Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Fundamentalistički islamizam šerijatskog uređenja

Na djelu je obespravljeno ropski položaj hrvatskog naroda

 

U danas medijskom a sutra i oružanom sukobu između srpskog  secesionizma i bošnjačkog ratno radikalnog građanskog unitarizma, ispod kojeg se krije fundamentalistički islamizam šerijatskog uređenja, na vidjelo izlazi duboka podijeljenost bosanske i hercegovačke zajednice u svim dijelovima društva. No i obespravljeno ropski položaj hrvatskog naroda, kojeg su Richard Holbroocke i visoki predstavnici ubacili u taj velikosrpski i velikomuslimanski politički sendvič, brutalne borbe za teritorij. I bez tog danas sve glasnijeg rata nekadašnjih pregovaračkih strana podjele Bosne i Hercegovine, vođenih protiv Hrvata tajno u Beogradu između Velikosrba i Velikomuslimana, znalo se i prije ali se skrivalo s bošnjačke strane koja je u toj skrovitosti agresivno širila okupirani teritorij, gdje je i zbog čega je u tom procesu, do sada, iscurilo oko 100 tisuća Hrvata.

Kada je radikalna bošnjačka strana opijena uspjehom političkog progona Hrvata tu zločinačko nacističku metodologiju pokušala primijeniti i na Srbe opravdano je došlo do srpskog otpora na jedino moguć, i demokratski način, secesija. Budući da je secesija uvijek zadnja opcija u obrani teritorija i ugroženog identiteta, znači da se srpski narod našao pred zidom bošnjačkog unitarizma pred kakvim se našli i pred njim nestali Hrvati.

Da je bošnjački centralistički radikalizam lažnog građanstva imao u sebi i mrvice europskih vrijednosti demokratizma, ravnopravnosti, jednakosti i slobode prema hrvatskom narodu u beha Federaciji, zasigurno do srpskog secesionizma ne bi ni u kom obliku ni došlo.

Sa sigurnošću se može ustvrditi da je bošnjački radikalizam unitarističko centralističkog tipa proizveo srpsku obrambenu politiku secesionizna, i ta dva ekstrema uvela su bosansko hercegovački daytonski zbirni entitet u stanje napetosti kojeg može zapaliti čak i mali nepromišljeni potez na bilo kojoj strani.

Na potpaljenju tog ugrijanog stanja u ratni sukob, svojom otvorenom pristranošću, uz pomoć naftnih dolara iz islamskih zemalja, najviše radi, i nije pretjerano reći sve čini da do tog dođe, neke interesne zemlje iz Europske unije, i kao svugdje u svijetu, Amerika i Britanija.

Zahvaljujući samo ruskom i kineskon, također interesnom, ulasku u užareno beha područje, ne dolazi do ratnog sukoba. Još jednom se u nemirnoj ljudskoj povijesti potvrđuje da je hladnoratovska podijeljenost svijeta na vladavinu straha najsnažniji jamac njegova mira. Onoga momenta kada bi došlo do vladavine jedne imperije u svijetu, bez obzira na njeno političko uređenje, i da nema opoziciju na drugoj strani, svijet bi bio uništen u svojoj ljepoti šarenila,  vladavinom diktature kakva nije zabilježena u ljudskoj

povijesti. Takvih pokušaja je bilo, Rimljani, Osmanlije, Germani, boljševici, Velika Britanija i danas američki imperij. Na bosanskoj i hercegovačkoj razini agresivno, što je karakteristika svih tih okupatorsko osvajačkih carstava i imperija, odnosno diktatura, osvajački se pojavljuje islamistička diktatura građanizma. A što ona proizvodi vidi se u najvećoj političkoj krizi i srpskom secesionizmu, koji potresaju ionako rastresenu bosansko hercegovačku zajednicu.

Najglasniji zagovornici cjelovitosti iskomadane Bosne i Hercegovine, ujedno i najsnažniji mlin koji je melje u prah i pepeo,  je bošnjački političko vjerski unitarističko centralistički građanizam, koji joj isilovski uništava  ljepotu i bogatstvo nacionalno vjerskog šarenila, podjednako i u svijetu i na beha terenu. Naime, u nacionalnoj homogenosti sa vojnim titulama okupljaju se i zveckaju oružjem muslimanski ratni generali, po beha gradovima i poručuju da rat nije stao, i muslimanski cilj nije ostvaren. Daytonski sporazum je nametnuo samo primirje, ali nije donio mir, glasni su u svojim prosvjedima generali ratne muslimanske armije.

Pod komandom prijeratne, ratne i poratne vjersko političke partije dinastije Izetbegović okupljaju se sa svojim ratnim i poratnim suborcima pokazujući odanost politici krvi i tla. Etnički i vjerski čiste grupe generala muslimanske armije BiH naizmjenično primaju članovi, također etnički i vjerski čistog Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, nakon čega odlaze kod Bakira Izetbegovića koji odobrava ili odbija zaključke sa sastanaka sa kojima mu dolaze.

U siječnju 2022. Izetbegović, čisto muslimanski građanin, prima članove Udruženja generala BiH. Uistinu po imenima “multinacionalne A BiH”, predsjednik udruženja Rizvo Pleh, zamjenik predsjednika Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, generali Džemal Merdan, Nedžad Ajnadžić, Ismet Alija, Enes Huseinović i Mustafa Polutak, te predsjednik Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić. Po imenima se vidi, a to prosvjednici ističu, kakva i čija  je bila armija BiH, i čija i danas. Pametnom dosta.

Ratna i poratna slika „multinacionalne“ armije BiH koja će „braniti“, kao i u ratu, prava, slobodu, jednakost, ravnopravnost, svih onih beha naroda  koji ne nose imena kakva nose okupljeni generali. Srpska vojska, Muslimanska armija i Hrvatsko Vijeće Obrane, podijeljeni u ratu, podijeljeniji u primirju. Svaka u svom nazivu, svaka pod svojim imenom, pod svojom zastavom, svaka za svoj cilj, za svoju Bosnu i Hercegovinu, za tri različite Bosne i Hercegovine, pokazale su svijetu, a to i dalje potvrđuje etničko vjerski čisto Udruženje muslimanskih generala okupljeni oko svojih vrhovnih zapovjednika članova beha Predsjedništva Komšića, Džaferovića i Izetbegovića, da je BiH i dalje podijeljena u najosjetljivijem, u vojnom segmentu, koji je u svim zemljama jedini jamac njihove obrane u cjelovitosti.

Očito to nije slučaj sa beha društvom, što je znak njene neodrživosti, i poziv Svjetskoj zajednici da tu činjeničnu istinu priznaju, i BiH urede u tri dijela, pod zastavama njenih zaraćenih vojski.

Vinko Đotlo

Povezane objave

Fra Mato Vincetić u propovijedi govorio je istinu!

hrvatski-fokus

Spas u entitetskim granicama

HF

Bosna i Hercegovina je podijeljenija negoli sama Europa

HF

Opiranje hrvatskoj državotvornoj politici

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više