Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

“Genijalni” Markovina – primjer Hrvata po mjeri Sarajeva

Muslimansko-bošnjačke laži jače od istine

 

To kad Hrvat izgovori, može birati na kojoj će od deset sarajevskih televizija gostovati, a može i na svih deset. Još ako ima i neku udrugu, ima tu projekata kakvih ti srce poželi. Postoji jedna zanimljiva, nevjerojatna stvar. Karadžić, Mladić, JNA, srpska vojska, četnici pobili su, kuće im opljačkali, spalili i protjerali 120 – 150 tisuća Hrvata na području Republike Srpske, dok je Posavinu izdao i prodao Franjo Tuđman.

Istovremeno s prostora pod nadzorom Armije RBiH, 170.000 Hrvata nije protjerala, pobila, kuće im zapalila i opljačkala Armija RBiH i njezin vrhovni zapovjednika Alija Izetbegović već, zanimljivo, za njihovo stradanje opet je kriv Franjo Tuđman i HDZ. Kada ovo apsolviraš, neće ti biti teško zaključiti kako je “Franjo Tuđman grobar Hrvata u BiH”, piše Hrvatski Medijski Servis.

Doduše ima i onih koji tvrde da nije bilo Tuđmana da se BiH ne bi uspjela obraniti, a da bh. Hrvati izloženi najprije srpskoj, a potom bošnjačkoj oružanoj agresiji, bez pomoći Hrvatske, dok je na njezinom čelu bio Tuđman, ne da danas ne bi bili politički faktor u BiH, već ih ne bi bilo ni u tragovima. Ali pustite tu desničarsku propagandu. Ova je jaka, kad ti kao Hrvat kažeš: “Franjo Tuđman je grobar Hrvata u BiH”! To ti u Sarajevu otvara sva vrata.

Još kada, kao mlad, perspektivni povjesničar, a propali ljevičarski političar, počneš istraživati ne tako davnu nam prošlost, naići ćeš na još pregršt dokaza o tome što su sve Tuđman i HDZ zlog uradili Hrvatima. Nevjerojatna je ta hrvatska autodestrukcija. Tuđmanovci su tako, po svjedočenju izvjesnog Harisa Silajdžića, 18. rujna 1997. sami sebi podmetnuli autobombu u zapadnom, većinski hrvatskom, dijelu Mostara, kojom su teže i lakše ozlijedili 29 svojih sunarodnjaka, a u eksploziji je uništeno 120 stanova i 120 automobila.

Doduše, u hrvatskim desničarskim medijima naići ćeš na informaciju da je to djelo islamističkog teroriste Ahmeda Zuhaira Handale, iz Sudana, pripadnike Armije RBiH, zašto je on osuđen na 10 godina zatvora, ali ne obraćaj pažnju na to. Haris Silajdžić je, ipak, svjetski političar, građanski orijentiran, zvijezda CNN-a. U njegove riječi ne trebaš sumnjati.

No, nije to jedini dokaz kako Hrvati sami sebe i svoje ubijaju. Imaš slučaj Joze Leutara, Hrvata, zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH, kojem su opet Hrvati, a tko će drugi, njegovi najblaži suradnici, podmetnuli eksplozivnu napravu pod službeni automobil i usmrtili ga, zbog čega im je i suđeno. Istina, svi su oslobođeni optužbi, u montiranom sudskom procesu, ali ne obraćaj pažnju na to.

Istina, urednik jednog sarajevskog tjednika, izvjesni Senad Avdić, prije nekog vremena do u detalje je opisao kako je bošnjačka tajna policija AID organizirala podmetanje eksploziva pod službeni Leutarov automobil. Ali, zanemari i to. Zna se tko je glavni krivac, što krivac, grobar Hrvata u BiH. Toga se drži i nećeš pogriješiti u ispravnom poimanju povijesti. A onda ti ne gine ni medijska slava. Otvoren, direktan, hrabar, bez dlake na jeziku, mlad, ugledan povjesničar, koji se, pride, kao propali političar, gle čuda, razumije i u političke procese.

Ti to za tren skapiraš. Dovoljno je da čuješ od Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića ili Željka Komšića da HDZ blokira Federaciju i da učas ponudiš rješenje: HDZ treba deblokirati Federaciju, pristati da Dom naroda samo štiti vitalni nacionalni interes, kao što to fino radi Vijeće naroda u RS, a da Bošnjaci im omoguće da biraju svog člana Predsjedništva. Kakav genije! Nevjerojatno pronicljiv lik.

Doduše, federacija je po definiciji savez ravnopravnih partnera. I kada jedan partner sam donosi odluke, zakone, što radi drugi? Kaže, e pa ne može, mi smo ravnopravni i spriječi ga u toj samovolji. Ali ovaj nastavlja raditi istu stvar, a njegov mu partner kaže: Čovječe, moraš se dogovoriti sa mnom oko tog zakona, ne možeš ti nametati svoju političku volju, i još tvrditi da ja nešto blokiram, pa dogovorili smo se i potpisali da ćemo ovom Federacijom BiH ravnopravno upravljati.

Ali pusti sad to, to je uzp propaganda. To te nigdje ne će odvesti. Drži se ove da je Tuđman grobar Hrvata u BiH, a da Hrvati blokiraju Federaciju. To kad Hrvat izgovori, može birati na kojoj će od deset sarajevskih televizija gostovati, a može i na svih deset. Još ako ima i neku udrugu, ima tu projekata kakvih ti srce poželi. Mlad, direktan, hrabar i otvoren za indoktrinaciju. Takav može daleko dogurati. U prihvaćanju mitomanije i beščašću.

Dnevnik.ba, https://www.dnevnik.ba/teme/genijalni-markovina-primjer-hrvata-po-mjeri-sarajeva-2626579

Povezane objave

Putinova duga ruka na Balkanu postaje prijetnja miru

hrvatski-fokus

Kako su se branili kiseljački Hrvati

HF

Bolja škola – crna budućnost

HF

Bošnjacima nije u interesu prestanak rata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više