Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Glasovanje je predstavljalo veliku pobjedu za državnog tajnika Brada Raffenspergera

Istraga žetve glasačkih listića u zamahu države napreduje nakon što je državni izborni odbor odobrio sudski poziv

 

Istraga o navodima o masovnoj žetvi glasačkih listića u Georgiji tijekom izbornog ciklusa 2020. sada se može nastaviti nakon što je državni izborni odbor odobrio sudski poziv koji je tražio državni tajnik Brad Raffensperger, republikanac.

Sudski poziv omogućit će Raffenspergerovom uredu da počne prikupljati dokaze i svjedočenja o onome što je bila tekuća istraga o tome jesu li liberalni aktivisti treće strane ilegalno prikupili tisuće glasova u odsutnosti na općim izborima u studenom, kao i drugi krug izbora koji su uslijedili na kraju odredili demokratsku kontrolu nad američkim Senatom, izvijestio je u ponedjeljak Just the News.

Prodajno mjesto dalje napominje: Glasovanje je predstavljalo veliku pobjedu za državnog tajnika Brada Raffenspergera, koji je najavio istragu o navodnoj žetvi glasačkih listića u siječnju i tražio sudski nalog za pomoć u istrazi.

Ovlast sudskog naloga omogućit će Raffenspergerovom timu da osigura dokaze o zviždaču koji je skupini za integritet izbora tvrdio da je sudjelovao u velikoj operaciji prikupljanja glasačkih listića u kojoj je aktivistima plaćeno 10 dolara za svaki listić koji su isporučili.

Georgijski zakon izričito zabranjuje trećim stranama prikupljanje, okupljanje ili dostavu glasačkih listića u odsutnosti, osim u slučaju neposredne rodbine.

“Glasovanje o tomu hoće li izdati sudski poziv odgođeno je nekoliko tjedana jer Izborni odbor nije mogao odrediti tko će biti njegov novi predsjednik. Međutim, odbor je jednoglasno izabrao člana Matthewa Mashburna prošlog tjedna tijekom sastanka na kojem će biti privremeni predsjednik. Nakon toga, odbor je glasao za sudski poziv tijekom zasjedanja iza zatvorenih vrata”, izvijestile su upravo Vijesti.

“Svi članovi odbora su ovdje”, rekao je Mashburn nakon izlaska sa sjednice iza zatvorenih vrata. “Kvorum je u redu. Otišli smo na izvršnu sjednicu u svrhu rasprave o neriješenim i potencijalnim parnicama te da odbor odobri sudske pozive u slučaju br.

Dužnosnici su kazali prodajnom mjestu kako će Raffenspergerov ured iskoristiti svoje novo tijelo za sudski poziv kako bi osigurao zapise i dokaze organizacije za izborni integritet pod nazivom True the Vote.

Skupina je podnijela žalbu u državi u studenom tvrdeći da je nabavila videozapise, priznanje zviždača i podatke o lokaciji mobitela koji otkrivaju, kako kaže skupina, raširenu operaciju prikupljanja glasačkih listića uoči izbora u studenom 2020. i drugog kruga izbora za američki Senat u siječnju 2021.

Skupina je u svojoj žalbi navela kako je dobila video snimke na kojima se vidi kako trgovci glasačkim listićima donose hrpe glasačkih listića u kutije između ponoći i 5 sati ujutro. Zapisi s mobitela do kojih je došla skupina pokazuju da je čak 240 aktivista napravilo takve kapi, izvijestio je Just the News.

Organizacija je također napomenula da je zviždač koji je pristao surađivati u istrazi i kojem je odobrena anonimnost ‘John Doe’ rekao da mu je plaćeno 10 dolara po glasačkom listiću koji je prikupio i isporučio, dodajući da su u tu aktivnost bili uključeni i mnogi drugi ljudi.

“John Doe opisao je mrežu nevladinih organizacija koje su zajedno radile na olakšavanju sheme trgovine glasačkim listićima u Georgiji”, istaknuo je True the Vote u žalbi. “John Doe tvrdio je da je bio jedan od mnogih pojedinaca plaćenih za prikupljanje i dostavu glasačkih listića u odsutnosti tijekom razdoblja prijevremenog glasovanja na općim izborima u studenom 2020. i drugom krugu izbora u siječnju 2021.”

Raffensperger je 2019. vodio nastojanje da se ažuriraju državni zakoni kako bi se ekspresno zabranila berba glasačkih listića. Ranije ovog mjeseca izjavio je kako istražitelji iz njegova ureda žele dobiti i osigurati identitet zviždača, a zatim slijediti novac kako bi saznali tko je financirao operaciju.

“Moramo dobiti sudski poziv za momka koji je taj Nepoznati”, rekao je Raffensperger. “Je li plaćen? Koliko je plaćen? A tko mu je onda platio. Pratit ćemo novac i riješiti ga. I tužit ćemo ovo ako otkrijemo da u tome ima suštine.”

Samo je News dodao: “Državni zakon trenutno dopušta kazneni progon samo trgovaca glasačkim listićima i ne poništava glasačke listiće birača koji su zakonito registrirani za glasovanje, već daju svoj listić trećoj strani. Neki državni dužnosnici izjavili su za Just the News kako su privatno raspravljali o traženju od gruzijskog parlamenta da stvori kazne za birače koji predaju svoje listiće trećoj strani”.

Jon Dougherty, https://conservativebrief.com/advances-61332/?utm_source=newsletter_ptn&utm_medium=email&utm_campaign=ptn

Povezane objave

Kad fašisti marširaju, Hrvatska šuti!

HF

Eskalacija na armensko-azerbajdžanskoj granici

HF

Rockefelleri, bogataši i cijena bitke

HF

Amerika je potpuno korumpirana

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više