Hrvatski Fokus
Znanost

Paul Elias Alexander: Nema smrtnih slučajeva djece zbog Covida

Nijedna politika zatvaranja i zatvaranja škola nije uspjela, sve su propale i nanijele su velike štete stanovništvu

 

Odluka roditelja da svoje dijete cijepe protiv Covid-a zapravo je pitanje upravljanja rizikom. Roditelji moraju ozbiljno uzeti u obzir da je Covid-19 za djecu manje opasna bolest od gripe. Pokazalo se da je tako i prilično stabilno gotovo već 20 mjeseci.

Djeca ne dobivaju lako ovaj patogen, ne šire ga na drugu djecu, ne šire ga na odrasle, ne (pre)nose ga kući, niti se teško razbole ili umiru od njega. To je tako jednostavno. Znamo da djeca obično ne prenose virus bolesti Covid-19 i da je koncept asimptomatskog širenja ozbiljno doveden  u pitanje, naročito za djecu.

Djeca, ako su zaražena, ne šire/ne prenose Covid-19 bilo na drugu djecu, bilo na druge odrasle osobe u njihovim obiteljima ili na drugi način, niti prenose na svoje učitelje. To je elegantno pokazano u studiji provedenoj u francuskim Alpama (Kostas Danis, Olivier Epauland et al.: „Cluster of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in the French Alps, February 2020“; Clinical Infectious Diseases 2020 Jul 28; 71(15):825-832; https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32277759/ ).

U pedijatrijskoj literaturi znanost je jasna o tome. Golemi broj podataka pokazuje da je teret teške bolesti ili smrti kod djece i adolescenata povezan sa SARS-CoV-2 vrlo nizak (statistički nula).

Švedski podatci Ludvigssona izvijestili su o 1.951.905 djece u Švedskoj (od 31. prosinca 2019.) u dobi od 1 do 16 godina, koja su pohađala školu uglavnom bez izolacije ili zaštitnih maski. Pronašli su nula (0) smrtnih slučajeva. “Unatoč tome što je Švedska držala škole i predškolske ustanove otvorenim, otkrili smo nisku učestalost teškog oblika Covid-19 među školarcima i djecom predškolske dobi tijekom pandemije SARS-CoV-2” (Jonas F. Ludvigsson et al.: „Open Schools, Covid-19, and Child and Teacher Morbidity in Sweden,“ The New England Journal of Medicine 2021 Feb 18; 384(7):669-671; www.nejm.org ili https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33406327/ ).

Nedavna njemačka studija (uspoređivanje dokaza iz tri izvora: 1) studija nacionalne seroprevalencije (studija SARS-CoV-2 kod DJECE), 2) njemačkog zakonskog sustava obavješćivanja i 3) nacionalni registar djece i adolescenata hospitaliziranih bilo sa SARS-CoV-2 ili s dječjim inflamatornim multisistemskim sindromom/PIMS-TS) izvijestili su da je bilo nula (0) smrtnih slučajeva u djece u dobi od 5 do 18 godina tijekom razdoblja istraživanja

(Sorg AL et al.: „Risk of hospitalization, severe disease and mortality due to COVID-19 and PIMS-TS in children with SARS-CoV-2 Infection in Germany“; www.medrxiv.org).

Vlade i djelatnici javnog zdravstva potaknuli su ovu pandemiju straha i propagande. Ali roditelji koji su voljni to procijeniti isključivo iz pozicije koristi nasuprot rizika mogli bi se zapitati: „Ako moje dijete ima mali rizik, ako ga uopće ima, rizik od teških posljedica ili smrti je blizu nule, pa stoga nema koristi od cjepiva, ipak bi mogla postojati potencijalna šteta i još nepoznate štete od cjepiva (kao što je već prijavljeno kod odraslih koji su primili cjepiva), zašto bih onda svoje dijete podvrgnuo takvom cjepivu?“

A s obzirom na potencijalne rizike, kao i činjenicu da cjepivo protiv Covid-19 jednostavno nije indicirano kod djece, zašto bi roditelj dozvolio da se njegovo dijete cijepi s još uvijek eksperimentalnim cjepivima? Djeca bi trebala živjeti normalno, slobodno, a ako budu izložena SARS-CoV-2, možemo biti uvjereni da u velikoj većini slučajeva neće imati samo blage simptome, i da će istovremeno razvijati prirodno stečeni imunitet, bezopasno; imunitet koji je definitivno bolji od onoga koji bi mogao biti uzrokovan cjepivom.

Prirođeni (urođeni) imunitet kod djece s kojim dolaze (na svijet) i koji radi na njihovoj zaštiti, ovdje će djelovati i ovdje je djelovao izvrsno (urođena antitijela i NK stanice, kao i druge komponente urođenog imunološkog ‘odjeljka’). Ovakav pristup također bi ubrzao razvoj prijeko potrebnog imuniteta „stada“ (tj. kolektivnog imuniteta) o kojem se mnogo pisalo.

Osim zabrinutosti vezanih uz neposredne ili dugotrajne posljedice novih mRNK (eng. mRNA) cjepiva kod djece, postoje jasni podatci koji upućuju na to da cjepiva možda ne će biti tako učinkovita protiv infekcije i širenja kao što je prvobitno objavljeno.

Također imamo izvješća o djelovanju antitijela na cjepivo – da potiskuju urođena antitijela tj. protutijela (potencijalno razorna za djecu koja ovise o njima kao prvoj liniji obrane) i nadmašuju ih s obzirom da su protutijela izazvana cjepivom specifična i imaju visok afinitet za svoj antigen, dok su urođena protutijela nespecifična i s niskim afinitetom. To je veliki problem, pogotovo ako imunitet izazvan cjepivom nadmašuje prirodno stečena imunosna protutijela, itd.

Zašto onda žurimo cijepiti našu djecu? Dr. Fauci iz NIAID-a, dr. Walensky iz CDC-a i Francis Collins iz NIH-a ovdje su bezobzirni zajedno s proizvođačima cjepiva, npr. Pfizerom i Modernom, jer znaju da ova cjepiva nemaju odgovarajuća sigurnosna ispitivanja i ne znamo što će se dogoditi s djecom jer je dugoročan učinak cjepiva nepoznat.

Ovdje se zapravo radi o odlukama o upravljanju rizicima koje mi kao slobodni ljudi (kao roditelji) vjerojatno smijemo donositi u SAD-u. Ovdje se ne radi samo o znanosti. Zapamtite također, djeca ne mogu dati ispravan informirani pristanak, npr. 8-mjesečno dijete, ili jednogodišnje dijete.

Ovo je vrlo važno etičko pitanje. Stopa smrtnosti kod djece, npr. mlađe od 12 godina, blizu je nule što je najviše moguće. Nijedna politika zatvaranja (lockdowna) i zatvaranja škola nije uspjela, sve su propale i nanijele su velike štete stanovništvu.

Zamaskirali smo našu djecu, zatvorili škole, zatvorili njih (tj. djecu), izazvali navalu samoubojstava kod odraslih kao i kod naše djece zbog ovih politika, a sada nastojimo cijepiti djecu cjepivom za koje nemamo podataka o dugoročnoj šteti. Ima li onda ikakvog čuda zašto dolazi do gubitka povjerenja i zašto se roditelji možda nerado pridržavaju svake uredbe koju izdaju vlade o zdravlju?

Na kraju obavijest: Hrvatski fokus (br. 599. od 17. 12. 2021.) objavio je 18. prosinca u rubrici ‘Najnovije vijesti’ poruku upozorenja koju je ugledni znanstvenik i liječnik dr. Robert Malone uputio svim roditeljima u svezi cijepljenja djece protiv COVID-19: „Cjepivo može prouzročiti temeljne promjene u imunološkom sustavu djece“ (https://www.hrvatski-fokus.hr/2021/12/36655/). A 18. prosinca objavljena je i DEKLARACIJA koju je potpisalo 16.000 liječnika i medicinskih znanstvenika iz cijelog svijeta s jasnim stavom da ZDRAVA DJECA NE BI SMJELA BITI CIJEPLJENA PROTIV COVID-19: „Postoji postojan i vjerodostojan konsenzus koji se pojavljuje unutar velikih dijelova medicinske i znanstvene zajednice – da ozljede uzrokovane eksperimentalnim cjepivom protiv COVID-19 mogu biti nepovratne i potencijalno trajno štetne. Jedan od vodećih glasova u ovom pokretu je dr. Robert Malone, jedan od izumitelja tehnologije mRNK cjepiva. On je među 16.000 liječnika i medicinskih znanstvenika diljem svijeta koji su potpisali peticiju u kojoj javno proglašavaju da se zdrava djeca ne smiju cijepiti protiv COVID-19“ (https://doctorsandscientistsdeclaration.org).

Autor: Dr. sc. Paul Elias Alexander, epidemiolog: „Sweden and Germany: No Deaths In Children Due to Covid“

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Plin iz škriljca je psihološko oružje

HF

Međunarodni dani aktivnosti – za demokraciju, socijalnu pravdu i naše javne službe!

HF

Nove tehnike genetskog inženjeringa

hrvatski-fokus

Kuda ide ovaj svijet…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više