Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Predsjednik Biden provodi političku čistku nad marincima

Marinci upozoravaju da su ‘slomljeni’ zbog mandata Bidena Vaxa

 

Američki marinci, među najmanjim, ali iznimno domoljubnim granama vojske, kažu da je njihova služba “slomljena” mandatom predsjednika Bidena za cjepivo, sugerirajući da je to namjerno.

“Do danas je 169 marinaca otpušteno zbog odbijanja cjepiva, a još tisuće se suočavaju s istom sudbinom nakon što je mandat Ministarstva obrane za sve pripadnike aktivne službe stupio na snagu za Marince 28. studenog”, izvijestio je Fox News Digital, citirajući nekoliko trenutno služeći marincima koji vide ono što se događa kao “političku čistku.

Marincima je dopušteno podnijeti zahtjev za vjersko izuzeće, ali do sada nije odobren niti jedan zahtjev u vezi s cjepivom protiv COVID-19, “ili bilo kojim cjepivom, rekao je glasnogovornik Marinskog korpusa” za medije, koji je dodao:

Nekoliko marinaca koji odbijaju dobiti injekciju dobili su anonimnost od strane Fox News Digitala, kako bi mogli slobodno govoriti. Rekli su da svjedoče “političkoj čistki” Bidenove administracije koja tjera vojsku na “najbolje i najpametnije” zbog duboko držanih uvjerenja za koja kažu da su zaštićena Prvim amandmanom.

“U ovom trenutku nešto u osnovi nije u redu s vodstvom naše nacije”, izjavio je bojnik s više od 17 godina aktivnog služenja. “Suočavamo se s protuustavnim ukazom za koji mislim da je vrlo ciljan kao politička čistka, izuzimajući neke od najboljih i najpametnijih vojnika, mornara, zrakoplovaca, marinaca i čuvara iz Svemirskih snaga”.

U međuvremenu, potpukovnik koji je služio više od 19 godina na aktivnoj dužnosti ponudio je vojsci – a posebno Korpusu – trenutno otpušta pripadnike službe “najbrže što mogu i što brutalnije mogu, oštećujući svakog marinca koliko god mogu na izlasku”.

“Jedina poruka koju sam dobio od pukovnika iznad mene bila je: ‘Gazi vrlo pažljivo, ovo je političko, bit ćeš zgnječen kao mrav.’ I rekao mi je to jer mu je stalo do mene”, rekao je veteran. ” Želim li nastaviti služiti u instituciji koja slama ljude zbog iznošenja razumnih točaka u obrani svoje vjere?

Jedan glavni narednik je objasnio da se čini da “što glasnije govorim, vijci su čvršći okrenuti protiv mene.”

“Kada se od vas očekuje da se ponašate na određeni način i poštujete određena pravila i slijedite određene procese, a zatim da vidite s druge strane da to nije dvosmjerna ulica, to je kršenje mog morala koje ne mogu stajati po strani i ne govoriti o tome”, dodao je viši dočasni čelnik.

Fox News je nadalje istaknuo: Marinci koji su razgovarali s Fox Newsom rekli su da su na kraju “općeg” poricanja vjerskih izuzeća, a njihovi zahtjevi su odbijeni bez razmatranja. Osam odvojenih pisama poricanja dostavljenih Fox Newsu bilo je gotovo identično, navodeći “vojnu spremnost” kao primarni razlog odbijanja.

“Vidio sam jedan paket od narednika koji je priložio, kao, 30 stranica materijala kako bi potkrijepiti zašto je njegovo uvjerenje iskreno, bez zakonske obveze da to učini”, rekao je glavni narednik. “A onda imati ovo kao odgovor bez pojedinačne istrage i samo generalizirana tvrdnja o vladinom interesu je uvrjedljivo”.

“S vjerske strane, ovo je apsolutno lakrdija što se događa”, dodao je glavni časnik za nalog. “Ljudi dobivaju opće poricanje, ne rješavaju pojedinačne brige ili uvjerenja marinaca koji se prijavljuju za vjerski smještaj i mislim da je to užasno pogrešno.

“Iskreno vjerujem da zapravo ne čitaju pakete”, nastavio je policajac.

“Svi ostali uglavnom imaju glas osim vojske, jer nismo ovlašteni govoriti u suprotnosti s našim vodstvom”, izjavila je za Fox News Digital potpukovnica koja vodi skupinu za potporu vojnim pripadnicima koja broji 800 članova, a koja se protivi ubodu.

“Razgovarala sam s toliko različitih članova službe”, kazala je. “Nedavno je jedan od kaplara u grupi bio apsolutno izvan sebe jer se jedan od njegovih prijatelja koji je također odbio pucanj nedavno upravo ubio.”

“Ovo je apsolutna lakrdija”, nastavila je, gušeći suze. “I kažem ti, tako sam uzrujana zbog ovoga. Srce mi se slama zbog ovih ljudi.”

Fox News Digital dodaje da je glasnogovornik Marinskog korpusa kapetan Ryan Bruce rekao da je od četvrtka obrađeno 3.080 od 3.192 zahtjeva za vjerski smještaj u vezi s mandatom za cjepivo protiv COVID-19 i da nijedan od njih nije odobren, dodajući da “nije odobren vjerski smještaj za bilo koje drugo cjepivo u posljednjih sedam godina”.

Jon Dougherty, https://conservativebrief.com/purge-57128/?utm_source=newsletter_ptn&utm_medium=email&utm_campaign=ptn

Povezane objave

Milošević je kriv za NATO bombardiranje Srbije

hrvatski-fokus

Tal Afar – novo mjesto razdora

HF

Sankcije pomogle Rusiji

HF

Turska geopolitička strateška dubina

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više