Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Nije li Hidajet Biščević spustio na zemlju Tomislava Žigmanova!?

Samostalni izlazak na izbore radi izlaska na izbore

 

Poslije objave Tomislava Žigmanova da izlazi na parlamentarne izbore za zastupnike u narodnoj Skupštini Republike Srbije i njegovog plasiranja na prvo mjesto izborne liste koalicije „Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“ (srećom ne svih Hrvata u Srbiji) – „Zajedno za Vojvodinu“, Žigmanov je siguran u svoj uspjeh!

Ovaj uzlet pravo u nebo Žigmnovu nije omogućio hrvatski puk već osam članova Vijeća DSHV-a (Mladen Petreš, Mirko Ostrogonac, Zoran Čota,  Renata Kuruc, Ankica Jukić Mandić, Goran Krnčević, Grgo Horvacki i Vladislav Horvacki), koji su glasovali za koaliciju DSHV s ostacima Čankovih pristalica, dok je i sam Čanak napustio svoje pređašnje ideje! Žigmanov inače nema nikakve veze s hrvtskim pukom od samog početka svog djelovanja na razaranju ovdašnje hrvatske zajednice i odluka Vijeća se bazira na njegovom glasu koji je tako, kao deveti, postao (u njegovim inače permanentnim lažima) „apsolutna većina“!

Ako je situacija i u redovima Rusina slična onda je uspjeh Žigmanova zagarantiran!

No, da bi došlo do svega ovoga Žigmanov je prethodno posvadio sve Hrvate među sobom dijeleći ih uporno i oštro na Šokce, Bunjevce, „bunjevačke Hrvate“, vojvođanske Hrvate, druge Hrvate, ostale Hrvate, nepodobne Hrvate i sl.

Zatim je ovdašnje Hrvate posvadio s Bunjevcima, Mađarima i većinskim narodom (posebno u Subotici), a u poslijednje vrijeme spominje „crnogorski scenario“, potomke albanskog naroda u Srbiji i još štošta svašta takvoga!

Ne libeći se ničega, bez ikakvog obraza, morala i skrupula, optužuje i hrvatsku diplomaciju u Republici Srbiji, koja je po njemu u nekoj „željeznoj“ sprezi s „srpskim svijetom“, „oslobodiocima Vukovara“ i takvim nekavim avetinjama (kako bi rekli braća Crnogorci)!

No, ni ta  željezna sprega mu ne može baš ništa (posebno sada, u stilu „Nas i Rusa dvjesto milijuna!“). Na osnovi tog „sukoba“, koji je izazvao Žigmanov, predsjednik Hrvatske Milanovć je rekao da „tu netko laže“ (pri čemu je jasno tko laže), ministar vanjskih poslova Hrvatske Radman je rekao da Vlada Hrvatske podržava hrvatsku diplomaciju u Srbiji, a veleposlanik Hrvatske u Srbiji Hidajet Bišćević je konačno u članku u „Večernjem listu“ Hrvati u Srbiji ne trebaju „ego-etnobiznis“ već aktivno i odgovorno rukovodstvo rekao ono što se dva prethodna veleposlanika (Markotić i Bakota) nisu usudili! (vidjeti link https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati-u-srbiji-ne-trebaju-ego-etnobiznis-vec-aktivno-i-odgovorno-vodstvo-1564610 )

A veleposlanik Bišćević je rekao sve ono što ja (od A do Š i nazad) pišem više od sedam godina u vezi stanja u ovdašnjoj hrvatskoj zajednici u svojim kolumnama „Otvorena pisma“ i „Pozdrav iz Novog Sada“, koje šaljem na oko 120 relevantnih e-mail adresa, a redovito ih objavljuje Tjednik za kulturu, znanost i društvena pitanja „Hrvatski fokus“ iz Zagreba! Pišem kao aktivni član hrvatske zajednice u Srbiji te kao intelektualac iznosim svoje opservacije, primjedbe i kritike (često i u satiričnoj formi), jer smatram da inelektualci ne smiju šutjeti bez obzira na cijenu toga! Hrvatski narod (posebno u Srijemu) je uplašen, zbunjen, prevaren, neinformiran, na kraju i nezainteresiran, jer je odavno shvatio da već trideset godina nitko ne stoji iza njega, već da se njime manipulira da bi pojedinci dobro zaradili na tome. Žigmanov je u tome nenadmašan!

Miroslav Cakić

Povezane objave

Čovjek koji je radio na burgijama

hrvatski-fokus

Problemi hrvatske manjine u Srbiji

HF

Metalne mentalne veze

hrvatski-fokus

Libreto za operu Gvozdansko

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više