Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Bakir Izetbegović ne priznaje kršćanske temelje europske civilizacije i kulture

Opravdan je europski strah od dva milijuna hercegbosanskih muslimana

 

Pored tolikih povijesnih bošnjačko-muslimanskih agresija na i u Bosni i Hercegovini kojima se udara na sve i svašta, najjača i najrazornija je ona na istinu. Ništa toliko Bošnjacima ne smeta u propadajućoj i nestajućoj zemlji kao istina, iz svakog vremena beha prošlosti i sadašnjosti. Vjerojatno misle kad već zemlja nestaje daj da i istina  njenog propadanja i umiranja nestane, pripišimo to nestajanje  drugima, kako bi nas povijest što blaže osudila i kaznila za rezanje grane na kojoj smo kao narod sjedili. Da im istina smeta i da će im biti glavna meta vidjelo se u početku kada su se počeli tražiti u nacionalnom identitetu, pokušavajući ga zasaditi u bosansku i hercegovačku zemlju. Stoljećima bez nacionalnog identiteta, no snažnog vjerskog islamskog, bila su vremena lutanja i duboke nostalgije za propalim Osmanskim carstvom, čiju propast nikada nisu prežalili. Pokazalo se to naročito u vrijeme vjerskog beha rata za teritorij kada su javno i glasno počeli pjevati Turskoj, i izjašnjavati se tko su i što su. Vidjelo se da Bosnu i Hercegovinu   nikada nisu htjeli, i nisu je  prihvaćali domovinom bez turske nazočnosti i turskih spomenika građenim zločinačkim dankom u krvi. Odjekivale su muslimanske pjesme i nacionalni uzvici, “Turska je naša mati tako je bilo i tako će ostati”. Nacionalno se udaralo u prsa  mi smo “potomci Osmanlija”, zbog čega se i uzvikivalo  i prijetilo Hrvatima i Srbima, “bliži nam je Turčin i Iranac negoli Srbin ili Hrvat”.

U tom duhu kao motivacija ratnicima pjevalo se “od Tirane pa do Trsta, ne će bit ni jednog krsta”. Politika se vodila parolom, “nema mira u svijetu dok islam njime ne zavlada”. Vjerska muslimanska armija BiH vodila je rat i činila najstrašnije zločine uz povike, “Alah u ekber”. Na kraju sve to zaokruženo Alijinim predanjem Bosne i Hercegovine u amanet predsjedniku Turske, zemlje koja je počinila sve strašne povijesne genocide nad Bosnom i Hercegovinom i njenim autohtonim kršćanskim narodom.

Alijino ostavljanje BiH u amanet Turčinu zasigurno je i razlog muslimanskog i bošnjačkog nepriznavanja Bosne i Hercegovine niti suverenom, niti nezavisnom, a niti svojom domovinom, zbog čega se još uvijek nacionalno traže. Njihovo nacionalno traženje i zadržavanje, zapravo življenje ekstremnog i radikalnog islama danas najveće opasnosti za svjetski mir i budućnost, razlog je zabrinutosti, onih europskih zemalja koje su u prošlosti bile žrtve turskog danka u krvi, od opasnosti bosanskih i hercegovačkih muslimana, koji gotovo još nikada nisu javno osudili islamski terorizam po kršćanskom svijetu, pa ni u Europi.

Ekstremizam, prijetnje, ponižavanje, pogrdno nazivanje, i sve druge vrste reagiranja današnjih Bošnjaka na strah i zabrinutost mađarskog premijera Viktora Orbána, na nemogućnost integriranja 2 milijuna beha muslimana u europske civilizacijske, kulturne i svjetovne okvire i tekovine, potvrđuje opravdanosti tog straha, i oslikava sliku bošnjačke radikalne politike koja ni po čemu nije kompatibilna sa europskom. Bošnjačka radikalna reakcija na europsku akciju opreza i straha, poruka je Europljanima da oni BiH ne žele u obitelji europskih naroda, jer kamo će ići i u koje asocijacije označio je Alija kada ju je predao Erdoğanu u amanet. Amanet koji je izboren pod povicima “Alahu ekber” ,kao dar ne može i ne smije mijenjati vlasnika. Da je Alijin amanet Bosne i Hercegovine čvrsto u turskim rukama, još uvijek krvavim od zločina nad kršćanima u okupiranoj Katarininoj kraljevini, i fratarskoj Bosni, govori redovni godišnji posjet Erdoğana u inventuru, provjeravajući stanje dobivenog dara. A stanje za kršćane, napose za katolike kojima je u Daytonu, privremeno, otet teritorij kao glavni jamac opstanka Hrvata u svom nacionalnom i vjerskom identitetu, je sužanjsko, ropsko, i jednako teško kao i u vrijeme turskog danka u krvi. Iz takvog Alijinog amaneta Turskoj, koji poprima obrise katakombi, što je bilo vidljivo i u Adventu 2021. u Sarajevu na vratima katoličke obitelji koja je objesila adventski vijenac, kao i u Zenici ispisanim nacifašističkim, isilovskim, porukama kako je BiH muslimanska, te u Bužimu islamističkim parolama, Alijin sin Bakir drži lekcije o nacionalizmu Orbanu i Europi.

Ispod naifašističkih, isilovski, rasistički i islamističkih plakata koje su pred i poslije Božića 2021. ispisali “potomci Osmanlija” kojima je “Turska mati” Izetbegović mlađi kaže Orbánu: “Za nas muslimane je svaki nacionalizam, naročito rasizam, jedna strana stvar i ne možemo je razumjeti”. Naravno da ne može jer europski nacionalizam je pozitivni obrambeni, za razliku od muslimanskog koji je negativni osvajačko agresorski, rušilačko teroristički. Kršćanofobični. Bakir ide još dalje u ponižavanju i otimanju prava Europljanima da se brane, ne priznajući kršćanske temelje europske civilizacije i kulture pa kaže, ono što govori o beha prošlosti koja poćiva na turskim temeljima, “Orbán i ljudi oko njega zaboravljaju da europske civilizacije i kulture ne bi bilo bez komponente koju su unijeli muslimani. U svemu, u znanosti, kulturi, renesansi, astronomiji, medicini”.

Očito da se Bakir ne zadovoljava samo krađom i laži o kršćanskoj prošlosti fratarske Bosne, i kraljevstva od Turaka prognane, i otete djece kraljice Katarine, nego svoje osvajačke ciljeve proširuje i na Europu, ne priznajući i ubijajući istinu tragične sužanjske prošlosti kršćana pod turskom okupacijom. Ne zaustavlja se ni pred Bečom, on ide dalje po onoj paroli iz vjerskog beha rata, a i sada viđenim po gradovima Erdoğanova amaneta dobivenog od Alije, “nema mira u svijetu dok islam ne zavlada njime”. A nije još zavladao, kaže Bakir jer se “Islamski svijet još nije digao, imaju i svoje probleme, ali ako zatreba bit će i oni tu za nas”.

Globalni svjetski sukob vjera i civilizacija koji je započeo Alija Izetbegović u BiH dovođenjem džihadista u osvajanje beha teritorija, slike koje su oslikali ubijanjem i odrezivanjem glava kršćanima, ubojstva fratara, silovanja časnih sestara, isilovski natpisi na vratima katoličkih obitelji, zenički i bužimski plakati s nacističkim porukama, opravdan je razlog europskog straha od 2 milijuna beha muslimana.

Vinko Đotlo

Povezane objave

Hrvati islamske vjere jednako su Hrvati kao i Hrvati rimokatolici

hrvatski-fokus

Izmišljanje povijesti novovjekih “Bošnjaka”

HF

Od osmanske okupacije do Daytona

HF

Što drugi ne smiju, Bošnjaci smiju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više