Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Papa Franjo poziva na ekumenski susret Putinovog zločinačkog moskovskog patrijarha Kirila I.

Nadam se da će glasilo Crkve u Hrvata, Glas Koncila, u jednom od sljedećih brojeva, prikazati lik i djelo Kirila I.

 

Po povratku s pastoralnog puta s Malte, vatikanski namjesnik papa Franjo – ekumenski, u izjavi žaljenja nad ruskom agresijom nad Ukrajinom – pozivao je na mir i prekid rata, usput kritički dodirnuvši i ruskoga cara, zločinca i ubojicu, Vladimira Putina. Dakako, Franjo to nije tako rekao. Znakovito je da je Jovo nanovo pozvao na razgovor  moskovskog patrijarha Kirila I. velikog Putinova podupiratelja u zločinu. Dan kasnije (3. travnja 2022.) patrijarh Kiril I. pred ruskom Putinovom vojskom dao je potporu Putinovim zločincima, kao što su to devedesetih godina prošloga stoljeća srpski pravoslavni sveštenici blagoslivljali i obasipali cvijećem srpske tenkove koji su kretali u pohode smrti i ubojstava na Vukovar i druge hrvatske gradove. U vojničkom stroju pred Putinovim ubojicama nad ukrajinskim narodom, državom i pravoslavnim vjernicima, zločinački patrijarh Kiril I., među inim je izjavio da je Ukrajina prijetnja ruskom narodu i državi, da želi uništiti povijesno jedinstvo dviju država i da Ukrajinu treba uništiti kao nacistički Reich. Eto, papa Franjo poziva na razgovor ratnoga zločinca Kirila I. Ekumenski razgovor! Već sada nakon tisuća ubijenih i milijuna raseljenih diljem Ukrajine i svijeta.

Hrvatski katolici pamte kako je papa Franjo predložio (2014.) formiranje tzv. Mješovite komisije Crkve u Hrvata i Srpske pravoslavne crkve radi utvrđivanja nejasnoća u djelovanju zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca u vrijeme NDH. Nakon rada zajedničke Komisije 2015./2016. Srpska pravoslavna crkva nije dokazala nikakvim argumentima stajališta SPC-a. Papa i vatikanska diplomacija sve su prešutjeli i poncije-pilatovski oprali ruke. Vrh Crkve u Hrvata također. Srpska pravoslavna crkva u egzaltiranom transu proslavila je uspjeh u prekidanju postupka kanonizacije Alojzija Stepinca. Napose patrijarh Irinej, kojega je papa prozvao Velikim. I srpski predsjednik – četnički vojvoda Tomislav Nikolić, zahvalio se Vatikanu i Ocu Franji. Nazdravlje!

Hrvatski katolici, hrvatski narod i naša domovina znaju kako je papa Franjo, odobravajući stavove SPC-a i srpskoga patrijarha, kanio preko leđa hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca, približiti se moskovskom patrijarhu Kirilu I. kojega je prije, a i sada u agresiji Putina na Ukrajinu, pozivao na bratsku ekumensku suradnju. I kršćansku ljubav! Vehementno, pokušavajući približiti dvije kršćanske raspolovljene kršćanske grane. U tomu je papa gradio svoje željene, egoistične, neznalačke i nerealne megalomanske planove. A Kiril I. dajući punu potporu monstruoznim Putinovim zločinima narugao se cijelom katoličkom svijetu, Vatikanu i papi Franji. Nakon velikih katoličkih papâ Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. na čelo Svete Stolice došao je papa koji je ismijao Crkvu u Hrvata nakon 14 stoljeća vjernosti Vatikanu, izdavši svetost zagrebačkog nadbiskupa, a hrvatske katolike optuživši kako mu s pitanjima o svetosti Stepinca pušu za vrat. (Zanovijetaju).

Tako dok Kiril I., zločinački moskovski pravoslavni patrijarh, diže moral ruskoj okupatorskoj vojsci u novom genocidu nad ukrajinskim narodom, papa Franjo priželjkuje susret s tim monstrumom. Možda će i njega, kao svojevremeno srpskoga patrijarha Irineja, proglasiti velikim. Nadam se da će hrvatski katolički tisak razvidnije prikazivati ulogu ovog talijansko-argentinskog ili argentinsko-talijanskog pape, doktrinarno bliskog latinoameričkim revolucionarima teorije oslobođenja. Ali i velikosrpskim interesima u Vatikanu što je znalački prepoznao pokojni ličko-senjski biskup Mile Bogović. Nadam se da će glasilo Crkve u Hrvata, Glas Koncila, u jednom od sljedećih brojeva prikazati lik i djelo Kirila I. – Putinovog moskovskog patrijarha, koji od ruske vojske traži uništenje Ukrajine kao Trećega Reicha. Jučer Irinej Veliki, danas Kiril I. putinovsko moskovski. Možda i on sutra Veliki! Ekumenski!

Mijo Ivurek

Povezane objave

GLAS NARODA – Rukopis čitak i prepoznatljiv iz 1990. godine

HF

Nogometni poučak

HF

Ustanak protiv Angele Merkel

HF

Pupovac: Sudbina današnje Hrvatske je – nestanak

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više