Hrvatski Fokus
Kultura

Stvarno nestvarni svijet Sonje Đurić

Ciklus ulja u kojima se zrcali poruka slikarice

 

Suvremena hrvatska likovna umjetnica, slikarica Sonja Đurić predstavlja svoj novi ciklus ulja na platnu velikog formatu u vrlo pogodnom i preglednom prostoru knjižnice August Cesarec u Zagrebu, od prvoga pa sve do tridesetoga rujna ove godine.

Niz velikih platana s raznolikim motivima iz prirode, izrazite figuracije iz našega svakodnevnoga okruženja ili njihovi detalji koji se mogu doživjeti i kao posve apstraktni, promiču ispred promatrača, koji uočava i vrlo odmjereni, ponegdje i prigušeni kolor. Da, to je stvarno nestvarni svijet Sonje Đurić, ciklus ulja u kojima se zrcali poruka slikarice, to je čarobna jednostavnost motiva koji kriju u sebi znatne i neshvatljive dubine, tajne postojanja.

Širi uvid u djelo ove slikarice možete naći na njezinoj stranici  sonja-djuric.com.hr Novi opus Sonje Đurić neprijeporno govori o slikarskoj zrelosti autorice, uz jasno isticanje profiliranosti motiva.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Apokalipsa Mladena Žunjića

HF

Dalmatinski motivi Nevena Otavijevića

hrvatski-fokus

Armenski kipar Sergej Merkurov

HF

Miroslav Krleža i afera Diamantstein

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...