ekonomsko, socijalno stanje u Republici Hrvatskoj, ali i u HDZ-u! Pred članovima HDZ-a velika je odgovornost! Gospodo iz HDZ-a morate nešto poduzeti radi građana Hrvatske koji su vam dali povjerenje, radi Republike Hrvatske, radi naše djece, radi svih nas! Zar zaista članovi HDZ-a godinama ne vide i ne čuju!? Dopuštate, po tko zna koji put, zamjenu ministara, rekonstrukciju Vlade Republike Hrvatske i to nakon svih negativnih iskustava. Imao sam priliku na ulici nekoliko minuta vrlo interesantno razgovarati s jednim prosjakom. Na kraju sam mu rekao: „Ti prosiš da bi zadovoljio svoje životne potrebe. Zapamti, samo ne dozvoli da te se baci u blato i kada prosiš, moraš biti čovjek“.

Plenković nije u blatu, Plenković je u centru najveće močvare na svijetu – Pantanalu. Tu uvlači HDZ, ali pomalo i Republiku Hrvatsku. Dobro je napisao Nino Đula: “Hrvatskoj, u ovom trenutku ne treba rekonstrukcija Vlade nego rekonstrukcija politike!” Andrej Plenković postavio je novi standard u politici: biti ministar u Plenkovićevoj Vladi sve manje znači činiti razliku ili dodavati vrijednost, a sve više popunjavati kvotu i pružati alibi. U teoriji najodgovorniji državni poslovi na taj su način ozbiljno kompromitirani – jer ako ih može obavljati bilo tko, onda ti poslovi i nisu toliko zahtjevni, složeni, niti se za njih očekuju posebne vještine, priprema i sl.

Plenković od prvog dana predsjedničkog mandata u Vladi Republike Hrvatske koristi hrvatsku imovinu kao svoju djedovinu i djedovinu svojih ortaka. Imenuje ministrima poslušnike (marionete), a ako to nisu brzo ih smjenjuje. Prestrašeni ministri izglasavaju, potvrđuju odluke i potpuno protuzakonitog sadržaja, koje su značile otuđenje javne i privatne imovine od strateškog interesa

Može li sebi, u ovom kritičnom trenutku, Republika Hrvatska ovakva zločinstva i dalje dozvoliti? Članovi HDZ-a na vama je potez!

Prijeti inflacija!

Vlada Republike Hrvatske, građanima svaki dan uzima sve više! Već osiromašenom građaninu beskrupulozno je uništen socijalni status, ali i uništena konkurentnost nacionalne ekonomije, na način da ih Vlada Republike Hrvatske još pušta u ralje inflacije. Činjenica je da žrtvuju građane i nacionalnu ekonomiju kako bi ušli u eurozonu. Godinama pišem, ukazujem, apeliram o ovom zlu koje se događa ispred naših očiju. Proračun se u ovim katastrofalnim uvjetima puni iznad plana, ali zbog većih cijena pa onda i većeg priliva po osnovi PDV-a. Tako da ovu pomoć (koja je nedostatna, mizerna) kroz razne osnove dio je novca građana i kada se dobije pomoć iz EU državi će na kraju dati ništa. Građani i ekonomija će još dublje nepovratno potonuti. Pazite, ostavljeni ste sami.

Ova neodgovorna, korumpirana Vlada Plenkovića i HDZ-a vodi nas u osmišljeno pljačkanje, ali i protjerivanje.

Ivica Todorić

Povezane objave

Plenkovićev režim zavjeta i laži kriminalno upravlja Hrvatskom

hrvatski-fokus

“Mussolinijev kanal” Antonija Pennacchija

hrvatski-fokus

Bistri vitez Don Quijote

hrvatski-fokus

Hibridni ratnik

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više