Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Nijedan Hrvat, koji je govorio da je Jasenovac bio logor smrti, nije stradao u Domovinskom ratu

Plenković je jedva dočekao 21. siječnja da bi se on mogao „zgražati nad strahotama Jasenovca“!

 

Kad ja od negatora postojanja velikih urota (protiv Hrvata) tražim nešto, neki dokaz, od njega tražim precizno objašnjenje konkretnog slučaja. Ja, kad o nečemu pišem, bilo pohvalno bilo negativno, to nastojim objasniti. Kao slučaj poturica. Pa kažem kako prezime Kordić nije tursko prezime. Kordića, sigurno nema u Turskoj. Kordića je u Bosni, sigurno bilo i prije dolaska Turaka u Bosnu, prije 15. stoljeća. Kad danas u Bosni ima, i katolika (Dario) i muslimana (Šefik) Kordića, netko je promijenio vjeru. Tko, preci Darija ili Šefika? Sigurno su Šefikovi preci promijenili vjeru. Ili prisilno, ili dobrovoljno. Vidimo što se danas radi kršćanima u muslimanskim zemljama. Kao nekad, i danas u Bosni? Osim prisilne islamizacije, tu je pohlepa i gramzivost, postati agom, da bi imao sluge i kmetove. Dakle, s velikom sigurnošću možemo reći da su preci Šefika Kordića bili katolici! I na koncu, „amanet“ Alije Izetbegovića, ostavljanje BiH Erdoganu! Sigurno je i Šefik Kordić za taj amanet. Pritom  treba naglasiti Dubrovačke zidine, Klis, Karlovac, i sve bedeme i zidine, koje su Hrvati gradili oko hrvatskih gradova za obranu od Turaka. Te rušenje katoličkih crkava i samostana, uništavanje svega katoličkog, živog i materijalnog, da bi sve bilo tursko-muslimansko.

Kao što je ovo, prilično prihvatljiv i objektivan opis poturice, takvo objašnjenje mora postojati, i za korupciju, odnosno pljačku novca iz državne tvrtke, carine, Croatia osiguranja. Valjda tu postoji administracija. Valjda se, najprije evindentira predmet za carinjenje, s računom na kojemu je žig i potpis carinika. Ili se ne evidentira. Onda carinik koji pušta robu bez evidentiranja, prima nagradu na crno. A torba novca carinika Mladena Barišića? Je li to novac od carinjene, ili od necarinjene robe? Valjda od carinjene. Kako je taj novac završio u torbi Mladena Barišića? Korupcija HDZ-a, kao suđenje u Haagu? Za utvrđivanje vojne agresije jedne države na drugu, dovoljna je samo usmena izjava zaštićenog svjedoka na Međunarodnom sudu! Stjepana Mesića i Josipa Manolića. Za HDZ-ovu korupciju u državnoj tvrtki, dovoljna je samo usmena izjava djelatnika iz te tvrtke, koja kaže da je on HDZ-ovac, bez računa.

Vidite, kakva su dva zla pogodila Hrvatsku (HDZ). Današnji HDZ, ustvari filijala SANU-a. Andrej Plenković je jedva dočekao 21. 1., dan sjećanja na holokaust. Da bi se on mogao „zgražati nad strahotama Jasenovca“, o čemu ćemo još na kraju. Pa pljačka i korupcija, „posljednjih 30 godina, za sve kriv, samo HDZ“! Normalno, bez računa i administracije, dovoljan je samo „zviždač“ iz tvrtke „HDZ-ovac“.

Kao što je potrebna dijagnoza poturice, što postoji! Kada Bosanac nosi tursko ime, kada on zna za Klis i Gradišćanske Hrvate, i kada je Bosanac za Alijin amanet, gotovo je, on je poturica. I kao što je na sudu potreban izdani račun, te put novca sa tog računa, za utvrđivanje pronevjere tog novca, za Jasenovac treba reći slijedeće: mnogi (Hrvati) govore da je Jasenovac bio „pogonsko gorivo“ za srpsku agresiju na Hrvatsku i BiH. A znamo da su zbog Jasenovca mnogi Hrvati završili u masovnoj grobnici, i u minskom polju. Zasigurno, niti jedan Hrvat koji je govorio da je Jasenovac bio logor smrti, nije stradao u Domovinskom ratu. Ni on, niti nitko njegov. Ni u ratu, ni poslije rata u minskom polju. A opet? To ovisi o opstrukciji antisrpske koalicije. Prema tomu, Jasenovac moramo gledati iz drugog kuta, iz druge perspektive. Jasenovac, kao živi vulkan, koji izbacuje otrovne plinove, pepeo i lavu. Vulkan (Jasenovac) koji ubija. Krajnje je podlo i zlonamjerno tražiti od predsjednika Hrvatske, da se on ide pokloniti u Jasenovac, kao Willi Brandt u Auschwitz. Jer, Auschwitz je njemački. A Jasenovac? Kako može biti hrvatski, kada je NDH bila tzv.? Tražiti od predsjednika Hrvatske, da se on ide pokloniti u Jasenovac kao Willi Brandt u Auschwitz je, tražiti od njega da on Veselina Šljivančanina, koji je zbog Jasenovca bacao Hrvate u masovnu grobnicu, proglasi narodnim herojem, i da mu osigura ulicu u Zagrebu. Takva kombinacija i opasnost kod Nijemaca ne postoji. Sve to, zabranom istine o Jasenovcu! Zabranom istine, i korištenjem slika iz logora u drugoj državi – Treblinka, Poljska.

U toj iznimno nehumanoj i destruktivnoj društvenoj pojavi, kao „zaštitnici Srba u Hrvatskoj“, najodgovorniji su za odlazak pravoslavaca iz Hrvatske 1995. Od „ugroženog srpstva“, stvorili su zločinačko srpstvo. Stvorili su Arkane i Šljivančanine. Stvorili su zločinačku „Krajinu“. Kada optužuju Hrvatsku da je izvršila etničko čišćenje u „Krajini“, treba reći kako je, skoro svaki „Krajišnik“ imao kuću ili stan u… Zadru, Šibeniku, Slavonskom Brodu. Pa zašto se nije vratio u stan ili kuću u tom gradu? Zato jer je on iz Zadra i Slavonskog Broda išao u „Krajinu“ „štititi“ „Krajinu“, ustvari, išao vršiti etničko čišćenje Hrvata, te iz „Krajine“ granatirati Zadar i Slavonski Brod. Kako se on mogao pojaviti pred susjedom Hrvatom, koji je morao bježati u podrum od njegove granate? A u „Krajini“, i tako nije mislio živjeti. On u „Krajinu“ nije išao zbog „Krajine“, nego zbog Dubrovnika, Splita, Zadra i Šibenika. Pa kad mu to nije uspjelo, morao je iz „Krajine“, opet u Hrvatsku, u Vojvodini.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Promišljene srbijanske optužbe za fašizam

HF

Politokracija i mafiokracija bez dogovora

HF

Tuži nas Slovencima kod kojih nema manjina

HF

Osnovna škola Pavlika Morozova

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više