Hrvatski Fokus
Kultura

Ciklus “femme fatale” Damira Medvešeka

Misteriozne žene odreda su iznimne ljepote, profinjenih i otmjenih gesta, neokrunjene vladarice

 

Akademski slikar i glavni slikar scenografije u zagrebačkom HNK-u,Damir Medvešek, od samoga početka svoje likovne pustolovine njeguje strastveni odnos, posebice prema jednom motivu, motivu femme fatale, ženi zavodnici, osvajačici, sudbini koja se ne može izbjeći, slikajući ih u različitim tehnikama od ulja i akrila do akvarela i crteža u raznim inačicama. Nedavno je dovršio set crteža posvećen vječnoj ljepoti žene i njezinoj ključnoj ulozi u mnogim događajima u prijelomnim dobima. Njihova su lica tajanstvena i ozbiljna i ne otkrivaju gotovo ništa osim očiju i pogleda koji naviješta mijenu,promjenu dok geste samo potvrđuju njihove duboko skrivene misli. Širom otvorenih očiju, promatraju okolinu, svijet oko sebe, dok zadivljeni pogledi klize sasvim blizu njihovih vitkih i izazovnih tijela, uočavajući splet zanosnih i opasnih pokreta. Njihove lelujave kretnje zavode i potčinjuju svijet, one su gospodarice svemira, sve dok traje čarobna iluzija mladosti.

Ciklus femme fatale Damira Medvešeka, niz je likova izveden u klasičnoj crtačkoj tehnici uz iznimnu vještinu i likovnu nadahnutost autora, zanimljiv i vatren. Misteriozne žene Damira Medvešeka odreda su iznimne ljepote, profinjenih i otmjenih gesta, neokrunjene vladarice.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Sedmi hrvatski trijenale grafike

HF

Sjećanja na ljeto Lukše Peke

hrvatski-fokus

Poj slobodnog Vukovara

hrvatski-fokus

Prvomajska

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više