Hrvatski Fokus
Kolumne

GLOBALIZACIJSKO LUDILO – Zabrana mesa u Americi

Osim mesa zabranjeni su mlijeko, osobni automobili, vožnja zrakoplovima

 

Što se pojilo pojilo se, šta se popilo popilo se, šta se vozilo vozilo se i šta se išlo u šoping išlo se je… nema više… Sutra idem za dišpet u mog mesara po biftek… Gradonačelnici zabranjuju meso, mliječne proizvode i osobne automobile u 14 američkih gradova … čak i ono što možete obući (samo 3 nova odjevna predmeta po osobi godišnje).

U šokantnom potezu bez presedana, 14 američkih gradova obećalo je zabraniti meso, mliječne proizvode i osobne automobile do 2030. Ova hrabra izjava dolazi kao dio značajnijeg pomaka prema zaštiti okoliša koji neki smatraju ekstremnim i neizvedivim.

Gradovi, uključujući New York, Los Angeles, Chicago i San Francisco, obvezali su se na ovaj ambiciozni plan pod zastavom nove inicijative pod nazivom “Cities Race to Zero”. Cilj im je uhvatiti se u koštac s klimatskim promjenama drastičnim mijenjanjem načina na koji stanovnici jedu i putuju. S “navedenim” ciljem smanjenja emisija stakleničkih plinova, ovi gradovi nastoje kontrolirati što možete jesti, što možete voziti, pa čak i što možete nositi (samo 3 nova odjevna predmeta po osobi godišnje).

Očito ovo izaziva kontroverze. Predložena zabrana mesa i mliječnih proizvoda pogađa srž američkih prehrambenih navika i postavlja pitanja o osobnim slobodama i izborima. Mnogi konzervativci tvrde da takve sveobuhvatne promjene krše prava pojedinca i daleko nadilaze pravi opseg vladine svrhe. A što se tiče putovanja, samo 1 povratni let kratke relacije (manje od 932 milje) svake 3 godine po osobi). (izvor: https://www.redvoicemedia.com)

Ivica Ura Ursić, https://www.facebook.com/people/Ivica-Ura-Ursić/pfbid0p5aJJHuzeFRb3YKuiAd5G5E6xvszLLAC6oLP3czzpwJXbTotdeLQ5huoSnsaVhMPl/

Povezane objave

Demokracija, sustav moći koji se ljudima hrani

HF

Zapadni svijet osudio velikosrpsku ideju

hrvatski-fokus

Sramna izjava “predsednika Hrvatske”

HF

Pretjerana reakcija Francuske

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više