Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Višegodišnje nezakonito, netransparentno i koruptivno poslovanje ZKVH-a

Upravni odbor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata poništio Javni natječaj za izbor ravnatelja te ustanove

 

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sjedištem u Subotici, obavještava javnost da je Upravni odbor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata poništio Javni natječaj za izbor ravnatelja te ustanove, koji je sam raspisao. A poništio ga je zbog nezakonitog raspisivanja, odnosno pogodovanja jednom kandidatu, za koga se očekivalo da će biti i jedini. Upravni odbor ZKVH je natječaj poništio nakon što je osnivaču – Pokrajinskoj vladi AP Vojvodine – dostavljen zahtjev za razrješenje svih tijela ZKVH-a zbog zlouporabe i samovlašća prilikom raspisivanja natječaja.

HDF poziva državna tijela Republike Srbije i AP Vojvodine da poduzmu mjere kako bi se rad ZKVH-a priveo u okvir zakonitosti, a od ravnatelja ustanove, Upravnog odbora i Nadzornog odbora zahtijeva neopozive ostavke.

HDF već godinama upozorava javnost na nezakonito, netransparentno i koruptivno poslovanje Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, koje pod hitno mora proći proceduru državne proračunske inspekcije i revizije kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima ustanovu vodi jedna te ista osoba već 13 godina. Podatak da nijedan medij na hrvatskom jeziku nije objavio da je Upravni odbor ZKVH-a 31. kolovoza 2021. godine poništio vlastiti natječaj, iako su prethodno objavili da je raspisan, govori o velikom pritisku koji u hrvatskoj zajednici postoji da bi jedan kandidat, koji je ravnatelj te ustanove već 13 godina, to ostao vječno.       

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezani članci

Kristian Kreković – hrvatski emigrant

HF

Češko Selo kod Petrinje

hrvatski-fokus

Hrvati su ubijani, odvođeni…

HF

Priznanje Michaelu Palaichu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...