Hrvatski Fokus
Gledišta

Parazitizam

U posljednje vrijeme na površinu isplivavaju njihovi ‘proizvodi’

 

Iako je provjereno da svi plaćeni poltroni Tomislava Žigmanova nemaju nimalo obraza (Žigmanov ih je sve odabrao po toj „kvaliteti“), ipak se vidjelo na licima dvojice takvih koliko je teško gledati u oči i (za novac) lagati 57.900 Hrvata u Republici Srbiji (a time i sve Hrvate u Republici Hrvatskoj i cijelom svijetu)!

Naime, ovaj dvojac, čiji je kormilar Tomislav Žigmanov, uslikan je u današnjem Dnevniku (24. studenoga 2021.) na hrvatskom jeziku RTV2 kako nekom nemuštom muljačinom pravda nezakonitu proceduru ponovnog (poništenog) natječaja za izbor Tomislava Žigmanova za ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Oni su glavni akteri u ovoj šibicarijadi koja traje mjesecima i koja će očito završiti na sudu. To su: predsjednik UO ZKVH Željko Šeremešić i tajnik ZKVH i član UO ZKVH Josip Bako (prilog se može na odloženo pogledati na https://media.rtv.rs/ostalo/tv-dnevnik/69887 ).

Tomislava Žigmanova niti na jednu od brojnih funkcija kada su u pitanju politika i kultura ovdašnjih Hrvata nisu birali Hrvati. Manipulacijama, plagijatima, lažima i šibicarenjem, a uz pomoć šačice svojih plaćenih poltrona, praktično je uzurpirao ta mjesta i više od deset godina uništava ovdašnju manjinsku hrvatsku zajednicu samo zbog materijalne koristi i osobne promocije.

Aktere ovog sramnog djelovanja, praktično vrlo malu skupinu u odnosu na broj Hrvata u Republici Srbiji (a u većini su to „bunjevački Hrvati“ iz Subotice i okolice), ne interesiraju, kao niti samog Žigmnova, Hrvati i njihovi problemi, jer su se sasvim lijepo uhljebili kao paraziti na njihovoj grbači.

No, konačno u posljednje vrijeme na površinu isplivavaju njihovi „proizvodi“.

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Sada je svima jasno da je HČSP bio u pravu

HF

Treba nam Vlada nacionalnog spasa!

hrvatski-fokus

Podjela Hrvatske na izborne jedinice

HF

Vučićeva pobeda “čista ko suza”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više