Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Krajnje problematično imenovanje lažnog ravnatelja ZKVH-a

Tomislav Žigmanov nije predstavnik Hrvata u Republici Srbiji

 

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sjedištem u Subotici, smatra krajnje problematičnim imenovanje lažnog ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (ZKVH) Tomislava Žigmanova za pravog ravnatelja u sljedeće 4 godine. I pored jasno ustanovljenih protuzakonitosti i u proceduri izbora i u vođenju ustanove, Pokrajinska vlada predvođena SNS-om je nakon, za ove okolnosti vrlo razumljivo dugog oklijevanja ipak odlučila spasiti svoju marionetu ubačenu u hrvatsku zajednicu.

Oduvijek smo tvrdili, a to činimo i sada, da Tomislav Žigmanov nije predstavnik Hrvata u Republici Srbiji. Nikada nije izabran, štoviše nikada nije niti izašao na bilo kakve demokratske i slobodne izbore na kojima bi zatražio podršku Hrvata. U početku njegova parapolitičkog djelovanja zastupao je interese Soroseve fondacije u kojoj je primao plaću, a sada provodi interese političkih subjekata koji također nisu pripadnici hrvatske zajednice.

Hrvati u Republici Srbiji imaju obvezu budno pratiti rad hrvatskih institucija, posebice HNV-a i ZKVH-a u koje se slijevaju milijuni dinara/eura poreznih obveznika u Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj, u čije trošenje javnost i dalje nema uvida. Skrivanje mutnih poslova i jest bio glavni cilj ogromnih napora ekipe oko Žigmanova da ga se sačuva na funkciji, jer je jasno da će se oslobađanjem institucija razotkriti što je sve i za čiji račun godinama rađeno u ime Hrvata. To je nešto što se neće moći izbjeći, pri čemu će financijska kontrola gradnje tzv. Hrvatske kuće u Subotici biti ogledni primjer kako bjesomučno ulupan novac namijenjen svim Hrvatima završava tamo gdje po zakonu ne bi smio.

HDF u tom smislu poziva sve aktere u hrvatskoj zajednici da nastave s pripremama za predstojeće izbore za HNV 2022. godine, kako bi najgora garnitura u povijesti Hrvata na ovim prostorima bila otpraćena tamo gdje i pripada – u neslavnu prošlost.  

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezane objave

Zvonimir Janko – matematičar i znanstvenik svjetskoga glasa

hrvatski-fokus

Hrvatska manjina u Srbiji prepuštena samoj sebi

HF

U mome srcu darujem ti spas

HF

Tigar koji putuje od srca do pogleda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više