Hrvatski Fokus
Kultura

Tajanstveni ciklus kolaža Bojana Doleneca

Sve se češće okreće novim temama i izazovnim motivima u traženju cjelovitih likovnih odgovora u različitim likovnim tehnikama

 

U posljednje vrijeme akademski slikar Bojan Dolenec, sve se češće okreće novim temama i izazovnim motivima u traženju cjelovitih likovnih odgovora u različitim likovnim tehnikama ili u njihovim zanimljivim kombinacijama. Tako je nedavno započeo ciklus izvodeći ga u kombiniranoj tehnici kolaža, uz akril i akvarel na papiru sa stanovitim futurističkim elementima.

Ciklus obiluje vratolomnim oblicima, lebdećim konstrukcijama u prostoru, raznolike simbolike od čudesnih životinja do dominantnih površina boje.

Osjeća se strujanje snage, pokret je vidljiv i opipljiv, to je svijet koji se mijenja, svijet u dugotrajnim vremenima promjene i nastanka novoga i samo se može pretpostavljati kako će on izgledati.

Dolenec se u ovom ciklusu snažno udaljio od svojih poznatih i prepoznatljivih motiva, obale i mora s karakterističnim kolorom i zaronio u nešto posve novo, nepoznato, izazovno.

Ciklus kolaža Bojana Doleneca možda je tek prvi korak u oživotvorenju ideje koja će slikaru omogućiti iznimnu kreaciju.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Hrvat pjesnik u tuđini

hrvatski-fokus

Trčao sam putom

HF

Gluho doba Duška Šibla

hrvatski-fokus

Prevladavajuća tama u novom ciklusu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više