Hrvatski Fokus
Gledišta

BU-ART – CRO-ART

U Subotici kao gljive poslije kiše nikle su “hrvatske” udruge s prefiksom “Cro”

 

Na portalu Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice 22. prosinca 2021. godine čitamo: „Otvorenjem izložbe slika u Galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici Hrvatska likovna udruga „CroArt“ obilježila je, 20. prosinca, jubilarnu desetu godinu postojanja i rada. Događaju je uime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji prisustvovao član Izvršnog odbora HNV-a zadužen za kulturu Vojislav Temunović. Izložbu je otvorio povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović, a prisutne je pozdravio predsjednik Udruge Josip Horvat, dok su program svojim nastupima obogatili i Antonija Dulić uz pratnju Ansambla „Hajo“ te pjesnikinja Nevena Mlinko koja je govorila svoju poeziju.”

U Subotici kao gljive poslije kiše nikle su “hrvatske” udruge s prefiksom “Cro” uz opis svake njihove manifestacije kao da se odnosi na sve Hrvate u Republici Srbiji, te njihovim pokroviteljstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji i hvalospjevima o uspjesima. Radi se, međutim, o višedecenijskoj perfidnoj prijevari takozvanih “bunjevačkih Hrvata” iz donjotavankutskog trokuta (Subatica i okolica), pri čemu oni isisavaju ogromnu količinu novca koji pripada svim Hrvatima u Republici Srbiji, predstavljajući se i u cijelom svijetu kao Hrvati iz cijele Srbije te time varaju sve Hrvate svijeta.

Uz gornji tekst na portalu HNV-a iz Subotice stoji i fotografija sa koje molim da se javno oglase svi oni koji nisu Bunjevci ili nisu iz donjotavankutskog trokuta!

Tako su i nagrade Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice zaslužnim Hrvatima u Republici Srbiji povodom nacionalnog praznika svih 57.900 Hrvata u Srbiji, Dana prvog saziva HNV-a, u zadnje dvije godine od šest tri otišle u isti kvart u Subotici!!! Time se ove godine hvali i subotički (bunjevački) svećenik Andrija Anišić na svom facebook profilu:  

Sve je to jako lijepo i članovima udruge CroArt i (svim drugim takvima  iz donjotavankutskog trokuta) želim nove i još veće uspjehe uz molbu da ih više ne prikazuju u ime svih Hrvata u Republici Srbiji, jer to jednostavno nije istina i perfidna je obmana Hrvata u cijlom svijetu!!!

Svim Hrvaticama i Hrvatima te svim drugim katoličkim vjernicima sretan i blagoslovljen Božić!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Gospodine Bernardiću, vi ste fašist!

HF

DSHV je regionalna, a ne svehrvatska politička stranka u Srbiji

hrvatski-fokus

Spin do spina

hrvatski-fokus

Osam zastupnika nacionalnih manjina izabrano je 2020. godine sa samo 21.934 birača

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više