Hrvatski Fokus
Društvo

Američke vlasti će davati tisuću dolara mjesečno građanima koji se izjasne kao transseksualci

Transrodni stanovnici primaju osnovni prihod do 900 dolara mjesečno samo zato što se identificiraju kao transrodni ili nebinarni

 

U SAD-u, privilegiranje seksualnih manjina u usporedbi s “normalnim” ostatkom stanovništva bilježi veliki napredak. Biti “nebinaran” sada je postalo jako unosan izbor: iznos od 1000 dolara bit će isplaćen svaki mjesec svakom pojedincu koji se identificira kao transrodni Amerikanac. Trenutačno su u diskusiji u Palm Springsu u Kaliforniji, ali i još nekim gradovima, planovi koji bi omogućili transrodnim i drugim “nebinarnim” stanovnicima da primaju univerzalni temeljni dohodak ako padnu ispod određene granice siromaštva.

“Transrodni stanovnici u Palm Springsu u Kaliforniji mogu primati osnovni prihod do 900 dolara mjesečno samo zato što se identificiraju kao transrodni ili nebinarni – bez ikakvih ograničenja”, izvijestio je Fox News. Budžet od 200 000 dolara bit će izdvojen za novi pilot program nakon što je ranije jednoglasno glasovalo Gradsko vijeće Palm Springsa.

Program, koji se provodi u partnerstvu s DAP Health and Queer Works, u osnovi promatra transrodne i “nebinarne” ljude kao “posebno osjetljive na nezaposlenost, beskućništvo, napade i diskriminaciju”. Očekuje se da će pilot program Palm Beacha biti repliciran u drugim gradovima uključujući Stockton, Los Angeles i San Francisco. I tamo će se stanovnicima koji su posebno “rizični” ponuditi dodatni prihodi. Korisnici će primati 1000 USD svaki mjesec tijekom tri godine – što će povećati izglede za LGBTQ klijentelu u skladu s pravilima.

Američki građani također će moći odabrati X kao svoju rodnu oznaku u svojoj putovnici počevši od ponedjeljka 11. travnja u čast “Transrodnog dana vidljivosti”. Ministarstvo pravosuđa SAD-a je u međuvremenu upozorilo države pod kontrolom republikanaca da ne donose zakone koji bi ograničili pristup mladima koji traže “liječenje koje afirmiše rod”. Ali demokrati vode tešku bitku, braneći nepopularno pitanje.

S druge strane, Republikanski zakonodavci do sada su ove godine predložili najmanje 325 zakona, od kojih se oko 130 posebno odnosi na prava transrodnih osoba. Prošle godine uvedeno ih je 268, što je prethodni rekord. Ukupno ih je 27 ušlo u zakon 2021. godine.

Guverner Teksasa Greg Abbott naredio je državnom Odjelu za obiteljske zaštitne usluge (DFPS) da istraži roditelje koji svojoj djeci dopuštaju liječenje koje mijenja spol, rekavši da pružanje takvog tretmana predstavlja zlostavljanje. Na Floridi, Zastupnički dom je u veljači usvojio zakon kojim se zabranjuje “učionička rasprava o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu” u osnovnim školama u državi. Osim vrlo popularnog zakona “Don’t Say Gay” na Floridi, razmatra se i 15 drugih zakona u osam američkih država koji bi ograničili govor o LGBTQ identitetima u učionicama.

Najmanje tri savezne države (Georgia, Louisiana i Ohio) prošle su godine usvojile slične zakone – koji se obično nazivaju “no promo homo” zakoni koji dopuštaju roditeljima da odbiju lekcije u kojima se spominje seksualna orijentacija ili rodni identitet.

Guvernerka Alabame Kay Ivey potpisala je zakonske zakone kojima se transrodnim mladima blokiraju liječenje koje afirmiraju spol, kao i sudjelovanje u sportskim timovima ili korištenje školskih toaleta koji ne odgovaraju njihovom spolu pri rođenju. Bivši predsjednik Donald Trump, navodno konzervativac, u međuvremenu je podržao slavnog televizijskog doktora Mehmeta Oza u utrci za Senat Pennsylvanije. No, slavni TV doktor redovito promiče ljevičarsku transrodnu agendu, također i za malu djecu.

Trump je rekao da je njegova podrška Ozu “sve u pobjedi na izborima kako bi zaustavio manijake radikalne lijeve strane da unište našu zemlju”. Trump je u izjavi istaknuo: “Veliki Commonwealth of Pennsylvania ima ogromnu priliku spasiti Ameriku izborom briljantnog i dobro poznatog dr. Mehmeta Oza za Senat Sjedinjenih Država. Dr. Oza poznajem dugi niz godina, kao i mnoge druge, čak iako samo kroz njegovu vrlo uspješnu televizijsku emisiju.” Dodao je: “Žene su posebno privučene dr. Ozu i traže njegov savjet. Vidio sam ovo mnogo puta tijekom godina. Oni ga poznaju, vjeruju u njega i vjeruju mu što govori.”

Izvor: freewestmedia.com

Robert Marić, https://www.logicno.com/zivotni-stil/americke-vlasti-ce-davati-tisucu-dolara-mjesecno-gradanima-koji-se-izjasne-kao-transseksualci.html

Povezane objave

Teške sudbine naših “novopravednika”

HF

MUDROSITNICE U PJESMAMA – Kazaljke u mijena okretaju

hrvatski-fokus

I ja želim živjeti

HF

Približavanje speleologije javnosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više