Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Odlučeno je, da se državotvorna stranka HDZ uništi, zbog “pljačke i korupcije posljednjih 30 godina”

Ne slažem se s Andrejem Plenkovićem, kada kaže da nema nedodirljivih

 

„Pravosuđe je HDZ-ovo“, „Pravosuđe je dokazalo da je HDZ kriminalna organizacija“, „DORH je neovisan“… „Da su Andrej Plenković i njegova Vlada dužnosnici u Švedskoj, Velikoj Britaniji ili nekoj drugoj uređenoj zemlji, danas bi bili bivši dužnosnici“. Britanski lord Richard Dannatt: „Upali smo u Hercegovačku banku i uzeli novac! Trebamo progoniti sve one koji se ne slažu s našom vizijom BiH. Pozadina toga, nakon završetka rata, prvi krug izbora održan je 1996. godine u Bosni i na zaprepaštenje međunarodne zajednice, tvrdolinijaška politika je pobijedila na izborima i ostala na vlasti. Vratio sam se u Bosnu četiri godine kasnije, kao zapovjednik NATO-a kada je održan drugi krug izbora, a u drugom krugu izbora izabrani su umjereniji političari“, kaže lord Richard Dannatt.

„Plenkovićevi pokušaji transformacije HDZ-a je ‘propala priča’, stare navike se nikako ne mijenjaju“. „Premijer nije shvatio da on ne smije utjecati na to kada će DORH postupati ponekom postupku“. Ovdje sam nabacao, po mom mišljenju kontroverze, baš onih koji pričaju o „uređenoj zemlji“ i „vladavini prava“. Ove kontroverze, kao dokaz, da je današnja Hrvatska i BiH, baš ono što „uređene zemlje“ hoće. („U drugom krugu izbora, izabrani su umjereniji političari“-tenkom na hrvatsku banku u BiH)? Radi „transformacije HDZ-a“? U toj „transformaciji – šumi kontroverzi, raspisan je natječaj s nagradom za kandidata „umjerenije vlasti“, biti sluga britanskom lordu koji je tenkom išao na hrvatsku banku u BiH. Sve „korisne budale“ koje odrađuju svoju dionicu (Ivo Sanader: Ja sam svoju dionicu odradio). Nakon čega slijedi odbacivanje, kao i Andreja Plenkovića? Što je vrlo složeno i komplicirano. Ali, početak je vrlo jednostavan. Lako je naći „reformatora HDZ-a“, u HDZ-u ili ga ubaciti u HDZ. Lako je naći onoga koji će pričati kako je on „preporodio HDZ“. Kako je od „konzervativne, desničarske stranke“ stvorio „uljuđenu i tolerantnu stranku“. A u toj „uljudbi i toleranciji“, prvi i osnovni uvjet je, uvući Srbe u vlast u Hrvatskoj – odlaziti na proslavu srpskog pravoslavnog Božića u dom HND-a (Ivo Sanader: Hristos se rodi!). Sve to, obračunom s pljačkom i korupcijom u HDZ-u“. Međutim, i on, kao predsjednik HDZ-a završava na sudu. Što zbog njegove osobne korupcije, i one koja se HDZ-u kolektivno nameće. Jer odlučeno je, da se državotvorna stranka HDZ uništi, zbog „pljačke i korupcije posljednjih 30 godina“. Zbog toga HDZ mora biti stalno na sudu, kao NDH. Novi „transformator HDZ-a“ Andrej Plenković, kada kaže da se njega ne tiče presuda HDZ-u (Ivi Sanaderu), ne shvaća kako je on potpisao presudu i njegovom HDZ-u, te da je on novi Sanader. On ne shvaća, da je on iskorišten, samo zato da bi se dobila potvrda iznutra, iz HDZ-a, da je HDZ kriminalna organizacija. Jer hrvatska državotvorna stranka mora biti uništena „zbog pljačke i korupcije zadnjih 30 godina“. Jasno, selektivnim odabirom predmeta u odgovarajućem vremenu za aktiviranje određenog predmeta („Premijer nije shvatio da on ne smije utjecati na to kada će DORH postupati po nekom postupku“). U tom slučaju, ako aktualni premijer, koji je predsjednik HDZ-a ne smije utjecati na to kada će DORH postupati po nekom postupku, treba reći kako DORH nije HDZ-ov.

Ako nije HDZ-ov, čiji je onda? Neovisan? Teško i nemoguće. Kada je tužitelj SDP-a. Da stvar bude gora, oni koji su protiv Andreja Plenkovića, njegova raspitivanja o vremenu otvaranja postupka, jesu li oni za to da DORH radi po nečijem odabiru nečijih predmeta za procesuiranje, odnosno, jesu li za držanje predmeta u ladici? Pa kad dođe, ako dođe vrijeme za aktiviranje? U tom svemu, nitko se ne pita: Zašto telefonski razgovor i SMS poruka, nakon 4 godine? Valjda je policija! Znači i DORH, snimila telefonski razgovor, presrela SMS poruku, za vrijeme telefonskog razgovora, slanja SMS poruke. Zašto DORH ne aktivira postupak, odmah, ulovom problematične poruke i problematičnog telefonskog razgovora?

I tko su akteri tih manipulacija? Sve HDZ-ovci? Plus toga, ako Srbi moraju biti na vlasti, uz vlast u Hrvatskoj, možemo postaviti pitanje: Je li Boris Milošević žrtvovan, da bi SDSS u Hrvatskoj bio jači? Odnosno, može li ovo prozivanje Borisa Miloševića, Milorada Pupovca i Dragane Jeckov biti „ugrožavanje nacionalne manjine u Hrvatskoj“? I je li to tako sve iskomponirano, da se HDZ prikaže kao „nacionalistička korumpirana stranka“. Sve to u korist SDP-a i MOŽEMO. A hoće li novi predsjednik hrvatske Vlade (Peđa Grbin) u dom HND-a na proslavu srpskog Badnjaka, vidjet ćemo. 

Ne slažem se s Andrejem Plenkovićem, kada kaže da nema nedodirljivih. Na televiziji gledam najavu ŠUTNJE Drage Hedla. Što je ŠUTNJA Drage Hedla? Inverzija hrvatske političke i ratne stvarnosti? Pa pisac scenarija srpskog pamfleta Dara iz Jasenovca? Pa Anto Nobilo i Danilo Končar? Pače Radimir Čačić? Bez Radimira Čačića, koji ima 2-3 posto hrvatskih birača, ne može se sastaviti hrvatska Vlada. Pa vjetroelektrane Krš Pađeni? Imaju li s tim kakve veze Radimir Čačić i Ivan Vrdoljak? A je li živ radnik HEP-a na kojeg je pripadnik „ugrožene manjine“ Milorad Carević bacio ručnu bombu?

I „nebeski jahač“ Velimir Blažević sa Plastičnim eksplozivom na autobusnoj postaji u Zagrebu? Jesu li oni nedodirljivi? To pitam, najprije oporbu, ako to postoji u Hrvatskoj. I na kraju, je li pokojni akademik Nedjeljko Mihanović, do kraja svog života (2021.) ostao vjeran HDZ-u? Mislim da jest. Vjerojatno nije izlazio na izbore, dati glas Ivi Sanaderu i Andreju Plenkoviću. I što je to „reformacija HDZ-a? Udaljavanje od Nedjeljka Mihanovića? U tom svemu, ipak tračak nade. Nadajmo se da više ne ćemo na televiziji slušati da je hrvatsko pravosuđe HDZ-ovo pravosuđe.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Mini memorandum Ratka Dmitrovića

HF

Korov treba iz korijena iskorijeniti

HF

Prava manjina dovedena su do apsurda

HF

Vratio se Vučić na puškomet od Gline

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više