Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

dm donirao dezinfekcijska sredstva KBC-u Zagreb u vrijednosti od 594.000 kuna

Donacijom dezinfekcijskih sredstava, dm im želi pokazati zahvalnost za rad u teškim uvjetima

 

U utorak, 4. siječnja, dm je Kliničkom bolničkom centru Zagreb predao donaciju 10.000 litara dezinfekcijskog sredstva Aresept vrijednu 594.000 kuna, kako bi pomogao smanjiti izloženost djelatnika i pacijenata infekcijama i virusima u bolničkom okruženju.

„Od početka pandemije koronavirusa zdravstveni djelatnici neumorno rade da bi zaštitili zdravlje i sačuvali živote građana. Donacijom dezinfekcijskih sredstava, dm im želi pokazati zahvalnost za rad u teškim uvjetima te doprinijeti zaštiti zdravlja djelatnika i pacijenata najveće zdravstvene ustanove u Hrvatskoj“, istaknula je Dijana Petanjek, područna menadžerica u dm-u.

Klinički bolnički centar Zagreb najveća je i, po broju i raznolikosti zdravstvenih usluga, jedinstvena zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj. KBC Zagreb obuhvaća 30 klinika i kliničkih zavoda i ima status Središnje nacionalne bolnice.

„U zdravstvenim ustanovama poput KBC-a Zagreb u kojem je zaposleno više od 6.000 ljudi te u kojem se godišnje obavi više od 1,5 milijuna zdravstvenih usluga, pojačano korištenje zaštitne higijenske opreme nužno je kako bi se maksimalno smanjila opasnost od zaraze, pogotovo u uvjetima rada otežanim pandemijom koronavirusa. Zahvalni smo što je dm pokazao razumijevanje za naše potrebe te nam ovom donacijom omogućio sigurnije obavljanje našeg svakodnevnog posla i očuvanje zdravlja građana. U ime zaposlenika i pacijenata Kliničkog bolničkog centra Zagreb, zahvaljujem dm-u na donaciji“, izjavio je prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

I tijekom prošle godine dm je podržavao rad zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Nakon razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji je s više od 300.000 kuna pomogao u obnovi odjela pedijatrije Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak, a osigurao je i dezinficijense za djelatnike i pacijente bolnice u vrijednosti od 49.000 kuna. Također, u sklopu Giving Fridaya, potpuno drugačije verzije Crnog petka, zahvaljujući podršci kupaca, osigurao je 313.424 kuna za Centar za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb.

Anđelka Felja

Povezane objave

Marko, nacionalizam je domoljublje!

HF

Rimska deklaracija Međunarodnog saveza liječnika i medicinskih znanstvenika

hrvatski-fokus

Povelja za osobite zasluge

HF

Održani 22. Rešetarački susreti pjesnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više