Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Kršćanofobija – muslimanska ideologija mržnje prema kršćanima, globalni je proces

Provokativni govor imama Amira Mahića u Kozarcu protiv SPC-a

 

Vjerska mržnja muslimana prema kršćanima u Holbrookeovom zbirnom beha entitetu, za kojeg je kasnije kazao da bi mogao postati “malo terorističko muslimansko ostrvo”, nema granica, a time ni kraja. Dapače, što duže egzistira to sad već veliki teroristički muslimanski otok, mržnja je sve otvorenija, agresivnija, otrovnija, dovodeći beha zajednicu sve bliže do fizičkog sukoba stoljećima, od turske okupacije i sijanja sjemena mržnje, sukobljenih strana, agresivno osvajačkog islama i obrambenog kršćanstva.

Sve dok kod Bošnjaka sjeme mržnje prema kršćanima nisu počeli dosijavati vjerski lideri, od najviših do najnižih, mržnja je bila pod nekom kontrolom. No onog momenta kada je uvijek i svugdje prisutni poglavar bivšo-sadašnji iz sjene IZ BiH ef. Mustafa Cerić zajedno s Alijom Izetbegovićem, što je bio preslika sprege vjere i politike u islamskim zemljama, preuzeli vlast kod Muslimana i kasnije kod Bošnjaka, vjerska mržnja muslimana se rasplamsala, beha zajednica ubrzo postaje europski Iran, Afganistan i amanet Turskoj.

Svakodnevno diljem muslimanskog entiteta pod bošnjačkom vlašću odjekuju uvrijede muslimanski vjerskih lidera na račun kršćana i njihovih svetinja. Pokušava se svim načinima i sredstvima nastaviti, u Daytonu zaustavljeni, vjerski rat, budući da se u stalnom bošnjačkom prebrojavanju krvnih zrnaca i proizvoda iz namjenske industrije, te iransko turskim uspjesima u vojnoj proizvodnji, došlo do realizacije kontinuirano ponavljane parole mi ili oni.

Potvrdio je to i imam iz Kozarca kod Prijedora, svojim političkim djelovanjem vrijeđajući na najprimitvniji način Srpsku pravoslavnu crkvu i njenog Svetog Savu. Nazivajući Srpsku pravoslavnu crkvu sektom a Svetog Savu začetnikom fašizma, muslimanski hodža Amir Mahić se potvrdio pripadnikom bošnjačkih kršćanofobista isilovskih zločinačko terorističkih osobina i dimenzija.

A da je takvog političkog stava cijeli bošnjački korpus, potvrđuje činjenica da su sve bošnjačke političke, i muslimanske vjerske, asocijacije, kao i mnogi pojedinci, stali u njegovu obranu, obranu retrogradne politike i mržnje iz vjere prema kršćanima, bez obzira koje kršćanske vjerske zajednice bili.

Kršćanofobija – muslimanska ideologija mržnje prema kršćanima globalni je proces, sa snažnim i radikalnim bošnjačkim ogrankom u beha zajednici. Iz strašnog iskustva sabiranog i viđenog diljem svijeta u zločinačko terorističkom ponašanju kršćanofobista, dakako i onih bošnjačkih u zbirnom beha entitetu, nije teško zamisliti njihovu reakciju na takvu neku izjavu datu od kršćanskih lidera usmjerenu na vrijeđanje muslimanskih svetinja. Kako bi se proveli i što bi doživjeli vidljivo je u atentatskom stradanju Salmana Rushdieja, i stravičnom muslimanskom atentatu na redakciju Charlie Hebdo u Parizu 2015. kada su taj teroristički čin velikim sarajevskim prosvjedima opravdavali i podupirali i Bošnjaci, jednako i u BiH i na Sandžaku, i time se svrstali u red islamskih terorista i ubojica ne samo kršćana nego i slobode riječi.

Muslimanski terorizam na slobodu govora u kršćanskom svijetu, a istodobno odobravanje takvog govora kod sebe i svojih vjerskih lidera, znak je islamske vjerske diktature koja se širi diljem slobodnog kršćanskog svijeta, i na najbrutalniji, iransko talibanski način ušutkava svoje žrtve praveći slobodan teritorij islamskim teroristima diljem svijeta. Za kršćanofobiju kakva danas razara slobodni demokratski svijet, i zbirni beha entitet, fizičkim ubijanjem nedužnih po europskim i političko diskriminatorskim po beha gradovima, sa sigurnošću se može kazati da je izum ratnog zločinca Alije Izetbegovića i njegovog ratnog suradnika u širenju vjerske mržnje muslimana prema kršćanima u beha zajednici, Mustafe Cerića. Dio te sve veće i obimnije muslimanske mržnje prema kršćanima je i imamova hutba u džamiji  kod Kozarca u kojoj je, danas, talibanski izvrijeđao kršćane pravoslavce, a sutra će sigurno i katolike.

Pokazuje se da su uistinu džamije ono šta je za njih kazao, stvarni vladar dijela BiH pod bošnjačkim vjerskim apsolutizmom, turski predsjednik Erdogan, “džamije su naše vojarne, munare naša koplja a klanjači naši vojnici”.

Kao i u drugim islamskim zemljama tako je i u BiH, u čijim namjenama i zadaćama se iščitava i razlog tolikog broja novoizgrađenih džamija u beha zajednici, za koja je sve manje zemljišta zbog čega se grade i na okupiranoj hrvatskoj zemlji, u Travniku. Tih kasarni je sve manje budući da postaju pretijesne tolikom broju vojnika, domaći i strani stalno dolazeći i oni što su ostali iza vjerskog rata sa Džaferovićevim darovanim beha državljanstvima, koji u njima klanjaju i pripremaju se za džihad, u čiju pobjedu vjeruje brojač krvnih zrnaca i vojnika u džamijama, sin ratnog zločinca Alije Izetbegovića. Bakir, bez straha odgovornosti kaže, da se ne boji za budućnost muslimanske Džamahirije sve dok su ovako pune džamije, i dok vojnike u njima pripremaju mržnjom prema kršćanima kršćanofobični imami Mahići, a iza njih stoji i IZ BiH i sve političke i druge strukture Bošnjaka.

Takva Bosna i Hercegovina ne može biti nikakva drugačija osim čista muslimanska Džamahirija, isilovsko iranskog uređenja, pod strogom kontrolom Erdogana kojem ju je amanetizirao veleizdajnik Alija Izetbegović, političko nacionalistički otac potomaka Osmanlija.

Nije muslimanska vjerska mržnja samo prema pravoslavnima, ona je daleko ubojitija i snažnija prema katolicima u federalnom prostoru, budući da Bošnjaci smatraju taj beha dio svojim etnički i vjerski čistim muslimansko-bošnjačkim, u čemu ih ometa još samo mali ostatak ostataka katolika Hrvata u fratarskoj Bosni.

Muslimani su već uvjereni da su porobili i dovoljno ušutkali katolike, i sada sve svoje naci fašističke snage sa kojima su ih obespravili do razine raje, položaja u kakvim su stoljećima bili pod genocidno konfesiocidnom turskom čizmom, usmjeruju prema pravoslavnima, kako bi i njih u njihovom entitetu sveli na isti položaj kao i katolike.

Vjerski rat za teritorij u beha zajednici ne će stati sve dok su džamije kao kasarne pune vojnika, i proizvode iz tajnovite namjenske industrije, koja surađuje sa iranskom i turskom vojnom proizvodnjom, broji i kontrolira sin ratnog zločinca Alije Izetbegovića, Bakir, zajedno sa vjerskim liderima muslimana. Stoga, odlučujući je povijesni trenutak da taj vjerski rat u Europi zaustavi Svjetska zajednica na način jedne beha Jalte i zemlju podijeli na tri nacionalno vjerska entiteta, i zbog toga što se na tako malom prostoru u susretanju isključujuće sudaraju tri svijeta, tri vjere, tri kulture, tri nacije, i tri svjetska interesa koji se stoljećima, od nasilne pojave islama na tim prostorima ne rješavaju. Nezaustavljanjem i prostornim neograničavanjem muslimansko-vjerskog ekstremizma Bošnjaci će sutra biti opasnost za te prostore i Europu u cjelini, ono što su Rusi danas za Ukrajinu i čovječanstvo.

Vinko Đotlo

Povezane objave

Pismo Marije Kumičić

hrvatski-fokus

Munir Šahimovic-Ekremov – hrvatski politički pisac i novinar

hrvatski-fokus

Turski poraz u Siriji zabrinuo Bošnjake

HF

Današnji muslimanski Bošnjaci rezultat su turskog genocida nad Hrvatima 

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više