Hrvatski Fokus
Hrvatska

Karolina Vidović Krišto tragom predsjednika Franje Tuđmana

Ona nas ne će izdati

 

Više od dva dana sam sa svih strana u glavi analizirao komentar koji danas pišem: o usporedbi saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto s dr. Franjom Tuđmanom, na početku njihove političke domoljubne karijere. Bojao sam da ću pretjerati i biti malo neobjektivan. No nakon što sam dva puta poslušao i pogledao razgovor Marka Juriča s Karolinom Vidović Krišto na Podcastu Velebit prije tri dana, postalo mi je jasno da je relativno, u odnosu na njezinu mladost, političko iskustvo i kratko bavljenje politikom, Karolina Vidović Krišto danas najveći i najsposobniji domoljubni političar u Hrvatskoj, koji može urediti i spasiti hrvatsku državu i hrvatski narod.

Kad je u pitanju borba protiv korupcije, uređenost države uprave i uvođenje istinske demokracije, prava i poštenja u našu korumpiranu državu ona ima potencijal postati uspješnija i od predsjednika Tuđmana, koji iza sebe ima neprocjenjivu ulogu u stvaranju samostalne hrvatske države, ali i jugoslavenskih i udbaškh kadrova koje je kao bivši general JNA i komunist, u uvjerenju da su oni prošli katarzu, ostavio u nasljeđe novim generacijama. On nije znao bolje i napravio je ono što je znao i čemu je težio: izborio je samostalnu hrvatsku državu. Nažalost, sada vidimo da ta naša država polako ali sigurno nestaje, jer je vode djeca i unuci komunista, Jugoslavena i udbaša, koje je Tuđman ostavio na najvažnijim političkim, gospodarskim te obaviještajnim dužnostima u Hrvatskoj.

Franjo Tuđman može postati i ostati jedan od najvećih i najuspješnijih političara u novijoj hrvatskoj povijesti, ali Karolina Vidović ima, uzimajuću u obzir katastrofalno stanje u kojem se kao država danas nalazimo, postati još važnija političarka u životu hrvatskog naroda.

Trebalo bi mi desetak kartica teksta da samo navedem najglavnije razloge zašto sam u to uvjeren i zašto tako razmišljem. Ne morate meni vjerovati. Međutim, predlažem Vam da još jedan put vrlo strpljivo i analitički pogledate razgovor Karoline Vidović s Markom Juričem na Podcastu Velebit.

Slušao sam sve Tuđmanove govore u javnosti i razgovore u medijima od 1990.. Bili su to, za ono vrijeme povijesni govori, ali samo s jednom temom: kako se se obraniti od četničke velikosrpske agresije i kako stvoriti međunarodno priznatu hrvatsku državu. Jedan sam od prvih emigrantskih političkih povratnika u Hrvatsku i 1990. bio sam savjetnik predsjednika Tuđmana za medije. Jedan jako veliki nedostatak predsjednika Tuđmana u to vrijeme bilo je neznanje stranih jezka, a posebno egleskog, što je često izazivalo nesporazume, pa i sukobe sa stranim političarima. A takvi su bili i gotovo svi ministri u njegovoj Vladi, zbog kojih sam se sramio kad sam ih pratio na službene razgovore u druge zemlje. I danas, trideset godina kasnije, moramo se kao narod sramiti sadašnjeg ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana kad čujemo kako na međunarodnim sastancima govori engleski i njemački ispod svake razine za tako visoku državnu dužnost, jednu od najvžanijih.

Karolina savršeno govori engleski i njemački i nema tog politčara u svijetu s kojim ona ne može ravnopravno komunicirati. Iskreno priznajem, možda sam malo i neobjektivan. S Tuđmanm sam radio i bio njegov savjetnik i vrlo dobro znam što govorim. S Karolinom Vidović Krišto sam popio kavu dva puta u životu. Do 2014. godine nisam znao ni da postoji. Međutim, ono što me je privuklo i natjeralo da pokušam uvjeriti hrvatski narod da je Karolina Vidović Krišto danas političar sa svim potrebnim znanjima, vrlinama i sposobnostima, bio je njezin razgovor na Podcast Velebitu. Uživao sam gledati i slušati njezine odgovore na pitanja Marka Juriča. Vrlo mirno, ali odlučno, u tom je razgovoru Karolina iznijela gotovo cijeli stranački i državni program. Bolji politički, socijalni i duhovni program nisam čuo i vidio u zadnjih dvadeset godina.

Dragi hrvatski domoljubi i domoljubke, ako želite spasiti Hrvatsku i osigurati lijepu i sigurnu budućnost vašoj djeci i unučadi, dajte vašu punu potporu Karolin Vidović Krišto. Ona vas ne će izdati. Karolina nije poduzetnica koja trči za profitom. Ona želi urediti i stvoriti poštenu Hrvatsku. Karolina vas sigurno neće prevariti i iznevjeriti. Karolina je najhrabriji političar u Hrvatskoj danas.

NIJE NIKADA RADILA PROTIV HRVATSKOG NARODA I HRVATSKE DRŽAVE

Za mene nema veće vrijednosti i vrline u životu od potpune lojalnosti svoj državi i svojem narodu. Za razliku od većine poznatih hrvatskih političara od 1990. Karolina Vidović Krišto može s ponosom i uzdignutog čela reći: “Drugovi, za razliku od vas, ja nisam nikada bila na drugoj strani i nisam se nikada borila protiv hrvatskog naroda ili samostalne hrvatske države”.

Neka je dragi Bog čuva i neka joj pomogne. Ali, ona sama ne može postići program koji je iznijela. Mi joj moramo pomoći. Možda i više nego što smo 1990. pomagali dr. Franji Tuđmanu, iako je imao puno kostura u svojem ormaru. Takvih kostura nema u ormaru Karoline Vidović Krišto.

Za nekoliko tjedana stranka Karoline Vidović Krišto bit će osnovana i tada ćete biti objavljene informacije gdje i kako se treba prijaviti da postanete član te, još jedne, ali, siguran sam, u zadnjih dvadeset godina najvažnije stranke, koja će s političke pozornice u Hrvatskoj otjerati Plenkovića i njegove korumpirane ministre i poduzetničke prijatelje.

BOG I HRVATI!

Antun Babić

Povezane objave

Osuditi zločine komunizma

HF

Slovenci i dalje brane komunistička ubijanja

HF

U sto vira za sto lira

HF

Sanda Ham: Vuk Karadžić očajan je pisao – Hrvati nikako da priznadu da su Srbi

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više