Hrvatski Fokus
Kolumne

Istina o Plenkoviću, kumu bande

Dok se u Njemačkoj donose teške, strateške i transparentne odluke u interesu nacije, u skladu s vladavinom prava do tada u Hrvatskoj cvjeta korupcija

 

Konačno je Plenkovića netko nazvao pravim imenom (https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zoran-milanovic-u-zadarskoj-zupaniji-i-na-bracu—720387.html). Plenković zna koliko je predsjednik Milanović istinski u pravu i te upućene riječi istine bole. Ovom prilikom želim potvrditi da i ja znam i ne samo da znam nego imam dokaze, dokumente da je Plenković kum bande. Njegovi banditi nisu članovi Vlade Republike Hrvatske, već su utjecajni pojedinci duboke države i međunarodna banda.

Moje tvrdnje će biti uskoro javno dostupne. Nitko realan ne može reći da u Hrvatskoj nije potpuni kaos. Nije slučajno predsjednik Milanović izrekao ove riječi. Danas imamo članove Vlade Republike Hrvatske koji su duboko u korupciji. Ono što je u svemu tomu najtragičnije što je Plenković u duboku državu uvukao mnoge osobe iz različitih sfera države. A onda su zajedničkim djelovanjem izdali nacionalne interese, opljačkali i ugrozili nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske. Valjda je konačno nakon ovoga kaosa u državi svima jasno da je jedina mogućnost, spas za Hrvatsku, raspisivanje novih izbora!

Pogledajte kako je reagirala Savezna Republika Njemačka koja se je našla u izuzetno kompliciranom (možda najtežem položaju od svih članica EU-a) u trenutku nakon napada Rusije na Ukrajinu. Otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. veljače, mnogi njemački političari javno su priznali da su pogriješili u vezi ruskog predsjednika Vladimira Putina. Čak se i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier ispričao, rekavši da je bila pogrješka na temelju trgovine i energenata graditi mostove s Moskvom. U takvim okolnostima počinje mandat. Njemački socijaldemokratski kancelar Olaf Scholz, novo vrijeme nazvao je “Zeitenwende” – što doslovno znači “prekretnica“. To u biti znači odustajanje od pravila o izvozu oružja, veliko povećanje izdataka za obranu i prestanak uvoza ruske energije. Ruski projekt plinovoda Sjeverni tok 2 do Njemačke već je obustavljen nedugo nakon početka agresije, što je bio prvi udarac koji je Berlin zadao Moskvi kao odgovor. “U doglednoj budućnosti, do suradnje s Rusijom ne će doći. Radit će se više o politici obuzdavanja i odvraćanja te ako bude potrebno, obrani od Rusije”, izjavio je Schmidt.

S druge strane, u Republici Hrvatskoj cvjeta autokracija, ne poštuju se temeljni demokratski standardi. A kako je k tomu trenutna vlast izdala nacionalne interese, predala hrvatsku imovinu pod kontrolu Rusije i Mađarske (koja je opet pod kontrolom Rusije), to je građane gurnulo u siromaštvo, a Republiku Hrvatsku nacionalno ugrozilo.

Dramatična korupcija prisutna je na samom vrhu vlasti Vlade Republike Hrvatske, a onda možete samo zamisliti kolika je na nižim strukturama vlasti. Plenković je već dvojicu ministara – Gabrijela Žalac i Darko Horvat  – u ovom mandatu zamijenio zbog vođenja kaznenog postupka. Poseban je problem s državnom tajnicom ministarstva Josipom Rimac protiv koje se vodi kazneni postupak, a koju je već u dva navrata posjetio glavni tajnik HDZ-a i pregovarao kako bi zaštitio Plenkovića. Žuljaju ga dokazi koje bi tajnica mogla objelodaniti.

Sada je nanovo za smjenu u Vladi RH spremno još pola ministara zbog pokrenutih ili očekivanih istraga – Božinović, Tramišak, Milošević, Ćorić, Beroš, Banožić i Aladrović. Umjesto da Plenković – HDZ isti tren postupi po međunarodnim standardima i omogući nove izbore, Plenković pokušava silom novim imenovanjima kupiti vrijeme! Mijenja kaput ne bi li se svidio nekome tko bi ga zaštitio!

Poštovani pratitelji, pogledajte kolika je razlika između Njemačke i Hrvatske. Dok se u Njemačkoj donose teške, strateške i transparentne odluke u interesu nacije, u skladu s vladavinom prava do tada u Hrvatskoj cvjeta korupcija. Autokratski režim Plenkovića i dalje je prisutan nepoštujući vladavinu prava. Njegov ostanak na vlasti znači i kontinuirano pljačkanje još ovo malo što je ostalo. Mnogo puta sam napisao, a od danas ću na kraju svake objave napisati rečenicu: Radnicima u Hrvatskoj HITNO treba povisiti plaće i to više od 4 posto.

Ivica Todorić

Povezane objave

Zašto je Plenković smijenio dr. Krešimira Pavelića!?

hrvatski-fokus

Imamo Hrvatsku, imamo i elitu!

HF

Sramna izjava “predsednika Hrvatske”

HF

Za zabranu Bleiburga krive su austrijske sluge u Hrvatskoj!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više