Hrvatski Fokus
Uvodnik

Neprikladno je i glupo od strane crkvenih vlasti pozivanje na pasivnost

Kršćani se trebaju moliti i iščekivati ​​Njegov povratak, ali ne i biti ovce koje vode u smrt

 

  • Uvijek uoči Božića pročitam božićne poruke naših biskupa. Posebice nakon odluke da, prvi put nakon 141 godine i razornog potresa 1880. godine, u zagrebačkoj Katedrali ne će biti polnoćke niti mise za Božić, što je u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite na čijem je čelu bivšim zaposlenik JNA Davor Božinović, ali ne i u skladu s naukom Katoličke Crkve. Jer ako su lani, nakon razornog potresa 22. ožujka 2020. godine, ipak za Božić održavane mise u zagrebačkoj prvostolnici, nema nikakvoga razloga da to nije i ove godine ponovljeno. A nakon Božića i Nove godine mogu odmah započeti s obnovom koja od ožujka 2020. nije ni započela. Prvu sam pročitao poruku biskupa Dražena Kutleše pod naslovom “Ljubav Božja na djelu”, koji je uzurpatorski i nečasno došao na čelo Porečke i Puljske biskupije i nisam našao niti riječi o zatvaranju crkava, o maskama, o prisilnom cijepljenju… Njemu je očito dobro. Konformist. Slična je poruka i splitsko-makarskih biskupa. Ni riječi o zatvaranju crkava i progonu vjernika.
  • Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić svoju je Božićnu poruku naslovio “Braćo i sestre, dragi miljenici Božji!” i uglavnom govorio o djeci. Najprije je napisao: »Braćo i sestre, ispunjeni smo brigama i problemima, osjećamo svu težinu naših ranjenosti i padova, upuštamo se u bezbroj žučljivih rasprava koje nas umaraju, oduzimaju nam životnu radost i ostavljaju nas u izgubljenosti« i dodao: »Pandemijske uvjetovanosti u kojima proslavljamo drugi Božić zaredom ne trebamo živjeti isključivo kao nemogućnosti, nego treba i njih prihvatiti u svjetlu Božje Riječi, Božjega govora koji uvijek nudi novost« kako ne bismo mogli reći da nije spomenuo, kako on kaže, “pandemijske uvjetovanosti”. Bolje da nije. Ali je zato nekoliko dana kasnije u svoje odaje primio Andreja Plenkovića, te potomke jugokomunista ministricu kulture Ninu Obuljen-Kořinek, Zvonka Kusića i Matu Granića. S prigodnog druženja Plenković i Bozanić poručili su »neka se učvrsti zajedništvo u hrvatskom društvu i probudi nove nade«. Kojeg li licemjera i cinizma! Šteta što nisam imao priliku vidjeti božićnu poruku novoga riječkog nadbiskupa koadjutora mons. Mate Uzinića i staroga riječkog nadbiskupa i metropolite Ivana Devčića jer su ih ostavili za kasnije. I to je znak. I hvarski biskup Ranko Vidović kao da živi u nekom drugom vremenu. Ni on se nije sjetio korona ludila od strane vladajućih.
  • Požeški biskup Antun Škvorčević nije toga mišljenja. U svojoj poruci on je poručio zlokobnom Stožeru: »Sa službenoga mjesta iz Stožera civilne zaštite minulih dana očitovano je nedovoljno razumijevanje pitanja vjere, molitve i svete mise za naše zdravlje kad nam je preporučeno da zbog mogućnosti zaraze koronavirusom ne idemo u crkvu, nego svetu misu pratimo putem televizijskih i drugih prijenosa. Obdržavajući sve mjere opreza, vjernik ne će olako na Božić propustiti sudjelovati u crkvi na euharistijskom slavlju i posvjedočiti kako računa s Božjom pomoći u nastojanju oko vlastitog zdravlja i zdravlja bližnjih.« Sisački biskup Vlado Košić upitao se: »Kako dakle ovaj Božić može biti radostan«, i odgovorio: »I u potresu i u bolestima s nama je Bog«.  
  • »Crkva je zašutjela, ali se zato suvremeni mediji prve polovice dvadeset i prvog stoljeća ne gase, nego dan i noć, iz sata u sat, iz minute u minutu ‘razveseljavaju’ svijet smrtima, umrlima, svim mogućim i nemogućim scenama i scenarijima koje gledaju svi. Od onih koji su tek došli na svijet i progledali do onih koji jedva vide, i nikome ništa. Sve je to moderno, suvremeno, humano i dozvoljeno u ime znanosti i nekih više ciljeva, ali kad je u pitanju ubijeni vuk ili pregažena mačka, onda je to uznemirujući sadržaj od kojeg bi nekome moglo doći toliko slabo da će ga hitna voziti«, napisao je u svojoj božićnoj poruci krčki biskup Ivica Petanjak i upitao se: »Do kuda može ići ljudsko licemjerje? Postoji li u svijetu i u našoj domovini još neka znanost i znanstvenik koji bi upozorili na najozbiljnije posljedice po psihičko i duševno stanje nacije i svijeta, sa svim mogućim posljedicama koje iz ovoga proizlaze, ili je nekome cilj da kad sve ovo završi započne grozničava izgradnja psihijatrija i tamnica, kojih će očito biti premalo«. Toliko od potomka protjeranih Zrinjana 8. na 9. rujna 1943. od strane četnika i partizana na jugu Banovine.  
  • Zadarski nadbiskup Želimir Puljić svoju je božićnu čestitku započeo riječima: »I ove godine slavit ćemo Isusov rođendan u okolnostima epidemije«. O koroni u Crkvi nije više zborio, ali je zato podsjetio na povijesne protucrkvene, protuživotne i protucivilizacijske pokrete koje od Francuske revolucije otprije 230 godina, preko komunističke nemani, pa sve do bezbožne masonske Europske unije preporučuje dužnosnicima da neka umjesto izraza “božićni blagdani” radije koriste izraz “doba praznika”. Biskup Puljić je podsjetio na doba Jugoslavije kada su se hrvatski radnici “na privremenom radu u inozemstvu” vraćali “za novogodišnje praznike”, a ne za “božićne blagdane”. Podsjetio je ovaj hercegovački sin i događaj otprije 18 godina kad su sastavljači europskog Ustava vješto izbjegavali riječi “Bog i kršćanstvo”.
  • A sada pogledajmo što je o pasivnosti Katoličke Crkve u SAD-u i svijetu, a posebice u Hrvatskoj, rekao američki mislilac David Cavall: »Ljudi koji su svjesni što se oko njih događa u ovoj zemlji priznat će da živimo u neviđenim vremenima. Amerika se pretvorila u autoritarnu i sve opasniju zemlju: “kultura otkazivanja”, izrazito pristrani medijski establišment koji dopušta samo jedno gledište, savezne i lokalne vlade koje diktiraju što možemo, a što ne možemo učiniti, a sve u ime “zaštite” nas. Dodajte tomu činjenicu da je došlo do naglog porasta organiziranog uništavanja naših gradova dok stopa ubojstava u tim gradovima raste. Mogao bih nastaviti, ali shvaćate. Kao netko tko posjećuje mnoge novinske stranice koje imaju prvenstveno kršćansku čitateljsku publiku, vidim jednu prevladavajuću misao među kršćanima o tomu kako se nositi s onim što se događa. U osnovi, to je samo moliti i okupirati se dok se Isus ne vrati, ili se Krist uskoro vraća, i on će sve to ispraviti. Smatram da je ova pasivnost neprikladna i glupa. Uz to, brzo bih rekao da se kao kršćani trebamo moliti i iščekivati ​​njegov povratak, ali ne bismo trebali biti kao ovce koje vode u smrt. Dokaze zašto ne bismo trebali vidjeti možemo od samog našeg Gospodina i Spasitelja. Sjećate li se što je učinio mjenjačima kad ih je istjerao iz hrama – kako je verbalno osudio vjerske i vladine vođe svoga vremena? Isus je prozivao ljude zbog njihovih postupaka, govora i ponašanja. Evo jedne stvari na koju je uputio svoje učenike i što pokušavaju objasniti svi propovjednici i teolozi: “Tada im reče: Ali sada, tko ima vreću s novcem, neka je uzme, a isto tako i ruksak; a tko nema mača, neka proda svoju haljinu i neka je kupi.” Imajte na umu da ih je uputio da uzmu mač. Razlog tomu je bio taj što su mnogi učenici odlazili na opasan teritorij i možda bi se morali zaštititi. Ne kažem da se trebamo naoružati, ali vidim od našeg Gospodina naznaku da ne trebamo sjediti i prihvatiti sve nepravde koje nam se nađu na putu. Pasivnost prema ovim nepravdama pod krinkom vršenja Isusove volje je, po mom mišljenju, učinjena ili iz neznanja ili iz kukavstva. Mnogo toga možemo i trebamo učiniti kao vjernici da se suprotstavimo onomu što se događa u Americi, bilo da se radi o prosvjedima, pisanju vaših izabranih dužnosnika, doprinosu vođama i organizacijama koje su na prvoj crti u pokušaju spašavanja ove zemlje, ili bilo što drugo možete misliti. Pozivam ljude da se probude. Ova wannabe (želio bih da bude) totalitarna vlada oduzela vam je pravo okupljanja na bogoslužje jednom. Nemojte misliti da to ne će ponoviti ako samo sjednemo i čekamo Njegov povratak.« https://www.americanthinker.com/blog/2021/11/the_error_of_christian_passivity.html
  • U ponedjeljak je Nikola Grmoja iz Mosta izjavio kako su skupili dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma protiv Covid totalitarizma i Covid potvrda od strane Vlade Andreja Plenkovića. Već sljedeći dan, u utorak, brzopotezno, javnosti se obratio predsjednik Ustavnoga suda Miroslav Šeparović i izjavio kako su na njegovom sudu, nakon što su “sve uzeli u obzir”, donijeli odluku da su sve dosad donesene mjere Stožera civilne zaštite “legitimne”. U nastavku obraćanja javnosti Šeparović je mandarinskim rječnikom dodao da sve Stožerove mjere zatvaranja, zaključavanja, maskiranja, cijepljenja, progona, uhićenja… “imaju zakonsko uporište” i da su “posvećene zaštiti zdravlja ljudi, prvenstveno najranjivijih skupina”. Koje li demagogije! Koje li bahatosti! I koje li bezobraštine, a mogli bi reći i koje li poniznosti, puzanja i klečanja pred Plenkovićem! Pa malo bi dijete ovaj igrokaz bolje i logičnije odigralo, nego “ponizni sluga” Šeparović. A za one koji ne znaju: podsjetnik. Ovaj čovjek je od 1986. do 1989. godine kao član SKJ (Savez komunista Jugoslavije) bio sudac Općinskog suda u Zagrebu. I da je provedena lustracija jugokomunističkih kadrova, on bi već 1990. završio u ropotarnici hrvatske političke povijesti. I zato svaka čast predsjedniku države Zoranu Milanoviću koji je nakon tog sramnog i ulizničkog Šeparovićevog čina rekao da je Ustavni sud političko tijelo koje sudi kako mu Plenković s Banskih dvora brzoglasom naredi.
  • Kada je prije četiri dana predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Zoran Milanović, sudjelovao na svečanom obilježavanju 30. obljetnice HVU-a “Dr. Franjo Tuđman” i svečanoj promociji polaznika preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, izjavio je: »Vrijeme je da se promijeni ambasador u Bruxellesu« (https://www.youtube.com/watch?v=MlFCTOaI9Aw). U prvi mah nisam točno znao o čemu se radi i nekako mi je zasmetala riječ “ambasador” umjesto lijepe hrvatske riječi “veleposlanik”. Kasnije sam shvatio kako je time lucidni Milanović zapravo Mariju Pejčinović Burić namjerno nazvao “ambasadoricom” jer radi protiv hrvatskih interesa, kao što su radili njezini prethodnici u bivšoj Jugoslaviji. Milanović je i pojasnio kako je ova donedavna lobistica i namještenica Ivice Dačića i srbijanske vlade, dok je bila na čelu hrvatske diplomacije u EU-u dobivala plaću u iznosu od 5.000,00 eura, a, nakon što ju je Andrej Plenković poslao u Europsku uniju za glavnu tajnicu Europskoga vijeća plaća se popela na 15.000,00 eura. I nije problem njezina triput veća plaća, problem je što od tada radi protiv interesa Hrvatske. I to je ono što smo saznali od Milanovića. I hvala mu za to!
  • Od predsjednika Milanovića saznali smo i da je Plenković sa svojom ekipom “maznuo” ili “sakrio” 200 milijuna dolara ili eura kod sumnjive kupnje starih francuskih zrakoplova. I za to hvala Milanoviću! Još čekamo da se javnosti podastre dosad strogo čuvani kupoprodajni ugovor. Tada ćemo više znati o tim provizijama.
  • Ploča s nazivom “Parka dr. Ivana Šretera” svečano je otkrivena u ispred KBC Zagreb u Maksimiru na njegov rođendan. Dr. Ivan Šreter (Pakrac, 22. XII. 1951. – ?, 1991.), hrvatski liječnik, veliki humanist, ravnatelj bolnice u Lipiku i predsjednik Kriznog stožera za zapadnu Slavoniju žrtva je srpskih agresora. Ubili su ga na nepoznatom mjestu zbog zagovaranja suživota između Hrvata i Srba i nikada nisu pronađeni njegovi posmrtni ostatci. Na otkrivanju spomen-ploče nije bio Milorad Pupovac, glavni koalicijski partner Plenkovićeve Vlade, koji je lagao Slavku Degoriciji da će Šretera osloboditi iz četničkoga zatvora, a dr. Šreter je već dulje vrijeme bio ubijen.
  • Koliko god se Andrej Plenković i njegovi plaćenici od strane SZO-a, Sorosa, Gatesa i ostalih globalističkih fašista trudili da uvjere jadne i prestrašene Hrvate da se od sada trebaju cijepiti što češće dok ne umru, putem društvenih mreža ipak saznajemo kako ne misle svi kao naš Anemični “premijer”. Tako iz Velike Britanije javljaju da je tamošnja vlada objavila da dvostruko cijepljeni ljudi više nikada ne mogu steći svoj vlastiti potpuni prirodni imunitet protiv varijanti Covida. Iako se to zna od početka ove najveće prijevare otkako svijet postoji, naivni Hrvati, nesvjesni posljedica, hrle na cijepljenja bez kraja. A sada, nakon što su Englezi podastrli svima nama taj podatak, možda će se ipak netko i u našoj državi opametiti i prestati se trovati i ubijati. Naime, Agencija za zdravstvenu sigurnost Velike Britanije (HSE) priznala je, da je »razina N antitijela niža kod ljudi koji dobiju infekciju nakon dvije doze cijepljenja, te da je ovaj pad antitijela u osnovi trajan«, što znači da se do sada cijepljene odrasle osobe zarazuju mnogo većim stopama od necijepljenih. Time je potvrđeno da ljudi koji uzmu cjepivo bit će daleko ranjiviji na sve mutacije u spike proteinu (šiljak-protein) koje bi se mogle pojaviti, čak i ako su se već jednom ili više puta zarazili i oporavili. Za razliku od necijepljenih koji trajno imaju imunitet na sve sojeve navodnog virusa.
  • Medicinski fakultet u Beču uručio je otkaz prof. dr. Andreasu Sönnichsenu, specijalisti interne medicine i liječniku koji je sročio otvoreno pismo koje je potpisalo 200 liječnika koji su kritizirali vladine korona mjere. U obrazloženju otkaza dr. Sönnichsena austrijski novovjeki nacisti napisali su da je kriv »zbog svojih stavova o cijepljenju i zbog kritiziranja uvedbe obveznog cijepljenja u Austriji te kritiziranja vladinih korona mjera« (https://fenix-magazin.de/otkaz-zbog-kritika-o-uvodenju-obveznog-cijepljenje-medicinski-fakultet-u-becu-urucio-otkaz-vodi-potpisnika-otvorenog-pisma-200-lijecnika-koji-su-kritizirali-vladine-korona-mjere/). Andreas Sönnichsen ustrajava na svome stavu i dodaje: »Ovo je najveći medicinski skandal svih vremena. U Velikoj Britaniji već otvoreno priznaju ono što se u Austriji prešućuje, a to je, kako je četvrti val, val cijepljenih. U bolnicama i u jedinicama intenzivne njege sada su pretežno cijepljeni, od kojih su neki cijepljeni i prije više od šest mjeseci, a da ih se često u izvješćima navodi kao necijepljene. Nakon što su dva cijepljenja bila neuspješna, sada nas se uvjerava da buster (hrv. pojačajna) doza djeluje bez alternative. Neosporno je da četiri cjepiva koja su u uporabi (BioNtech Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson i Moderna), imaju najveću stopu nuspojava svih lijekova u povijesti medicine. Dugoročni učinci u razdoblju dužem od pet godina potpuno su neizvjesni«.
  • U bečkoj katedrali sv. Stjepana cijepe naivne Austrijance. Katolička Crkva u Austriji s time se slaže, isto kao i papa Franjo u Vatikanu. To je sumrak Katoličke Crkve.
  • A da riba, odnosno Katolička Crkva smrdi od glave, vidimo na primjeru europskih biskupa koji su u zajedničkoj deklaraciji javno pozvali vjernike na cijepljenje, predsjednik Vijeća biskupskih konferencija država Europske unije (COMECE) Luksemburžanin kardinal Jean-Claude Hollerich, i predsjednik Konferencije europskih Crkava (CEC) Christian Krieger, protestant iz Francuske. »Tijekom ovog adventskog razdoblja pokažimo Kristovu ljubav pokazujući odgovornost i brigu jedni za druge. Liječnici i bolničari iscrpljeni su u mnogim europskim državama, a bolnice su pred kolapsom. Razlozi za tu dramatičnu situaciju jasniji su ako pogledamo različite stope cijepljenja u Europi. U nekoliko država članica Europske unije pokrivenost cijepljenjem je, nažalost, još uvijek daleko ispod potrebnog praga«, piše u deklaraciji i dodaju: »Nakon što smo saslušali stručnjake iz znanosti i medicine, vjerujemo da je cijepljenje trenutačno najučinkovitije sredstvo za obuzdavanje pandemije i spašavanje života. Cijepljenje ne štiti samo nas, nego i našu braću i sestre, posebice one slabije među nama. To je čin ljubavi i brige, ali i odgovornosti i socijalne pravde. Primjećujemo kruženje lažnih informacija i neutemeljenih tvrdnji o cijepljenju u europskim društvima. To potiče strah i polarizaciju u vrijeme kada je našim društvima potrebna kohezija, jedinstvo i solidarnost. Zato pozivamo na odlučnu akciju protiv svih pokušaja dezinformacija. Također želimo ponoviti naš apel Europskoj uniji i njezinim državama članicama da zadrže svoje obveze u pogledu dijeljenja cjepiva i da pojačaju globalne napore kako bi se osigurao jednak pristup cjepivima protiv bolesti COVID-19 za sve, uključujući regije sa slabijim zdravstvenim sustavima«. Za one koji ne znaju Konferencija europskih Crkava okuplja pravoslavne, anglikanske, starokatoličke i razne protestantske Crkve, što znači da se tu nalazi svakakvoga propaloga ekumenskog ološa i zato ne čudi što su poslali ovaj opasan poziv, koji je prenio Vatican News.
  • »Borac Armije BiH i pilot “Vazduhoplovne grupe Bihać” Meho Merdanić preminuo je jučer u 61. godini. Kako su napisali na facebook stranici “Peti korpus”, Merdanić je preminuo nakon duge i teške bolesti. “Na hiljade letova prema Bihaćkom okrugu, Žepi, Sarajevu, Zenici napravio je naš Meho sa svojim saborcima. On i njegov helikopter uvijek su dočekani s osmijehom, jer je bio nada za naše borce i građane. Prijevoz ranjenika u Zagreb, municije, hrane na Okrug i naš opstanak bi bio upitan bez naših Nebeskih heroja”«, napisali su sarajevskom Klix.ba (https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminuo-slavni-pilot-armije-bih-meho-merdanic-u-61-godini/211122015). Napokon da muslimani, od 1993. samoproglašeni Bošnjaci, priznaju da su im Hrvati i Hrvatska bili jedini i najveći saveznik tijekom srbocrnogorske agresije na BiH. Mogli su i prije smrti “vazduhoplovca” Mehe.
  • Već sedmu godinu traje muslimanska najezda s Istoka na Europu kojom vlada najveći ološ. Hrvatska je na udaru tih organiziranih muslimanskih hordi. Srećom što zasad nije bilo i većih zala. Ovih dana pobunio se sinjski gradonačelnik Miro Bulj i javio kako ti migranti provaljuju u kuće Hrvata u okolici Sinja i kradu na sve što naiđu. Potrgali su i hrvatsku zastavu. Neka Plenković kaže da nisu znali čija je to zastava!?
  • Kao što sam već pisao, potres na Banovini i dalje iskorištavaju srbijanski i naši, hrvatski velikosrbi, za pojačavanje svoga utjecaja u Hrvatskoj. Dok velikosrpska četnička vlada u Srbija radi ono što je zacrtano u dosadašnja dva Memoranduma SANU-a iz 1986. i 2011. godine, domaći Srbi, predvođeni etnobiznismenom Miloradom Pupovcem – zahvaljujući Andreju Plenkoviću i njegovoj izdajničkoj kliki – ne bi smjeli imati tako veliki utjecaj na medijsko-političko stanje u Hrvatskoj. Ovih dana u Beogradu velikosrbima dobrano su pripomogli slovenski glazbeni jugonostalgičari Mriborčanin Zoran Predin i Ida Prester, rođena Zagrepčanka u Beogradu, i svojom nastupom i Kombank dvorani na tzv. humanitarnom koncertu za obnovu kuća na Banovini dodatno pogoršali ionako jako loše odnose između Zagreba i Beograda.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Ideologija ispred zdravoga razuma

hrvatski-fokus

Cijepljeni umiru od “sindroma iznenadne smrti odraslih”!

hrvatski-fokus

Milanović protiv lažne politike Plenkovićeva HDZ-a

hrvatski-fokus

Robert Kohorst i kaptolski performans

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više