Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Trump eksplodirao na nalazima Durhama: ‘Daleko veći zločin od Watergatea’

Odvjetnici predsjedničke kampanje Hillary Clinton 2016. platili tehnološkoj tvrtki da se “infiltrira” na poslužitelje koji su bili u Trump Toweru

 

Donald Trump je odgovorio vatrom i bijesom kao odgovor na izvješće o bombi koje uključuje istragu posebnog savjetnika Johna Durhama o istrazi FBI-ja Trump-Rusija. Durham je u sudskom podnesku rekao da su odvjetnici predsjedničke kampanje Hillary Clinton 2016. platili tehnološkoj tvrtki da se “infiltrira” na poslužitelje koji su bili u Trump Toweru, a nakon izbora u Bijeloj kući, kako bi stvorili “zaključak” i “narativ” za povezivanje bivšeg predsjednika Trumpa s Rusijom. Trump je rekao da su sudski podnesci dokazali da je ono što se dogodilo “daleko veći zločin od Watergatea”.

U novoj izjavi u nedjelju, Trump je rekao: „Ono što su Hillary Clinton i radikalno lijevi demokrati učinili u vezi špijuniranja predsjednika SAD-a, čak i dok je bio na dužnosti, daleko je veći zločin od Watergatea. Bit će zanimljivo vidjeti kako su ga pokrivali mediji i što će Mitch McConnell i RINO-i učiniti po tom pitanju. Ovo je uvreda Republikanskoj stranci, ali puno veća uvreda našoj naciji.“ Trump je u prvoj izjavi sugerirao da bi se odgovorni za ono što se navodi potencijalno trebali suočiti sa smrtnom kaznom.

“Najnovija molba posebnog savjetnika Johna Durhama pruža neosporne dokaze da su moju kampanju i predsjedništvo špijunirali operativci koje je platila kampanja Hillary Clinton u nastojanju da razviju potpuno izmišljenu vezu s Rusijom”, rekao je Trump. “Ovo je skandal daleko većeg opsega i veličine od Watergatea i oni koji su bili uključeni i znali za ovu špijunsku operaciju trebali bi biti predmet kaznenog progona”.

“U jačem vremenskom razdoblju u našoj zemlji, ovaj zločin bi bio kažnjiv smrću”, nastavio je Trump. “Osim toga, odšteta bi trebala biti isplaćena onima u našoj zemlji koji su time oštećeni”.

To je otkriveno u sudskom podnesku koncem prošlog tjedna koji je bio usredotočen na potencijalne sukobe interesa povezane s zastupanjem bivšeg odvjetnika Clintonove kampanje Michaela Sussmana, koji je optužen za navodno laganje FBI-u.

Vijest o bombi prvi je objavio Fox News: „Durham je podnio zahtjev 11. veljače usmjeren na potencijalne sukobe interesa vezane uz zastupanje bivšeg odvjetnika Clintonove kampanje Michaela Sussmana, koji je optužen za davanje lažne izjave saveznom agentu. Sussman se izjasnio nevinim.

U optužnici protiv Sussmana stoji da je tadašnjem glavnom savjetniku FBI-a Jamesu Bakeru u rujnu 2016., manje od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora 2016., rekao da ne radi “ni za jednog klijenta” kada je zatražio i održao sastanak na kojem je predstavio “navodne podatke i “bijele knjige” koje su navodno pokazale tajni komunikacijski kanal” između Trumpove organizacije i Alfa banke, koji je povezan s Kremljem.“

U podnesku 11. veljače u odjeljku pod nazivom “Factual Background”, Durham je rekao da je Sussman “okupio i prenio optužbe FBI-u u ime najmanje dva specifična klijenta, uključujući tehnološkog direktora (Tech Executive 1) u internetskoj tvrtki sa sjedištem u SAD-u (Internet Company 1) i Clintonovoj kampanji”.

U priopćenju se navodi da Sussmanovi “zapisi o naplati odražavaju” da je “u više navrata naplaćivao Clintonovu kampanju za svoj rad na optužbama Ruske banke-1”.

Prijava je pokazala da su se tech executive i Sussman sastali i razgovarali s drugim partnerom, koji je služio kao glavni savjetnik Clintonove kampanje. Taj odvjetnik, kažu izvori, je Marc Elias, koji je radio u odvjetničkoj tvrtki Perkins Coie.

Durhamov podnesak navodi da je u srpnju 2016. tehnološki direktor surađivao sa Sussmanom, američkom istraživačkom tvrtkom koju je u ime Clintonove kampanje zadržalo Odvjetničko društvo 1, brojnim cyber istraživačima i zaposlenicima u više internetskih tvrtki kako bi “sastavili navodne podatke i bijele knjige”.

“U svezi s tim naporima, Tech Executive-1 iskoristio je svoj pristup nejavnim i/ili vlasničkim internetskim podacima”, navodi se u prijavi. “Tech Executive-1 također je zatražio pomoć istraživača na sveučilištu sa sjedištem u SAD-u koji su primali i analizirali velike količine internetskih podataka u vezi s ugovorom o istraživanju kibernetičke sigurnosti savezne vlade koji je u tijeku.”

“Tech Executive-1 zadužio je ove istraživače da miniraju internetske podatke kako bi uspostavili ‘zaključak’ i ‘narativ’ koji veže tadašnjeg kandidata Trumpa za Rusiju”, rekao je Durham. “Pritom je Tech Executive-1 naznačio da želi zadovoljiti određene ‘VIP osobe’, misleći na pojedince u Odvjetničkom društvu-1 i Clintonovoj kampanji.”

Martin Walsh, 14. II. 2022., https://conservativebrief.com/findings-59920/?utm_source=newsletter_ptn&utm_medium=email&utm_campaign=ptn

Povezane objave

Globalna demokratska recesija

HF

Biografija tajanstvenog i okrutnog vođe Sjeverne Koreje

hrvatski-fokus

Kriza u Gorskom Karabahu

HF

Izborna prijevara u Wisconsinu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više