Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

U Francuskoj prekršen državni Zakon o radu

Muslimani ne će zapošljavati žene

 

Muslimanski supermarket u Francuskoj privukao bijes nakon objavljivanja ponude za posao s tekstom- ”Ne zapošljavamo žene.” Francuski mediji kažu da je objavom prekršen državni Zakon o radu, koji zabranjuje diskriminaciju prilikom zapošljavanja, posebno na temelju spola ili vjere. U ponudi za posao također se navodi da kandidati moraju biti muslimani.

Supermarket u muslimanskom vlasništvu u Francuskoj privukao je na sebe bijes javnosti, nakon objave diskriminirajuće ponude za posao. Najava, koja je na Facebooku objavljena u grupi “Muslimani Perpignana i okolice”, glasila je kako slijedi:

“Ibrahim supermarket uskoro otvara svoja vrata. Tražimo pet zaposlenika: za blagajnu i za upravljanje odjelima. Ne prihvaćamo žene.”

Ponuda posla ne samo da je razljutila korisnike društvenih mreža, već je privukla pažnju aktivista za ljudska prava, pa čak i gradonačelnika Perpignana, Louisa Aliota, koji je pozvao visoke dužnosnike neka djeluju o ovom pitanju spolne diskriminacije.

“Prvo u Francuskoj: Ibrahim Market zapošljava, ali ne prihvaća nijednu ženu. Hoće li gospoda Gerald Darmanin, francuski ministar unutarnjih poslova i Jean Castex, francuski premijer napokon djelovati na tom polju, umjesto da se svađaju?” napisao je gradonačelnik.

Facebook grupa “Muslimani Perpignana i okolice” izbrisala je ponudu za posao nakon snažne reakcije. Njegovi se administratori ispričali rekavši da su objavu objavili ne provjerivši sve detalje.

“Objavili smo oglas na kojem se traži zaposlenike. 1. Ova stranica je stranica koja dijeli oglase svih vrsta. Želimo pomoći i muslimanima i nemuslimanima. Osim predmetnog oglasa, možete i razgledati stranicu kako bi se vidjelo da postoji puno najava oko dobrotvorne organizacije”, piše u izjavi.

Skupina je primijetila da ljudima koji žele izraziti svoje nezadovoljstvo to smiju, ali je upozorila protiv pisanja uvredljivih komentara.

“Dosta ljudi koji nemaju što raditi na stranici dolaze i nepotrebno komentiraju. Želimo im reći da mogu slobodno izraziti svoje nezadovoljstvo, ali i da će uvredljivi komentari biti izbrisani, njihovi autori zabranjeni, tako da nema smisla gubiti vrijeme na pisanje takvih stvari”, navodi se u priopćenju.

Samir A., https://www.logicno.com/politika/muslimanski-supermarket-u-francuskoj-privukao-bijes-nakon-objavljivanja-ponude-za-posao-s-tekstom-ne-zaposljavamo-zene.html

Povezani članci

Trebalo je prihvatiti Cutileirov plan 2

HF

Dvojica islamskih snajperista u Predsjedništvu

HF

Nećak Emir i daidža Aziz ef. Hasanović

HF

Franjo Komarica služio misu u Krnjeuši

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...