Hrvatski Fokus
Uvodnik

Politička patologija zajednička je svim totalitarnim režimima

Rachel Siegel: Zašto cijene benzina ostaju visoke čak i kada cijene sirove nafte padaju?

 

 • Rijetki se pitaju što je to ponukalo našega diktatora Andreja Plenkovića da ukine sve globalizacijske, totalitarističke i fašističke Covid mjere. Kažem “rijetki”, jer većina Hrvata ne misli svojom glavom. Posebno oni rođeni, odrasli i obrazovani u komunističkom totalitarizmu nisu naučili misliti svojom glavom, oni traže nekoga tko će im naređivati što će raditi, što sijati u polju…, oni vjeruju onomu tko ih straši, prisiljava, obezvrjeđuje i ponižava. Zato još uvijek puno Hrvata nosi maske na ustima jer su najobičniji zombiji. Roboti bez mozga. I zato ću još podsjetiti na koronu, Covid i tzv. PCR testove. Temelj uspjeha diktatora diljem svijeta s uvedbom i provedbom korona mjera u lažnoj pandemiji upravo su ti testovi, koji su bili opasniji po zdravlje i od samoga cijepljenja. I ne samo da su ti PCR testovi bili opasni guranjem štapića do mozga, oni su bili nevjerodostojni i potpuna prijevara. Sve više stručnjaka i neovisnih istraživača dolazi do informacija i dokaza kako su testovi na koronu bili nepouzdani i nevaljali jer 80 posto “pozitivnih” nije imalo nikakve simptome. Samo testiranje stvaralo je slučajeve zaraze. Tim testovima treba dodati 5G valove koji spontano stvaraju koronaviruse u stanicama kože.
 • Znanstvena savjetnica na Stanfordu Elisabeth Margaretha Harbers-Bik, inače nizozemska mikrobiologinja i savjetnica za znanstveni integritet, dotaknula se povezanosti egzosoma i Covid-19 i zaključila da su “identičnih dimenzija”. »Obadva imaju iste A2 receptore i obadva imaju RNK. Egzosom se ponaša identično kao ‘virus’. Neki znanstvenici tvrde da je takozvani ‘virus’ ustvari EGZOSOM«, ističe Harbers-Bik. Ljudi, koji znaju, misle, prate, čitaju, istražuju i znaju sav taj trud i sve to znanje sintetizirati i uobličiti u realno, pronašli su znanstveni rad od 23. kolovoza 2003. godine pod naslovom Hipoteza o trojanskom egzosomu autorâ Stephena J. Goulda, Amy M. Boot i Jamesa E. K. Hildreta. Ovaj posljednji, James E. K. Hildreth (Camden, Arkansas, SAD, 27. XII. 1956.), tada je napisao i ustvrdio: »Neki znanstvenici tvrde da je takozvani ‘virus’ ustvari egzosom«. U sažetku ovoga znanstvenog rada napisanoga prije 19 godina piše i preporučuje se: »Predlažemo da retrovirusi iskorištavaju put međustaničnog vekulalnog prometa kodiranog stanicama, razmjenu egzosoma, kako za biogenezu retroviralnih čestica, tako i za niskoučinkoviti, ali mehanistički važan način infekcije. Ova hipoteza o trojanskom egzosomu usklađuje trenutačne paradigme prijenosa usmjerenog na retrovirus s jedinstvenim lipidnim sastavom retroviralnih čestica, proteinima stanica domaćina nazočnim u retroviralnim česticama, složenom staničnom biologijom retroviralnog oslobađanja i sposobnošću retrovirusa da zaraze stanice neovisno o interakcijama proteinskih receptora Omotnica. Egzosomalno podrijetlo također predviđa da retrovirusi predstavljaju nerješiv paradoks za adaptivne imunološke odgovore, da retroviralna antigenska cjepiva vjerojatno ne će pružiti profilaktičku zaštitu i da je aloimunitet središnja komponenta antiretrovirusnog imuniteta. Konačno, hipoteza o trojanskom egzosomu ima važne implikacije za borbu protiv HIV-a i AIDS-a, uključujući kako razviti nove antiretrovirusne terapije, procijeniti rizik od retroviralne infekcije i stvoriti učinkovita antiretrovirusna cjepiva«. I zato nas danas ne treba čuditi što je preko 200 mikrobiologa ubijeno ili počinilo samoubojstvo ili su jednostavno umrli na sumnjiv način. Nikakva teorija urote, nego mračna istina.
 • Postoji li politička patologija? Čini se da je politička patologija, kao nedavno rođena grana političkih znanosti, posvećena onim negativnim aspektima koji otuđuju politiku od njezina temeljnog značenja, a to je služenje kolektivnim interesima, bilo cijelim narodima ili suzdržanim ljudskim zajednicama ili, drugim riječima, služenju općem dobru, kako ju je definirao sam Aristotel. Štoviše, ekstremne patološke manifestacije koje se odvijaju u glavnim područjima politike mogu odrediti uništenje njihovog osnovnog značenja, izazivajući stvarne katastrofe za ljudske zajednice. Ipak, naprotiv, ako se uzme u obzir u svom dobronamjernom smislu, politika se ne dijeli niti razdvaja, već predstavlja onu specifičnu razinu ljudske savjesti koja olakšava zajedničko i koherentno ponašanje za najšire ljudske skupine. Politika leži na temeljima ljudskih kohezivnih zajednica. Postoji konsenzualna infrastruktura postignuta upravo kroz politiku koja je omogućila opstanak ljudskih zajednica i njihov razvoj kroz stoljeća i tisućljeća. Osiguravanje kroz politiku elementarne kohezije ljudskih skupina ne isključuje razlike, već naprotiv, pretpostavlja ih, inače bi područje politike postalo prazno i bez značenja. Pod komunizmom, uništavanje elementarne solidarnosti na temelju društva zajedno s nazočnošću na vrhu vođe s ego-kratskim silama, prilično je brzo ispraznilo političko polje, prijeteći opstanku same zajednice. Ta je osobina zajednička svim totalitarnim režimima, što predstavlja vrhunac političke patologije. Čak i nakon razbijanja političkih sustava temeljenih na jedinstvenoj stranci, u određenim postkomunističkim društvima postojale su tendencije određenih stranaka da se nametnu kao “jedna i jedina” stranka. Perverzni učinak je toliko jak da sami političari konačno govore o politici u najpejorativnijem značenju i skloni su brkati politizaciju s partizanima. Patologija znači, kao što je dobro poznato, sustavno proučavanje bolesti, njihovu dijagnozu, propisivanje lijekova i, što je još važnije, njihovu prevenciju. Sustavno proučavanje političke patologije, koje podrazumijeva prijedloge strategijâ i terapijskih i preventivnih metodologijâ, još uvijek ne postoji. Kod proučavanja glavnih različitih oblika političke patologije vrijedi naglasiti da radne hipoteze vrlo lako mogu formirati polazišta za mnogo šire područje interesa koje pokriva terapiju suvremene politike.
 • Tijekom povijesti, nacije su kontinuirano napredovale u tehnologiji ratovanja sa svakim napretkom koji je postajao sve smrtonosniji i djelotvorniji od prethodnog. Od lukova i strijela preko pušaka i strojnica do nuklearnog oružja, vojna tehnologija postaje naprednija i smrtonosnija nego ikad prije. Ratovanje je evoluiralo od čovjeka bez strojeva do čovjeka sa strojevima i sada su na djelu strojevi bez čovjeka. Najjače nacije svijeta ušle su u novu utrku u naoružanju s razvojem i uvođenjem autonomnih oružanih sustava izgrađenih na robotskom inženjeringu i algoritamskoj tehnologiji. Korištenjem tehnoetičkog pristupa (interdisciplinarne istraživačke metode koje integriraju više perspektiva iz područja komunikacije, društvenih znanosti, informacijskih studija, tehnoloških studija, povijesti, političkih znanosti, pravnih studija, primijenjene etike i filozofije kako bi se pružio uvid u učinke tehnologije na društvo), dolazimo do etičkih dvojbi koje su uključene u korištenje sustava autonomnog oružja. Sve dok moralna agencija leži na ljudskim operaterima ili sve dok strojevi nemaju sposobnost formirati namjeru ili uzeti u obzir ishod njihova raspoređivanja, kontinuirani razvoj i uporaba autonomnog oružja stvaraju etičke, pravne, društvene, gospodarske i političke izazove s kojima se svijet treba suočiti kako bi se izbjegli katastrofalni rezultati. A agresija Rusije na Ukrajinu? Tu je negdje izvor te agresije i tehnologija ratovanja.
 • Nepoznati čitatelj Hrvatskoga fokusa iz Srbije poslao mi je vijest ovoga sadržaja s jednoga srbijanskoga portala: »Nova društvena klima u kojoj živimo i forsirana politička korektnost donose velike promjene u društvenom životu, pa crtići nisu iznimka. Iz produkcijske kuće Walt Disney priopćili su kako će se dječji filmovi od sada bitno razlikovati, te da će barem pedeset posto likova iz crtića sada biti ili drukčije seksualne orijentacije ili druge boje kože. Izvršna direktorica Walt Disneyja Carrie Burke rekla je da želi da tvrtka drastično poveća “inkluzivnost” u svojim produkcijama do kraja godine, rekavši da će najmanje 50 posto Disneyjevih likova biti pripadnici LGBTQ + zajednice ili etničkih manjina. Ako postanemo Zapad, televizija će djecu od malih nogu odgajati u homoseksualce. Treba li nam takva Europa?« Da, upravo je to naša sadašnjica, svakodnevica u kojoj je sve okrenuto naopačke. A u Srbiji su to tek sada shvatili kada ih tjeraju u Uniju. Nama je Andrej Plenković već odavno nametnuo i Istanbulsku konvenciju i Marakeški sporazum prema kojima nema više ni muškaraca ni žena i nitko se ne buni. Posebice šuti Katolička Crkva. Sve u cilju forsirane “političke korektnosti”, “pozitivne diskriminacije” ili “inkluzivnosti”.
 • Na mrežnoj stranici https://www.brighteon.com/eb8dfd5e-72e9-46ac-8497-8f788abdd96c piše: »Jacques Attali “predviđa” 2014. godine Treći svjetski rat počevši od Rusije i Ukrajine i guranja novog svjetskog poretka s glavnim gradom u Jeruzalemu«. Dakle, znao je prije osam godina ali ga je malo tko ozbiljno shvaćao. Inače, Jacques Attali je francuski ekonomist i pisac koji nešto više zna od prosjeka.
 • Dr. sc. Tomislav Dragun, hrvatski ekonomist, publicist, nakladnik, autor 169 objavljenih knjiga i osnivač “Hrvatskoga uljudbenog pokreta – Udruge za zaštitu prava građana”, koji sebe titulira kao “regenta Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije”, poručuje kako uskoro kreće s inicijativom za oduzimanje hrvatskoga državljanstva »svim neprijateljima Hrvatskog Naroda, Hrvatskog Državnog prava i Države hrvatske«. Na njegovoj listi su: Radovan Dobronić, Ognjen Kraus, Hrvoje Klasić, Tvrtko Jakovina, Ivo Goldstein, Arsen Bauk, Milorad Pupovac, Veljko Kajtazi, Ivan Turudić, Ilko Ćimić… O Andreju Plenković i Gordanu Grliću Radmanu zasad još – kako kaže – razmišlja. Sudski postupci protiv Radovana Dobronića, Peđe Grbina, N1 TV i dr. su u tijeku, navodi Dragun i usput poručuje: »Navodno ih financira Vladimir Putin«.
 • Približava se obilježavanje jasenovačkoga logora kada svaka šuša ima pravo licitirati žrtvama i otvarati stare rane. Već samo navikli da srpski, romski i židovski etnobiznismeni, Milorad Pupovac, Veljko Kajtazi i Ognjen Kraus, od sredine travnja do 1. svibnja lažu o jasenovačkom radnom logoru. Sada im se pridružuju i novostvoreni “Bošnjaci”, a ustvari islamski fundamentalisti kojima je jedini cilj zavarati javnost, domaću raju, kako se ne bi govorilo da su tijekom Nezavisne Države Hrvatske od 1941. do 1945. upravo njihovi preci, muslimani u BiH, bili povlašteni u toj hrvatskoj državi i kao hrvatska vlast (političari) i kao hrvatski vojnici. I zato možemo lakše podnijeti velikosrpske laži o stradanju 1.706.000 Srba u jasenovačkom radnom logoru jer smo na njih već navikli kao magarac na batine, ili kada se podsjetimo da je svojedobno Radomir Bulatović, crnogorski i jugoslavenski komunist i priučeni historičar, javno iznio lažne podatke da je “Jasenovac progutao više od 1.110.929 lica, od kojih najviše Srba”, ali kada počnu lagati potomci bivših saveznika i glavni nositelji hrvatske države tijekom Drugoga svjetskog rata onda se treba suprotstaviti. Jedan od tih novostvorenih Bošnjaka-muslimana je Nihad Halilbegović, jugoslavenski komunist i kosovac, koji je ovih dana u militantnom islamskom bošnjačkom portalu Stavu pokušao promijeniti povijest i pritom je iznio zapanjujuće laži: »U Jasenovačkom logoru stradalo je najmanje 1.520 Bošnjaka evidentiranih po imenu i prezimenu, godini rođenja i godini stradanja. Stradali Bošnjaci rođeni su u 273 mjesta (grada i sela) u Bosni i Hercegovini, Srbiji (Sandžaku), Hrvatskoj, Crnoj Gori, Kosovu i Makedoniji. Među ubijenim je 371 Bošnjakinja (24,5 %). Od ukupnih žrtava bošnjačkog stanovništva u Drugom svjetskom ratu (103.000 stradalih) 1,47 % stradalo je u Jasenovcu«. Sada nam je jasnije kako je danas Hrvatima u BiH boriti se protiv dojučerašnjih Muslimana, a danas „Bošnjaka“, kojih ne bi bilo da ih Hrvati nisu spasili 1992. godine.
 • Rachel Siegel u The Washington Postu 12. travnja 2022. pita se: »Zašto cijene benzina ostaju visoke čak i kada cijene sirove nafte padaju?« (https://www.washingtonpost.com/business/2022/04/12/inflation-march-cpi/?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=wp_news_alert_revere&location=alert&wpmk=1&wpisrc=al_news__alert-economy–alert-national&pwapi_token=ey). I mene muči to pitanje. I ja bih htio znati odgovor na njega. Ili ga znam, ali kako nam nema pomoći, i dalje ću govoriti da ga ne znam. Ovo pitanje Rachel Siegel samo je potvrda da je pokvarena vlast ista – i u Hrvatskoj i u Sjedinjenim Državama.
 • Konferencija DORH-a i navodnih stručnjaka o letjelici koja je pala na Zagreb, kako je i očekivano, nije donijela ništa novoga. Naprotiv! Rečeno je nešto nekim nejasnim mandarinskim jezikom tako da se sada još manje zna o čemu se radilo. Jedino što se zna je to da nije bilo bombe, punjenja o kojem se svojevremeno hvalio Andrej Plenković i napadao Jensa Stoltenberga što mu baš i nije bilo najpametnije. Zato Plenković već danima šuti o toj temi.
 • Kako javlja američka novinska agencija nastala 1848., Associated Press, Kina je u tajnoj operaciji isporučila Srbiji sofisticirani kineski protuzračni sustav. To je još jedan dokaz da se Srbija priprema za rat. Američki medijski i vojni stručnjaci tvrde da je šest transportnih zrakoplova kineskih zračnih snaga Y-20 sletjelo u beogradsku civilnu zračnu luku u subotu 9. travnja 2022., noseći raketne sustave zemlja-zrak HQ-22 za srpsku vojsku. »Pojavljivanje Y-20 je začudilo mnoge jer su svi letjeli u isto vrijeme, a ne kako je uobičajeno da ide let za letom. Također, sama nazočnost tih zrakoplova u Europi je prilično novi i dosad neviđen razvoj događaja«, objavio je magazin The War Zone, američki mrežni časopis, kojega je pokrenuo 2016. Tyler Rogoway i koji je orijentiran na nacionalnu sigurnost i geopolitičku pokrivenost i analizu. Ovo je potvrda otvorene suprotstavljenosti Aleksandra Vučića Zapadu – i EU-u i SAD-u – da, ako želi ući u EU i NATO ne smije kupovati tuđe naoružanje, a posebno ne od američkih neprijatelja Kine i Rusije.
 • Glavni tajnik Vlade Republike srpske Siniša Karan, u kontekstu Ukaza o proglašavanju Zakona o nepokretnoj imovini RS-a, izjavio je kako BiH nema svoju imovinu i da sva prirodna i javna dobra koja se nalaze na teritoriju entiteta isključivo njima i pripadaju. U kontekstu osporavanja ovoga Zakona, koji se koristi za funkcioniranje javne vlasti, Karan kaže da se ovim zakonom regulira vlasništvo na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i provedbe javne vlasti, a koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i nepokretna imovina koja se smatra vlasništvom subjekata javne vlasti po sili zakona vlasništvo je tih subjekata. “Prema tomu, BiH ima imovinu na korištenju i raspolaganju na teritoriju Republike srpske samo onoliko koliko joj RS ustupi”, kaže Karan, inače profesor ustavnog prava i jedan od kreatora referenduma o neustavnom Danu RS-a. Karan dodaje da o ovom pitanju Ustavni sud nema nikakvu nadležnost. “U kontekstu ‘prijetnji’ Ustavnim sudom BiH, pitanje imovine, odnosno državne imovine nije ustavno pitanje, niti je to nadležnost Ustavnog suda. Ustavni sud ima jedino nadležnost da odlučuje u ustavnim sporovima”, rekao je. “U konačnom smatramo da je ovo iznova pokušaj preoblikovanja multietnički složenog, federalnog oblika državnog uređenja BiH u pravcu unitarizacije kroz proces majorizacije. I građanin Schmidt se nameće silom kao i svi prethodni visoki predstavnici kod kojih je razlika bila samo u tomu tko je od njih više uspio da nametne svojih neustavnih i antidaytonskih odluka. Neustavna transformacija ustavne strukture BiH vodi se već 27 godina, a prijenos nadležnosti vodi k njihovom cilju – unitarnoj BiH. To je eksperiment koji ne će uspjeti, jer rade protiv Ustava i Daytonskog sporazuma, te protiv volje konstitutivnih naroda”, kazao je Karan.
 • Američki veleposlanik u BiH Michael John Murphy bio je kod jame Kazani na Trebeviću u koju su, 1992. i 1993. godine, pripadnici 10. brdske brigade Armije BiH ubili i bacili u jamu ubijene Hrvate i Srbe iz Sarajeva i okolice. Uglavnom civile. Znači, pripadnici Armije BiH u Kazanima počinili su ratne zločine. U govoru iznad jame Murphy je pozvao na objektivno suočavanje s punom istinom o ratnim zločinima počinjenim u toj zemlji od 1992. do 1995. godine, ističući kako se ne smije bježati od činjenice da su takve zločine činili i pripadnici Armije BiH. Te ubijene i u jamu bačene civile hvatali su po Sarajevu po naredbi Mušana Topalovića Cace i odvodili ih na Trebević te ih tamo brutalno ubijali a njihova tijela bacali u jame. Nekima su, po muslimanskim običajima, sabljama odsjekli glavu. »Spomen-obilježje Kazani je nepotpuno bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinitelja zločina. Mušan Topalović Caco, zapovjednik 10. brdske brigade Armije BiH, naredio je ubojstva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu. Put do pomirbe vodi kroz priznavanje svih činjenica bez obzira koliko one teške bile«, izjavio je američki veleposlanik kod jame na Trebeviću. Uz imena 17 žrtava, među kojima je bilo i staraca, čiji su posmrtni ostaci do sada pronađeni na Kazanima, danas stoji samo bezlični napis “Zauvijek ćemo se s tugom i poštovanjem sjećati naših ubijenih sugrađana”.
 • Na adresi twittera Aleksandra Bunina https://twitter.com/abunin?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1513684156827549716%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcroativ.net%2Fsokantno-otkrice-znate-li-tko-je-johnsonov-pradjed-33665%2F piše: »Johnsonov pradjed je turski novinar Ali Kemal. Bio je ministar unutarnjih poslova Osmanskog Carstva 3 mjeseca. Uspio je narediti uhićenje Atatürka. Nakon što je Atatürk došao na vlast, Johnsonov pradjed je pogubljen i još se smatra izdajnikom. Rulja ga je nasmrt pretukla«, prenosi Croativ (https://croativ.net/sokantno-otkrice-znate-li-tko-je-johnsonov-pradjed-33665/). Johnson je britanski premijer Boris Johnson, a Atatürk je Kemal Mustafa Atatürk (Solun, 19. V. 1881. – Carigrad, 10. XI. 1938.), turski general, političar i tvorac moderne republikanske Turske.
 • Prema Hininoj vijesti od 13. travnja 2022. još uvijek je živo preko 6700 korisnika “boračkih mirovna”. A od rata je proteklo 77 godina. Pa nisu valjda svi Joža Manolić da dožive 102 godine. Korisnika boračkih mirovina ostvarenih na ‘boračkom stažu’ i stupanju u NOB do 9. rujna 1943. ukupno je 3813, a nakon toga datuma još 2897. Ukupno je svih korisnika boračkih mirovina – starosnih, invalidskih i obiteljskih 6710, od kojih je 937 muškaraca i čak 5737 žena s prosječnom neto mirovinom od 3050 kuna. Prema podacima HZMO-a za prosinac 2021., u starosnoj mirovini je još šest nositelja ‘partizanske spomenice 1941.’ koji u prosjeku primaju 5920 kuna neto mirovine, jedan je u invalidskoj mirovini s 3816 kuna, a treba pribrojiti i 122 korisnika obiteljskih mirovina koje u prosjeku iznose 3823 kuna. U SABA-i kažu da su borci NOB-a u gotovo svim aspektima psihofizičke i socijalne pomoći tijekom proteklih 30 godina uskraćivani u svojim pravima iako ih je sve manje. “Ugroženi” su i kao Srbi u Hrvatskoj! Prema njihovima podacima, od 2013. umro je 6151 borac i 1400 invalida NOB-a, a i broj udovica boraca – odnosno korisnika obiteljske mirovine smanjio se sa gotovo 18.000 na 5753. Iako žive već gotovo stoljeće i cijelo to vrijeme uživaju zloglasne “boračke mirovine” »Savez antifašističkih boraca i antifašista« pokreće program pomoći za živuće borce NOB-a od kojih je 781 u starosnoj, 176 u invalidskoj mirovini, ali i za njihovih 5753 udovica ističući kako oni nisu izjednačeni u pravima s braniteljima Domovinskog rata! I ne trebaju biti, jer su oni, ti njihovi “borci”, rušili hrvatsku državu, dok su je branitelji od 1991. do 1995. oslobađali, oslobodili i obnovili.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Laži o Gavriloviću, laži u Srbu, Kninu…

HF

Ne podcjenjujte globalističku skojevku Sandru Benčić!

hrvatski-fokus

Neprikladno je i glupo od strane crkvenih vlasti pozivanje na pasivnost

hrvatski-fokus

U politici se ne samo trguje, već i laže

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više