Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Koje mjesto ima Valentina Ivanovna Matvienko?

Je li djed Valentine Matvienko bio ciganin Mykhay Tyutkay?

 

Zahvaljujući današnjem članku, naši čitatelji moći će se upoznati s osobnošću Valentine Matvienko. Mnogi je poznaju kao rusku političarku koja sudjeluje u političkim i diplomatskim aktivnostima Ruske Federacije. Godine 2011. povjereno joj je mjesto u Vijeću Federacije, a usput je i članica Vrhovnog vijeća Jedinstvene Rusije.

Prije nego što je dobio te položaje, Matvienko je bio na čelu vlade u Sankt Peterburgu. Mnogi kažu da je upravo ona najutjecajnija žena na političkoj sceni zemlje, a njezino mišljenje ima dovoljnu težinu. Pogotovo pri donošenju važnih odluka.

Politički ljudi rijetko privlače građane svojim vanjskim podacima – aktivnosti jedne ili druge osobe važnije su za ljude. No, ipak, takve se informacije ne mogu zanemariti citirajući biografiju poznate osobe. Naš slučaj neće biti iznimka, a mi ćemo vam predstaviti visinu, težinu, godine političke žene. Koliko Valentina Matvienko ima godina – pitaju se oni koji prate politiku unutar Rusije.

Visina političara je oko 170 centimetara, a približna težina je 65 kilograma. Kako se Valentina Matvienko promijenila tijekom 68 godina svog života (fotografije u mladosti i sada, pomoći će u tome), možete vidjeti i sami. Uvjeravamo vas da promjene nisu uvijek vidljive prvi put.

Biografija Valentine Matvienko

Biografija Valentine Matvienko počinje u proljeće 1949. godine. U to vrijeme njezina je obitelj živjela u Shepetivki, ukrajinskom selu u regiji Khmelnytsky. Otac Ivan i majka Irina nisu bili povezani s političkim životom u zemlji.

Neko vrijeme nakon rođenja Valija, obitelj odlazi u Cherkassy. Nešto kasnije, otac umire, a majci budućeg političara je teško – ona sama treba odgajati tri kćeri. Financijske poteškoće natjerale su djevojčicu da se što prije školuje i zaradi, čime je pomogla obitelji.

Nakon što je napustila školu, Valentina Matvienko upisuje medicinski fakultet. Studiranje je bilo jednostavno i fakultet je završila s odličnim uspjehom. Kako bi se nastavila razvijati u odabranom smjeru, djevojka odlazi u Lenjingrad, gdje upisuje sveučilište, a nakon toga je raspoređena na postdiplomski studij.

Već na institutu shvaća da je manje zanima medicina, a više socijalni rad. Valentina odlučuje radikalno promijeniti obrazovni vektor te započinje studij na Akademiji društvenih znanosti. Nakon što je diplomirala, pohađa tečajeve za diplomatske službenike kako bi poboljšala svoju kvalifikaciju.

Tu počinje Matvienkov politički rast. U početku je bila obična članica Komunističke partije, a s najvećom ustrajnošću i željom Valentina je postala tajnica Lenjingradskog regionalnog odbora. Naravno, već tada je bilo mnogo glasina. Najpoznatiji od njih povezan je s činjenicom da je žena voljela piti, osobito nakon donošenja važnih diplomatskih odluka. Ali ovdje Valentinu zapravo ne možete kriviti – u to se vrijeme to često prakticiralo, a žena jednostavno nije htjela biti “crna ovca”.

Godine 1986. obilježila je činjenica da se žena našla u svijetu velike politike. Dobivanjem novog položaja Valentina Matvienko bavi se kulturom i obrazovanjem u Sovjetskom Savezu, a usput je i predsjednica Odbora za zaštitu obitelji. Neposredno prije raspada SSSR -a, žena je bila diplomatska veleposlanica.

Vrativši se u Rusiju, postaje potpredsjednica Vlade Ruske Federacije. Ovdje se gotovo pet godina bavi socijalnom politikom. Godine 2003. Valentina Matvienko pobjeđuje na izborima za guvernera i zauzima odgovarajuće mjesto. Na njezina su pleća pao važan zadatak – obnoviti bivši Lenjingrad i dovesti ga u današnji oblik.

Nakon nekog vremena žena je izabrana za predsjednicu Vijeća Federacije. Od tada je dobila članstvo u Državnom vijeću Rusije, zbog promijenjenih zakona. Nakon događaja na teritoriju Ukrajine, Valentina Matvienko dolazi pod sankcije. Osim toga, u Americi su zamrznuti svi računi i nekretnine. Unatoč tome, ona nastavlja voditi politički život i na sve moguće načine uspostavljati veze s građanima Rusije.

Osobni život Valentine Matvienko

Iako je osobni život Valentine Matvienko pun stabilnosti, uz političku karijeru, mnoge zanima kako se ona razvijala. Ovdje je sve iznimno jednostavno i transparentno – kad je studirala na Kemijskom institutu, upoznala je Vladimira Matvienka. Nakon nekog vremena mladi su se vjenčali.

Od tada oba supružnika žive u sretnom braku. A ako dođe do nesuglasica, nastoje sve riješiti što je prije moguće. Godine 1973. bračni par dobio je sina, o čemu ćemo govoriti u nastavku.

Obitelj Valentine Matvienko

Kao što je spomenuto na početku članka, obitelj Valentine Matvienko nije bila povezana s politikom ili javnim životom. Osim toga, do određene točke sama žena nije mislila da će svoje aktivnosti povezati s takvom profesijom. Mama nije imala mnogo posla s umjetnošću – bavila se šivanjem kostima za nastupe.

Valentinin otac, Ivan Tyutin, bio je vojnik na prvoj liniji fronta, a kad je djevojčica krenula u drugi razred, umro je. Ovaj zaokret sudbine doveo je financijsko stanje obitelji u vrlo nepovoljan položaj. Stoga je mlada Valentina željela što prije dobiti diplomu kako bi zaradila vlastiti novac.

Djeca Valentine Matvienko

Djeca Valentine Matvienko prilično su zanimljiva tema, posebno za one građane koji prate političku arenu unutar zemlje. Kao što već znate, 1973. politička žena rodila je sina po imenu Sergej. Roditelji ga jako vole i pomažu mu u karijeri na sve moguće načine. Osim toga, ima dva visoka obrazovanja u susjednim područjima.

Već 2008. Valentina Matvienko imala je sreću postati baka. Brak Sergeja i običnog studenta donio im je kćer Arinu. Od tada se političar trudi posvetiti vrijeme svim članovima svoje obitelji, bez obzira na njihovu dob – kako kažu, od malih do velikih.

Sin Valentine Matvienko – Sergej

Vjerojatno već znate da je sin Valentine Matvienko, Sergej, rođen 1973. godine, a ove će godine napuniti 45 godina. Od ranog djetinjstva oba su se roditelja brinula o sinu i uvijek su za njega nalazili slobodno vrijeme. Kao rezultat toga, Sergej ima dva visoka obrazovanja u ekonomskoj sferi.

Nakon što je završio sveučilišta, sin političara bio je potpredsjednik Sankt Peterburga – popularne banke u istoimenom gradu. Nakon toga bio je jedan od vodećih u Vneshtorgbank. Također, valja napomenuti činjenicu da je on vlasnik “Carstva” – prilično poznate građevine. Uključuje nekoliko desetaka odjela koji se bave raznim aktivnostima – pružanjem usluga čišćenja, razvojem softvera i logistikom. Naravno, nije prošlo bez zlih jezika – pričalo se o ilegalnim aktivnostima itd. Usput, do danas nije potvrđena niti jedna od “informacijskih bombi”.

Od 2004. do 2006. godine Sergej je bio u braku s pjevačicom, koja je kasnije postala nadaleko poznata – Zara. Drugi brak traje do danas, a u njemu je rođena unuka Valentine Matvienko.

Suprug Valentine Matvienko – Vladimir Matvienko

Suprug Valentine Matvienko, Vladimir Matvienko, studirao je s njom na istom kolegiju. U to je vrijeme buduća političarka studirala na Kemijskom institutu i samo je razmišljala o promjeni karijere. Logično je pretpostaviti da supružnik nije bio uključen u takve aktivnosti.

Nakon što je završio sveučilište, Vladimir je počeo predavati na Vojnomedicinskoj akademiji. Godine 2000. otišao je u mirovinu i počeo poboljšavati svoju ljetnu kućicu u Lenjingradskoj oblasti. Sada se suprug Matvienko kreće u invalidskim kolicima. Živi u samoj kući koju je sagradio.

Mnoge poznate ličnosti pribjegavaju pomoći plastičnih kirurga kako bi svoj izgled držale pod kontrolom. Za našu današnju heroinu to je također važno, stoga su popularni zahtjevi poput “Fotografija Valentine Matvienko prije i poslije plastične operacije”.

To i ne čudi jer, unatoč svojim respektabilnim godinama, političar nije podložan njegovu utjecaju. Iako i sama poriče da se podvrgnula plastičnoj operaciji. Zauzvrat, stručnjaci kažu da se Valentina Matvienko u mladosti – fotografije koje to potvrđuju na mreži – i sada se gotovo nije promijenila. Napominju da su primjetne injekcije s posebnim lijekovima koji smanjuju bore. Također, možete vidjeti da je Valentina uspjela zategnuti oval lica – praktički je za to vrijeme ostao nepromijenjen.

Ali ne možemo sa sigurnošću reći. Sama žena kaže da uspijeva održati mladenačko lice zahvaljujući redovitim sportovima. Ne čudi, jer političari svojim izgledom ne vole govoriti o takvim manipulacijama.

Instagram i Wikipedia Valentina Matvienko

Političari i državnici rijetko koriste društvene mreže. Odnosno, često imaju stranice, ali sve aktivnosti na njima provode se u ime tajnika i drugih osoba.

Unatoč činjenici da današnji političar nema službenu stranicu na društvenim mrežama, zahtjevi za “Instagram i Wikipedia Valentina Matvienko” prilično su popularni. Nije iznenađujuće da se iscrpna količina informacija o aktivnostima može naći u javnoj domeni. Štoviše, zanimljivo je čitati Valentinina postignuća, kako za vrijeme Sovjetskog Saveza, tako i nakon raspada Unije.

Kao i uvijek, kritizira se svaka javna osoba – zaključci stručnjaka mogu se pronaći i na internetu. To se posebno odnosi na one koji će proučavati život u političkoj areni Rusije.

Valentina Matvienko (rođena Tyutin) rođena je 7. travnja 1949. u Shepetovki, Kamenets-Podolsk regija Ukrajinske SSR SSSR-a (sadašnja regija Khmelnitsky u Ukrajini). Otac – Ivan Tyutin, vojnik s prve linije, majka – Irina Tyutin, radila je kao kostimograf u kazalištu. Ima dvije starije sestre, Lidiju i Zinaidu. Djetinjstvo je provela u Cherkassyju. Otac je umro kad je Valentina bila u drugom razredu.

Školu je završila sa srebrnom medaljom 1966. godine, sa odličjem na Medicinskoj školi u Čerkasiju (1967.). 1972. diplomirala je na Lenjingradskom kemijsko -farmaceutskom institutu. U petoj godini instituta udala se za Vladimira Matvienka. Prisjetio sam se da sam nakon instituta raspoređen na postdiplomski studij. U mlađim godinama Valentina Matvienko više je željela biti znanstvenica nego političarka. Međutim, dobila je poziv za rad u okružnom komitetu Komsomola i nakon sastanka s rektorom zavoda prihvatila je poziv, odlučivši se za 2-3 godine vratiti na postdiplomski studij.

  1. diplomirala je na Akademiji društvenih znanosti pri Središnjem odboru CPSU -a (danas RANEPA), 1991. – tečajeve usavršavanja za vodeće diplomatske radnike na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova SSSR -a. Govori ukrajinski, njemački, engleski i grčki.
  2. -1977. – šef odjela, tajnik, prvi tajnik Petrogradskog okružnog komiteta Komsomola, Lenjingrad.

1977-1978 – sekretar Lenjingradskog regionalnog komiteta Komsomola.

  1. – 1981. – drugi sekretar Lenjingradskog regionalnog komiteta Komsomola.
  2. – 1984. – prvi sekretar Lenjingradskog regionalnog komiteta Komsomola.
  3. – 1986. – prvi sekretar Okružnog komiteta KPPSU -a Krasnogvardejskog u Lenjingradu.

Najbolje od dana

  1. -1989. – zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Lenjingradskog gradskog vijeća narodnih zastupnika (nadzirao pitanja kulture i obrazovanja).
  2. – 1991. – Narodna poslanica SSSR -a iz Saveza sovjetskih žena, predsjednica Odbora Vrhovnog sovjeta SSSR -a za žene, zaštitu obitelji, majčinstvo i djetinjstvo, članica Predsjedništva Vrhovnog sovjeta SSSR -a.

Od 1991. – izvanredni i opunomoćeni veleposlanik SSSR -a u Republici Malti.

1992-1994 – izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ruske Federacije u Republici Malti.

1994-1995-Veliki veleposlanik ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

  1. – 1997. – direktor Odjela za odnose sa subjektima Federacije, Parlamentom i društveno -političkim organizacijama Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.
  2. -1997. – Član Odbora Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

Od 2. listopada 1997. do 24. rujna 1998. – izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Rusije u Republici Grčkoj.

Od 24. rujna 1998. do 11. ožujka 2003. – zamjenik predsjednika Vlade Ruske Federacije.

Od 11. ožujka do 15. listopada 2003. – opunomoćeni predstavnik predsjednika Ruske Federacije u sjeverozapadnom federalnom okrugu. U lipnju 2003. primljena je u Vijeće sigurnosti Ruske Federacije.

  1. rujna 2003., u prvom krugu prijevremenih izbora za mjesto guvernera Sankt Peterburga, imenovanog u svezi s prelaskom Vladimira Yakovleva na mjesto potpredsjednika Vlade Rusije, osvojila je 48,73% glasova i ušao u drugi krug.
  2. listopada pobijedila je u drugom krugu (Valentina Matvienko – 63,12%, Anna Markova – 24,2%) i postala guvernerka.
  3. prosinca 2006. poslala je izjavu VVPutinu tražeći prijevremeni odlazak s vlasti guvernera, a zatim ju je 20. prosinca ponovno imenovao predsjednik Ruske Federacije VVPutin na tu poziciju, potvrđujući time svoja ovlaštenja za novi mandat u skladu s novom procedurom imenovanja guvernera u subjektima federacije.

U razdoblju 2010.-2012., Na poziv Kazimire Prunskiene, bila je počasna predsjednica Baltičke ženske košarkaške lige.

Dana 24. lipnja 2011. čelnik Baškortostana RZ Khamitov iznio je ideju o imenovanju Valentine Matvienko za predsjednicu Vijeća Federacije. Kandidaturu Matvienka podržao je predsjednik Ruske Federacije D. A. Medvedev. Dana 22. kolovoza 2011., u vezi s izborom za zamjenika općinskog vijeća, općinski okrug Krasnenkaya Rechka poslao je predsjedniku pismo ostavke. Ukazom predsjednika Ruske Federacije 22. kolovoza 2011. razriješena je dužnosti guvernera Sankt Peterburga.

Dana 21. rujna 2011. Valentina Ivanovna Matvienko izabrana je sa 140 glasova senatora, uz 1 suzdržan predsjednik Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije. Glasanje je bilo neosporno. V. I. Matvienko postala je tako prva žena u povijesti Rusije koja je obnašala dužnost predsjednice gornjeg doma parlamenta.

Na pozadini trenutne situacije u Ukrajini, Valentina Matvienko, kao i mnoge druge političke figure, 17. ožujka 2014. našla se pod sankcijama protiv Rusije koje Matvienku zabranjuju ulazak u EU i predviđaju uhićenje njezine imovine i imovine u Sjedinjenim Državama. Države. U Americi se predsjednik Vijeća Federacije smatra glavnom ruskom osobom odgovornom za kršenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine. Slične mjere poduzela je i kanadska vlada. Prema časopisu Forbes, sankcije su Matvienku uvedene zbog činjenice da je “bivši guverner Sankt Peterburga javno branio pravo stanovnika poluotoka na referendum o statusu autonomije i potkrijepio zakonitost sheme za pridružujući regiju Rusiji kao sastavni entitet Ruske Federacije. ” Političar je uvršten i na sankcijske liste Europske unije, Švicarske i Australije.

Osobni život

Dok je studirala na petoj godini LHFI -a, udala se za kolegu studenta Vladimira Vasiljeviča Matvienka, koji je trenutno vezan za invalidska kolica i živi gotovo bez odmora u Lenjingradskoj oblasti u seoskom dvorcu u blizini željezničke stanice Gromovo.

Supružnici Matvienko imaju sina – Sergeja Matvienka, rođenog 1973. godine. Ima dva visoka obrazovanja iz financija i kredita te međunarodne ekonomije. U razdoblju od 2003. do 2010. godine Sergey Matvienko bio je potpredsjednik Banke Sankt Peterburg. Godine 2004. Sergej Matvienko preuzeo je dužnost potpredsjednika jedne od najvećih ruskih državnih banaka – Vneshtorgbank. 2006. bio je na čelu tvrtke CJSC VTB-Capital koja upravlja nekretninama u vlasništvu Vneshtorgbank i njezinim investicijskim projektima u građevinarstvu, zadržavajući pritom status potpredsjednika VTB banke; 2010. spominjao se kao generalni direktor VJT-razvoj CJSC, povezan s bankom. Osim toga, zabilježeno je da je Sergej Matvienko bio vlasnik CJSC Imperia, tvrtke koja je imala 28 podružnica “koje posluju na području razvoja, prijevoza, čišćenja i tržišta medija” Parameter CJSC, Kronshtadt Sails LLC, Versiya CJSC i Douglas LLC ). Zvali su ga i Matvienko, vlasnik CJSC MST-holdinga-do listopada 2010. suvlasnik operatora fiksne telefonije Metrocom (45 posto dionica OJSC-a). Drugi suvlasnik CJSC-a (55 posto) u 2009. bio je Odbor za upravljanje gradskom imovinom (KUGI) Ureda gradonačelnika Sankt Peterburga.

Danas se malo tko čudi da su potomci visokih dužnosnika već vlasnici velike poslovne imovine, gotovo iz studentske klupe. Konkretno, djeca guvernera posjeduju ogromne tvornice i pogone u regijama pod njihovom jurisdikcijom. Naravno, mnogi mogu pomisliti da posao zlatne mladeži ne može cvjetati bez pokroviteljstva njihovih roditelja, kojima su ljudi povjerili odgovorna mjesta u državi. Ali odjednom pokroviteljstvo utjecajnih tate i mame nema nikakve veze s tim i njihovi su potomci neovisno postigli velike visine u poduzetništvu? To se svakako događa, ali, nažalost, rijetko. Dovoljno je prisjetiti se brojnih činjenica kada je posao sinova visokih dužnosnika bio ukinut odmah nakon što su njihovi roditelji napustili visoko mjesto u sustavu javne uprave.

“Sam je sve postigao”

Međutim, potomci sadašnjeg predsjednika Vijeća Federacije, Matvienko, Sergey, vjeruju da mu utjecajna majka nije pomogla u izgradnji karijere, a on je sam sve postigao.

Znakovito je da je od svih guvernerovih potomaka najviše uspio u poduzetničkim aktivnostima. Prema riječima stručnjaka tiskanog izdanja “Finance”, 2011. godine Sergej Matvienko ušao je na popis od petsto domaćih milijardera. Tada se njegovo financijsko stanje procjenjivalo na 4,9 milijardi dolara. Dakle, koja je tajna uspjeha sina zloglasne Valentine Ivanovne Matvienko? Razmotrimo ovo pitanje detaljnije.

Životopis

Sergej Matvienko rođen je 5. svibnja 1973. godine. Otac mu je bio vojni umirovljenik (ranije pukovnik u medicinskoj službi), a majka je bila državni službenik.

U školi je dječak pokazivao interes za znanost, pa je, nakon što je dobio potvrdu o zrelosti, odlučio steći visoko obrazovanje. Prvo je studirao za specijalista financija i kredita, a zatim je dobio diplomu iz međunarodne ekonomije. Mladić je bio na praksi u SAD -u, gdje je naučio osnove organizacije upravljanja i sustav financijske kontrole u velikim tvrtkama. Početkom 2000 -ih Sergej Matvienko obranit će disertaciju i postati kandidat ekonomskih znanosti.

Već 1992. zaposlio se kao menadžer u uglednoj tvrtki (OJSC “Voucher Investment Fund” Augustina “). Čini se da mladića očekuju briljantne mogućnosti za karijeru, tako će i biti, ali jednom se dogodio loš incident.

Ilegalna epizoda u mladosti

Trenutno su se strasti donekle stišale zbog kaznenog djela koje je Sergej Matvienko počinio u mladosti, čija biografija, kako se pokazalo, nije lišena tamnih mrlja.

Godine 1994. mladić je postao izravni sudionik zločina. Zajedno s izvjesnim Evgenijem Murinom opljačkao je kuću svog prijatelja koji je ozlijeđen. Suučesnici su iz stana iznijeli novac i dragocjenosti. Naravno, istražitelji su brzo identificirali osumnjičene i bez odgode pokrenuli kazneni postupak.

Kazna

Sergej Vladimirovič Matvienko odmah je poslan u istražni zatvor, ali tamo nije morao dugo sjediti.

U tu se situaciju umiješala Valentina Ivanovna, koja je u to vrijeme radila kao veleposlanica na Malti. Saznavši što se dogodilo, odmah je došla u domovinu pomoći vlastitom sinu. Kao rezultat toga, pušten je iz izolacije i uručeno mu je priznanje da ne napušta mjesto.

Što se dogodilo?

Detektivi su otkrili da su Rožkova više puta tukli Matvienko i Murin. Istražitelji su otkrili da su u jednoj od epizoda Sergej Vladimirovič Matvienko i njegov suučesnik zahtijevali da žrtva vrati dug u iznosu od 40 tisuća rubalja. Zajedno s Murinim kolegama iz razreda provalili su u stan Rožkova i nanijeli mu tjelesnu štetu. Nakon toga otmičari su odjednom objavili da Rožkov duguje ne 40, već već 80 tisuća rubalja. I ovaj put su razbojnici odlučili profitirati odnijevši dragocjenosti sa sobom. I zbog te činjenice pokrenut je slučaj. U početku je Sergej Matvienko sve poricao rekavši da je u vrijeme zločina bio na Malti, ali je potom djelomično priznao vlastitu krivnju, naglasivši da je sve organizirao njegov partner. Na ovaj ili onaj način, ali istražitelj nije Matvienka strpao u zatvor. Nakon nekog vremena ova priča je zaboravljena.

Započinjanje karijere u poduzetništvu

Sredinom 90-ih sin Valentine Ivanovne odlučuje se okušati u poslovnom području te zajedno s izvjesnom Ekaterinom Vershinskaya osniva tvrtku “Northern Extravaganza”.

Nakon toga se pokazalo da je partner Sergeja Matvienka, osim strukture koja se stvara, legalno posjedovao više od pet stotina tvrtki u gradu na Nevi.

Sin Valentine Ivanovne 1995. godine stvorio je pravnu osobu “Zodchiy”, specijaliziranu za građevinsko područje.

Četiri godine kasnije, Matvienko Sergey Vladimirovich (biznismen) donekle je promijenio vektor komercijalne aktivnosti. On na paritetnoj osnovi stvara LLC “Sennoy Lombard”, koji je počeo izdavati novac za sigurnost nakita i drugih vrijednih stvari. Zamisao sina bivšeg guvernera sjeverne prijestolnice još uvijek uspješno funkcionira. Krajem 90-ih Sergej Vladimirovič postat će jedan od osnivača tvrtke “MST-group”, koja će se baviti isporukom računalne opreme proračunskim organizacijama.

Godine 2003. će potomci visokog dužnosnika postati jedini vlasnik tvrtke Imperia. Bavit će se investicijskim projektima u farmaciji, građevinarstvu, prijevozu tereta, oglašavanju. Nakon toga, ova će komercijalna struktura imati više od 25 podružnica.

Bankarski sektor

Početkom 2000 -ih Matvienko je počeo usmjeravati svoje napore na rad u bankarstvu.

Prema riječima Valentine Ivanovne, sin se, bez ikakvog pokroviteljstva, zaposlio u kreditnoj instituciji u Sankt Peterburgu, čije je rukovodstvo primijetilo poslovne sposobnosti mladića nakon što je identificirao ranjivosti u sustavu plastičnih kartica. Zbog toga je zauzeo mjesto savjetnika predsjednika uprave u bankarskoj strukturi.

Godine 2004. trenutni milijarder postaje potpredsjednik najveće kreditne institucije Vneshtorgbank.

Za dvije godine Sergej Matvienko će preuzeti kormilo VTB-Capital. Glavni pravac njegove aktivnosti bit će izgradnja. U ovom razdoblju poslovne karijere može se jasno pratiti obiteljski tandem. Valentina Ivanovna svom će sinu “povjeriti” izgradnju nove zgrade za gradsku upravu (“Nevskaya Ratusha”).

Klauzula

Sergej Matvienko je 2007. bio izložen informativnom napadu novinara. Konkretno, tiskano izdanje “Petersburg Petersburg” objavilo je na svojim stranicama materijal u kojem se kaže da sin guvernera Sankt Peterburga vodi antisocijalni način života, ovisan o drogama. Spomenuta je i kriminalistička priča koja se dogodila Matvienku mlađem u mladosti.

Organi za provedbu zakona kvalificirali su informacije o morskim psima kao neistinite (s izuzetkom pljačke Rožkovog stana) i pokrenuli su slučaj prema relevantnom članku Kaznenog zakona.

Trenutno Sergej Vladimirovič ostaje istaknuta osoba u poslovnim krugovima.

Obiteljski status

Donedavni ruski milijarder imao je prilično neobičan odnos sa suprotnim spolom. Sergej Matvienko, čiji su osobni život novinari detaljno pratili, bio je dva puta oženjen.

Njegova prva supruga, pjevačica Zara, u vrijeme njihovog prvog susreta, već je bila poznata među estradom sjeverne prijestolnice. Upoznali su se na modnoj reviji, a uspješnog poslovnog čovjeka odmah je zarobila orijentalna ljepota maturanta Tvornice zvijezda. Međutim, ambiciozni pjevač nije odmah prihvatio njegovo udvaranje: Sergej je morao provesti puno vremena pokušavajući pronaći ključ srca svoje voljene. Ubrzo su se ljubavnici počeli zajedno pojavljivati ​​u javnosti. Valentina Ivanovna također je odobrila izbor svog sina, a mladi su odigrali veličanstveno vjenčanje. No, obiteljska idila nije dugo potrajala. Već 6 mjeseci nakon vjenčanja, Sergej Matvienko i Zara su se rastali. Pjevačica je otišla živjeti s majkom, a biznismen je počeo posjećivati ​​društvena događanja bez svoje srodne duše.

Zašto se obitelj raspala?

Naravno, prijatelji i kolege milijardera i diplomanti “Tvornice zvijezda” nisu razumjeli koji je razlog razvoda Zare i Sergeja Matvienka.

Predložene su različite verzije zašto je brak raskinut. Neki su tvrdili da je pjevačica nakon vjenčanja zatražila od svog utjecajnog supružnika da je podrži u provedbi kreativnih ideja i financijski i moralno. U početku je poslovni čovjek odgovorio na zahtjev i čak uspostavio kontakte s poznatim producentima – Maxom Fadeevom i Iosifom Prigozhinom, no kasnije se pokazalo da je za ostvarenje Zarinih želja bila potrebna nevjerojatna svota, a Sergej Matvienko nije se miješao u šoubiznis više. Naravno, supružniku se nije svidio ovakav razvoj stvari i na kraju je ponudila prekid veze. No, milijarder je sam u komunikaciji s morskim psima rekao da je brak s diplomantom “Tvornice zvijezda” pukao po šavovima jer se jednostavno nisu složili oko likova.

Pjevačica je pak suprugu rekla da je spremna pristati na razvod ako primi novac koji je namjeravala potrošiti na promicanje sebe kao otkupninu. Matvienko nije odmah pristao na predloženi uvjet, ali je tada odustao. Nakon razvoda, Zara je od supruga dobila odštetu od pola milijuna dolara.

Nova ljubav

Nakon nekog vremena, milijarder je na svom životnom putu upoznao djevojku iz jednostavne obitelji. Druga supruga Sergeja Matvienka, maturanta St. GV Plekhanova, od mladih dana sanjala je o karijeri modela, studirajući prvo kao ekonomistica, zatim kao politolog, a zatim i kao TV voditeljica. Unatoč činjenici da je vjenčanje Sergeja i Julije održano u palači Šeremetjevo, sam događaj nije bio pompozan. Mladenci su htjeli skromnu svečanost, pa se i dogodilo: nekoliko je gostiju dobilo pozivnicu jedan dan prije proslave. Ubrzo nakon što su mladenci potpisali ugovor, otišli su na medeni mjesec u Italiju.

U braku su Sergej i Julija dobili kćer Arinu čijem obrazovanju Valentina Ivanovna Matvienko pokušava posvetiti vrijeme. Moguće je da nakon nekog vremena Arina može imati brata ili sestru.

Tragedija u obitelji predsjednice Vijeća Federacije Valentine Matvienko – njezin suprug Vladimir Matvienko je umro.

Za smrt muža senatorice postalo je poznato iz poruke pres službe predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka. Izviješteno je da je bjeloruski čelnik u telefonskom razgovoru s čelnikom gornjeg doma ruskog parlamenta “izrazio duboku sućut u vezi sa smrću njezina muža”. Lukašenko je također prenio riječi podrške svoj rodbini i prijateljima Vladimira Matvienka.

Kasnije je Parlamentskaya gazeta potvrdila informaciju o smrti supružnika Matvienko. Izvješćuje se da Vijeće Federacije “prima sućut u vezi sa smrću supružnika predsjednika vijeća”.

Što je uzrok smrti Vladimira Matvienka?

Nakon umirovljenja, čovjek je sagradio daču na stanici Gromovo u Lenjingradskoj oblasti i tamo počeo dalje proučavati znanost. S godinama se zdravlje počelo pogoršavati, pa je kao rezultat toga Vladimir Matvienko završio u invalidskim kolicima. Možda je dugotrajna bolest bila uzrok smrti. Do posljednjih dana života ostao je vjeran sebi, mirno je živio na selu i nikada se nije hvalio svojom poznatom ženom i sinom.

Ono što se zna o suprugu Matvienku: tko je on, biografija

Vrlo se malo zna o mužu voditeljice Vijeća. On, za razliku od svoje supruge, nije bio javna osoba. Kao što znate, Valentina je iz Ukrajine, gdje je završila srednju školu i došla u Sankt Peterburg da postane farmaceut. Tada je upoznala svog budućeg muža. Kad je buduća političarka ušla u petu godinu, odlučila je pristati na udaju za Vladimira. U braku je rođen sin.

O ženi šefa gornjeg doma parlamenta malo se zna: bio je umirovljeni pukovnik. Radio je na Vojnomedicinskoj akademiji u Sankt Peterburgu. Ali nije mogao mirno sjediti te je počeo graditi kuću u blizini Sankt Peterburga. Tamo je posljednji put proveo prije smrti.

Posljednjih godina jako se razbolio. Nije poznato kakva ga je bolest pogodila, no došlo se do toga da je čovjek bio u invalidskim kolicima. Ova je bolest na kraju dovela do smrti. Za Valentinu i njenog supruga ovaj je brak bio jedini u životu: živjeli su zajedno 45 godina. Imali su sina i unuku.

Više se zna o njihovom sinu: već ima 43 godine i imao je dva braka. Stekao je ekonomsko obrazovanje, a nakon toga bio je u upravi nekoliko velikih banaka. Osim toga, vlasnik je tvrtke koja se bavila raznim poslovima.

Biografija Valentine Matvienko

Biografija Valentine Matvienko počinje u proljeće 1949. godine. U to vrijeme njezina je obitelj živjela u Shepetivki, ukrajinskom selu u regiji Khmelnytsky. Otac Ivan i majka Irina nisu bili povezani s političkim životom u zemlji.

Neko vrijeme nakon rođenja Valija, obitelj odlazi u Cherkassy. Nešto kasnije, otac umire, a majci budućeg političara je teško – ona sama treba odgajati tri kćeri. Financijske poteškoće natjerale su djevojčicu da se što prije školuje i zaradi, čime je pomogla obitelji.

Nakon što je napustila školu, Valentina Matvienko upisuje medicinski fakultet. Studiranje joj je bilo lako i fakultet je završila s odličnim uspjehom. Kako bi se nastavila razvijati u odabranom smjeru, djevojka odlazi u Lenjingrad, gdje upisuje sveučilište, a nakon toga je raspoređena na postdiplomski studij.

Već na institutu shvaća da je manje zanima medicina, a više socijalni rad. Valentina odlučuje radikalno promijeniti obrazovni vektor te započinje studij na Akademiji društvenih znanosti. Nakon što je diplomirala, pohađa tečajeve za diplomatske službenike kako bi poboljšala svoju kvalifikaciju.

Kako počinje Valentinina politička karijera?

Tu počinje Matvienkov politički rast. U početku je bila obična članica Komunističke partije, a s najvećom ustrajnošću i željom Valentina je postala tajnica Lenjingradskog regionalnog odbora. Naravno, već tada je bilo mnogo glasina. Najpoznatiji od njih povezan je s činjenicom da je žena voljela piti, osobito nakon donošenja važnih diplomatskih odluka. Ali ovdje Valentinu zapravo ne možete kriviti – u to se vrijeme to često prakticiralo, a žena jednostavno nije htjela biti “crna ovca”.

Godina 1986. obilježila je činjenica da se žena našla u svijetu velike politike. Dobivanjem novog položaja Valentina Matvienko bavi se kulturom i obrazovanjem u Sovjetskom Savezu, a usput je i predsjednica Odbora za zaštitu obitelji. Neposredno prije raspada SSSR -a, žena je bila diplomatska veleposlanica.

Vrativši se u Rusiju, postaje potpredsjednica Vlade Ruske Federacije. Ovdje se socijalnom politikom bavi gotovo 5 godina. 2003. Valentina Matvienko pobjeđuje na izborima za guvernera i zauzima odgovarajuće mjesto. Na njezina su pleća pao važan zadatak – obnoviti bivši Lenjingrad i dovesti ga u današnji oblik.

Nakon nekog vremena žena je izabrana za predsjednicu Vijeća Federacije. Od tada je dobila članstvo u Državnom vijeću Rusije, zbog promijenjenih zakona. Nakon događaja na teritoriju Ukrajine, Valentina Matvienko dolazi pod sankcije. Osim toga, u Americi su zamrznuti svi računi i nekretnine. Unatoč tome, ona nastavlja voditi politički život i na sve moguće načine uspostavljati veze s građanima Rusije.

Iako u suvremenom svijetu postoji mnogo političarki, malo je onih najistaknutijih i najznačajnijih. U Ruskoj Federaciji jedna je od najsjajnijih zvijezda na političkom nebu.

Nedavno je uvrštena na popis 100 najistaknutijih političara modernog svijeta. A Ukrajina, Sjedinjene Države i Europska unija uvele su joj sankcije, zabranivši ulazak na teritorij svojih zemalja. Sve je ovo o njoj – Valentini Matvienko.

Valentina Ivanovna Matvienko poznata je politička ličnost u ruskoj i svjetskoj politici – Vijeće Federacije Ruske Federacije Valentina Matvienko. Mnogi je ljudi poznaju, njezino se mišljenje uzima u obzir kako u Rusiji, tako i izvan njenih granica. Ona je jedan od političkih lidera koji je promijenio političku strukturu zemlje i prisilio se računati sa svojim mišljenjem. Voljena je i cijenjena, ali ponekad se boje.

Visina, težina, starost. Koliko Valentina Matvienko ima godina

Valentina Matvienko izgleda sjajno, iako je dugo radila na političkom Olimpiju, od kraja 80 -ih. Jedna je od suradnica prvog predsjednika Ruske Federacije Borisa Jeljcina. Nedavno je na internet ubačeno mnogo ljudi: „visina, težina, starost, koliko godina ima Valentina Matvienko.

Iako je u časnoj dobi (uskoro će proslaviti 70. godišnjicu), izgleda sjajno. Težina joj je 86 kg, a visina 173 cm, to nam omogućuje da kažemo da su joj parametri blizu idealnih, o čemu joj kolege često govore.

Biografija Valentine Matvienko

Rođenje budućeg političara dogodilo se na teritoriju Ukrajine u gradiću Šepetivka, koje se nalazi nedaleko od Hmelnitska, na blagdan Blagovijesti, koji pravoslavci slave 7. travnja, surove 1949. godine.

Nakon što je s odličnim uspjehom završila osmi razred, ušla je u medicinsku školu Cherkasy, gdje je studirala od 1964. do 1967. godine. Nakon toga upisuje ljekarnika u Lenjingradu, gdje studira na Kemijsko-farmaceutskom institutu do 1972. godine.

Iste godine pozvana je na rad u organizaciju zaduženu za poslove Komsomola, a potom i u stranku.

Nakon što je otprilike godinu dana radio u redovnom ljekarničkom lancu, studira na Akademiji društvenih znanosti, nakon što je diplomirao i dolazi u politiku, što se dogodilo 1977. godine. Ona postaje asistent u Lenjingradskom regionalnom komitetu Komsomola. 1984. do 1986. godine radi kao tajnik u Okružnom odboru Krasnogvardejskog CPSU -a u gradu Lenjingradu. Izabrana je u Vrhovni sovjet SSSR -a. Iste godine vodila je jedan od odbora koji je zadužen za poslove žena, djece i štiti ih. Zatim je 1991. postao član Prezidija Oružanih snaga.

Godina 1990. bila je godina usavršavanja na tečajevima za diplomatske radnike, koje je organizirala Diplomatska akademija pri Ministarstvu vanjskih poslova SSSR -a.

Zatim je poslana na otok Maltu kao izvanredna i opunomoćena veleposlanica SSSR -a, a zatim, nakon njenog raspada, Rusije. Godine 1995. radio je u Meadu kao direktor DSPO -a.

Od 6. svibnja 1996 počeo je raditi u Odboru, radeći u ime predsjednika Ruske Federacije, zadužen za ženska pitanja, obiteljske i demografske probleme. Od 28.01.97. prebačen u Povjerenstvo zaduženo za ženska pitanja.

Od rujna 1997. počinje raditi u Grčkoj diplomatskoj misiji, gdje služi kao izvanredni i opunomoćeni veleposlanik.

U rujnu Vladimir Ryzhkov odbija voditi socijalni rad pod kabinetom ministara s Jevgenijem Primakovom, Valentini je ponuđeno mjesto, pristala je na prijedlog. Imenovana je zamjenicom predsjednika Vlade Ruske Federacije zaduženom za socijalna pitanja. U svibnju se promijenio kabinet ministara, na čijem je čelu Sergej Stepashin, no ona je zadržala mjesto ministra socijalne skrbi. Od svibnja 1999 počinje raditi kao kustos u izbornom povjerenstvu. Ona je zadužena za pitanja vezana za izbornu kampanju predsjednika Ruske Federacije. Valentini Ivanovni 2000. godine ponuđeno je da se kandidira za šeficu Sankt Peterburga, no ona je to odbila, nastavljajući raditi pod predsjednikom Ruske Federacije, pomažući Putinu u rješavanju mnogih pitanja.

Godine 2003. pobijedila je na izborima za upravu u Sankt Peterburgu, iako se našla u središtu prljavih tračeva čija je bit igranje zakulisnih igara s Putinom. Birači, kako se ispostavilo, nisu vjerovali tračevima.

Godine 2008. Valentina Matvienko izabrana je u Vijeće Federacije, gdje i dalje radi kao predsjednica. Mnogi zastupnici slušaju njezino mišljenje. Čak se i predsjednik Ruske Federacije konzultira s njom, a problematični Vladimir Žirinovski smatra je najrazumnijom političarkom u Vrhovnom vijeću.

Dakle, biografija Valentine Matvienko privlači mnoge koji se žele upoznati s političkim životom moderne Rusije. Bez toga, za razumijevanje političke strukture Rusije i svijeta.

Osobni život Valentine Matvienko

Valentina Matvienko uvijek je na vidiku, pa mnoge stanovnike Ruske Federacije i svjetske politike zanima kako napreduje osobni život Valentine Matvienko. Uopće nije originalan. Valentina Matvienko cijeli je životni vijek provela sa svojim mužem, upoznavši ga u mladosti.

No, posljednjih godina mnogi su mediji proširili glasine, uključujući mnoge političare u zemlji kao njezine seksualne partnere. I sama Valentina Matvienko smije se glasinama govoreći da ako pričaju o njoj znači da je živa. I pravi političar trebao bi se ponašati časno, voditi normalan osobni život, što ona i čini, s ljubavlju se odnositi prema svom suprugu Vladimiru Vasiljeviču Matvienku.

Obitelj Valentine Matvienko

Obitelj Valentine Matvienko njezin je voljeni suprug i sin Sergej. No ponekad u jednom intervjuu govori o svom ocu koji je služio vojsku na teritoriju Ukrajinske SSR. Na temelju riječi Valentina Matvienka, umro je rano zbog teških rana nakon Velikog Domovinskog rata. Uopće ga se ne sjeća. Jedino što je ostalo nakon njega je nekoliko požutjelih fotografija i ime Tyulin. Nakon očeve smrti, koja se dogodila sredinom 1956., majka se bavila odgojem djece. Učinila je sve što je moguće da njezine tri kćeri odrastu kao dobri ljudi.

Valentina Tyulina (djevojačko prezime Matvienko) – najmanja od sestara primila je veliku ljubav od majke i sestara. Moja je majka od malih nogu kod djece odgajala ljubav prema umjetnosti, iako je radila samo kao kostimografkinja u kazalištu.

Djeca Valentine Matvienko

Političar ima sina Sergeja, Valentina Matvienko nije rodila drugu djecu. Kaže da joj je jako žao zbog ovoga. No politički život nije dao priliku da postane majka više djece. Osim Sergeja, kojeg neizmjerno voli, Valentina ima majčinski odnos prema svojim nećacima. Zanima je njihov život, daje darove za Novu godinu i rođendane. Valentina Matvienko svu svoju nepotrošenu ljubav pokušava dati djeci iz dječje kuće u Sankt Peterburgu. Posjećuje svoje štićenike pružajući im ljubav i naklonost.

Također se prema mladim političarima odnosi s majčinskom ljubavlju, pomažući im da shvate osnove karijere. S ljubavlju se odnose i prema Valentini Ivanovni, nazivajući je iza očiju “naša voljena Valjušenka Ivanovna”.

Sin Valentine Matvienko – Sergej Vladimirovič Matvienko

Valentina Matvienko rodila je sina Sergeja 1973. lijepog prvomajskog dana u jednom od lenjingradskih rodilišta. Dobro je učio u školi, nakon čega je postao poslovni čovjek koji radi u Rusiji, ali njegovi interesi sežu daleko izvan granica zemlje. Njegovo se bogatstvo 2009. izračunalo u dolarima, ali nije uključeno u broj uglednih dolarskih milijardera.

Sin Valentine Matvienko, Sergej Vladimirovič Matvienko, bio je oženjen ruskom pjevačicom Zarom, nakon rastanka s kojim se oženio izvjesnom Julijom, koja je Valentini Ivanovni dala voljenu unuku.

Obranivši diplomski rad iz ekonomije, odlučio je osnovati tvrtku koja trenutno savršeno radi na području cijelog postsovjetskog prostora.

Suprug Valentine Matvienko – Vladimir Vasiljevič Matvienko

Suprug Valentine Matvienko, Vladimir Vasiljevič Matvienko, cijeli je život u sjeni svoje supruge, poznate političarke. Vladimir Vasilievich i Valentina Ivanovna upoznali su se u studentskim godinama. Krajem 5. godine odlučili su se vjenčati. Vladimir Vasiljevič živio je i radio kao nastavnik na jednom od odjela Vojnomedicinske akademije u Sankt Peterburgu, čekajući da mu stigne poznata žena.

Nakon umirovljenja s činom pukovnika, bavio se poljoprivredom na dachama. No, posljednjih se godina njegovo zdravlje značajno pogoršalo. Iako su ga supruga i sin pozvali kod njih, Vladimir Vasiljevič odlučio je ostati na dači, iako je u invalidskim kolicima. U kućanskim poslovima pomaže mu posebno angažirani pomoćnik koji mu uljepšava usamljenost dok čeka ženu i sina.

Zbog činjenice da političar izgleda dobro, mnogi pokušavaju razumjeti razlog ove pojave. Oni boduju na mrežama: Fotografije Valentine Matvienko prije i poslije plastične operacije, ali ne mogu ništa pronaći. Valentina Ivanovna, prema njezinom bliskom okruženju, izgleda dobro, zahvaljujući genima svojih roditelja. No, novinari u žutom tisku ne smiruju se i pišu da je imala plastičnu operaciju, priloživši fotografiju svojim porukama u mladosti.

Valentina Ivanovna to ne komentira, šaleći se u smjeru drskog “novinara”. Ona se kroz smijeh naziva staricom i savjetuje da obrate pozornost na mlađe kolege. Sin je također rekao da je njegova majka već bila najljepša i najmlađa pa joj uopće nije bila potrebna plastična korekcija, nakon što je postavio sliku i potpisao “Valentina Matvienko na svojoj fotografiji iz mladosti”.

Instagram i Wikipedia Valentina Matvienko

Valentina Ivanovna Matvienko zbog zaposlenja nema stranice na društvenim mrežama. No, nakon što ste ispunili zahtjev za Instagram i Wikipedia Valentina Matvienko, bit ćete preusmjereni na stranicu njezina sina, gdje dijeli informacije, izlažući fotografije s obiteljskih proslava, gdje često možete vidjeti njegovu majku, Valentinu Ivanovnu Matvienko. Sergej često pravi duhovite naslove na onim slikama na kojima je prisutna njegova majka.

Osim toga, na Instagramu pjevačice Zare nalaze se i slike njezine punice, s kojom je pjevačica ostala u prijateljskim odnosima.

Coppershop, 4. 2. 2021., https://coppershop.ru/hr/skin-care/kakoi-post-zanimaet-matvienko-valentina-ivanovna-byl-li-dedom-valentiny.html

Povezane objave

Scott Morrison protiv Aborídžina a za Rio Tinto

hrvatski-fokus

Barry Soetoro u Indoneziji i Barry Obama na Havajima

hrvatski-fokus

Ennahda je “preporod”

HF

“Regularizacija” bivših “liberalnih” slobodnih zidara

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više