Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus Digital printa Mladena Žunjića

Nove kompozicije su smirene, prozračne, poput profinjenog veza na prozračnoj tkanini

 

U neprekidnom slikarskom istraživanju suvremeni hrvatski likovni umjetnik Mladen Žunjić ponekad se okrene i najnovijim dostignućima tehnologije, modernim pomagalima umjetniku i u strukturiranju i u realizaciji ideje.

Slikar Mladen Žunjić, poznat širokoj publici po svojim snažnim i sugestivnim  kolorističkim apstrakcijama velikih formata platna, nedavno je predstavio  ciklus Digital Arta, seriju novih slikarskih formi koje  u oku promatrača izazivaju potpuno drugi doživljaj. Apstrakcije, prvotno izrađene na platnu većih formata, Žunjić kompjutorskim tehnikama, izrazima, oblikovanjima pretvara u nove likovne pojave, izazovno zanimljivog sadržaja.

Nove kompozicije više ne obiluju agresivnom i nezaustavljivom bujicom energije koja neprekidno teče, dodirujući, oplakujući sve volumene, one su sada smirene, prozračne, poput profinjenog veza na prozračnoj tkanini.

I simbolika je drugačija, ponegdje bliska paralelnim svjetovima, psihodeliji ili pak grupiranju u cjeline teško složivih i održivih elemenata.

Kolor je puno suptilniji, nježniji, doista fino odmjeren, ali i dalje lepršav, zaigran.

Novi ciklus Mladena Žunjića, znatno se razlikuje od dosadašnje umjetnikove produkcije. To je ciklus koji stremi promjenama.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Vrlo specifičan nadahnut autorski opus

hrvatski-fokus

Čudesni događaji plovidbe kroz san

HF

Izložba Darka Škrobonje

HF

Natječaj Društva hrvatskih književnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više