Hrvatski Fokus
Znanost

Opasno cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina protiv COVID-19

VAERS-ovi podatci za dobnu skupinu od 12 do 17 godina u razdoblju od 4. 12. 2020. do 25. 2. 2022. otkrili su 29.797 registriranih nuspojava od čega 1.714 teških nuspojava te 39 smrtnih slučajeva

 

U petak 4. ožujka (2022.) američki sustav za prijavu i pasivno praćenje nuspojava cijepljenja (VAERS) objavio je nove, ažurirane podatke koji se odnose na cjepivo protiv COVID-19 za sve dobne skupine u razdoblju od 14. 12. 2020. do 25. 2. 2022. U navedenom razdoblju prijavljeno je ukupno 1.151,450 izvješća o nuspojavama nakon cijepljenja protiv COVID-19 te 24.827 smrtnih slučajeva. Od ukupnog broja registriranih nuspojava cjepiva protiv COVID-19, njih 200.331 označene su kao ozbiljne i teške nuspojave nakon cijepljenja. Jednako tako izdvojeni VAERS-ovi podatci za djecu u dobi od 5 do 11 godina za isto vremensko razdoblje pokazali su slijedeće: 8.817 nuspojava nakon cijepljenja protiv COVID-19, od čega 200 teških nuspojava te 4 smrtna slučaja.

U ovoj dobnoj skupini od 5 do 11 godina zabilježeno je 17 slučaja miokarditisa i perikarditisa te 32 slučaja poremećaja u grušanju krvi.

Najnoviji slučaj zabilježene smrti uključuje dječaka u dobi od 8 godina iz Mississippija: dječak je preminuo sedam dana nakon primljene druge doze Pfizerovog cjepiva (VAERS I.D. 2109625). Dječak je pronađen kod kuće u teškom stanju i sav poplavio – odvezen je hitnom pomoći u bolnicu gdje je preminuo na odjelu intenzivne skrbi. Liječnik je u izvješću naveo da je dječak preminuo od „posljedica multisistemskog upalnog sindroma,“ nije imao COVID-19.      

Nadalje, VAERS-ovi podatci za dobnu skupinu od 12 do 17 godina u razdoblju od 4. 12. 2020. do 25. 2. 2022. otkrili su 29.797 registriranih nuspojava od čega 1.714 teških nuspojava te 39 smrtnih slučajeva; 69 izvješća o anafilaktičnom šoku koji ugrožava život, zahtijeva liječnički tretman – a može nažalost, imati i smrtni ishod – od svih zabilježenih slučajeva, njih 96 posto bilo je posljedica Pfizerovog cjepiva. Također je zabilježeno 648 slučajeva miokarditisa i perikarditisa od čega je čak 631 slučaj bio posljedica Pfizerovog cjepiva; registrirano je i 159 poremećaja u grušanju krvi – svi slučajevi bili su posljedica Pfizerovog cjepiva protiv COVID-19.

Studija čiji rezultati su objavljeni u ponedjeljak 28. 2. 2022. pokazala je malu učinkovitost cjepiva protiv COVID-19 u dobnoj skupini od 5 do 11 godina: u razdoblju od 7 tjedana promatranja, učinkovitost cjepiva je samo 12 posto. Usprkos tome, autori studije preporučuju cijepljenje djece u ovoj dobnoj skupini tvrdeći da ih cjepivo štiti od težeg oblika bolesti. Isto tako ustvrdili su da je preporučena doza cjepiva premala, te savjetuju veću dozu cjepiva ‘koja bi mogla riješiti problem.’ („Effectiveness of the BNT162b2 vaccine among children 5-11 and 12-17 years in New York after the Emergence of the Omicron Variant“; 28. 2. 202., www.medrxiv.org/content/10.1101/).

U članku objavljenom 1. ožujka 2022., dr. Madhava Setty, viši urednik za znanost u časopisu ‘The Defender,’ ispitao je podatke u studiji i istaknuo dvije grješke u zaključcima autora: 1) da cjepiva sprječavaju teške oblike bolesti u ovoj dobnoj skupini, i 2 ) da bi povećanje doze moglo biti ‘prikladno.’

U međuvremenu je Pfizer podnio zahtjev američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) te Upravi za hranu i lijekove (U.S. FDA) za izdavanje dozvole za ‘hitnu primjenu’ cjepiva protiv COVID-19 za djecu dobne skupine od 6 mjeseci do 5 godina – odobrenje je „na čekanju.“

Tužba zviždača zbog navodne prijevare tijekom ispitivanja Pfizerovog cjepiva protiv COVID-a ide dalje i napreduje nakon što je sudac okružnog suda otpečatio tužbu, uključujući 400 stranica dokaznih predmeta.

Brook Jackson je u siječnju 2021. tužila Pfizer i dva ugovorna izvođača koji su radili na kliničkim ispitivanjima cjepiva protiv COVID-a: ‘Ventavia Research Group‘ i ‘ICON PLC.’ 

Jackson je kratko vrijeme radila za ‘Ventaviu’ 2020., prije nego što je otpuštena nakon što je podnijela prigovor FDA-i zbog navodnih indiskrecija koje je primijetila tijekom ispitivanja cjepiva.

Također je časopisu „The British Medical Journal“ / The BMJ dala spremljene interne dokumente tvrtke, fotografije i snimke koji ističu navodne prekršaje od strane ‘Ventavije’. Jackson je podnijela tužbu Okružnom sudu SAD-a, istočni okrug Teksasa, odjel Beaumont, prema saveznom zakonu poznatom kao „Lincolnov zakon“ odn. „False Claims Act.“ Tužba uključuje nekoliko optužbi za prijevaru i odmazdu od strane Ventavije i Pfizera. Tužba je ostala zapečaćena do 10. veljače (2022.), kada je sudac američkog Okružnog suda Michael Truncale naredio da se otpečati.

Patolozi koji su proveli obdukcije dva dječaka tinejdžera umrlih nekoliko dana nakon što su primili Pfizerovo cjepivo protiv COVID-19 zaključili su da je cjepivo uzrokovalo njihovu smrt. Trojica patologa, od kojih su dvojica medicinski istražitelji, objavili su svoje nalaze 14. veljače (2022.) u ranom ‘online’ objavljenom članku „Histopatološki kardiološki nalazi obdukcije kod dvoje adolescenata nakon druge doze cjepiva protiv COVID-19.“

Nalazi autora bili su konačni. Dvojica dječaka tinejdžera proglašena su mrtvima u svojim domovima trećeg i četvrtog dana nakon što su primili drugu dozu Pfizer-BioNTech cjepiva protiv COVID-19. Nije bilo dokaza o aktivnoj ili prethodnoj infekciji COVID-19. Tinejdžeri su imali negativne toksikološke pretrage (tj. u njihovim tijelima nisu bili prisutni lijekovi ili otrovi). Ovi dječaci su umrli od posljedica cjepiva. Histopatološki pregled njihovog srčanog tkiva otkrio je važan novi nalaz: niti jedno srce nije pokazalo dokaz tipičnog miokarditisa. Umjesto toga, autori su pronašli dokaze o mikroskopskim promjenama u skladu s drugačijim oblikom ozljede srca zvanom toksična kardiomiopatija. Napisali su:

“Ozljeda miokarda uočena u ovim srcima nakon cijepljenja razlikuje se od tipičnog miokarditisa i ima izgled koji najviše nalikuje stresnoj (toksičnoj) kardiomiopatiji posredovanoj kateholaminom.

U jednom od posljednjih razgovora za medije prije njegove smrti 8. 2. 2022., nobelovac Luc Montagnier je za „France Soir“ između ostalog izjavio sljedeće:

„Šokiran sam činjenicom da želimo djecu cjepiti ovim cjepivom…“

Izvor:

  1. Megan Redshaw: „8,817 COVID Vaccine Injuries Reported to CDC Among Kids 5 to 11, as Study Shows Pfizer Vaccine Only 12% Effective in That Age Group,“ Children’s Health Defense / The Defender, 4. 3. 2022.;
  2. Madhava Setty: „Autopsies Show: Vaccinating Teens for COVID Is Literally ‘Heartbreaking’“; Children’s Health Defense / The Defender, 18. 2. 2022.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Partnerstvo u korist jedne strane?

HF

Zaustavimo manipulaciju, maske, laži, strah… (1)

HF

Vrtovi u velegradu

HF

Proglašeni novi članovi HAZU-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više