Hrvatski Fokus
Uvodnik

Plenković dvaput izazvao državni udar!

Ustavni sud treba ukinuti jer su suci korumpirani, kupljeni i nečasni

 

  • Predsjednik Vlade Andrej Plenković svojim nedemokratskim vladanjem dosad je više puta ugrozio demokratsku vlast u Hrvatskoj, ali nakon što je nazvao državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek i priprijetio joj da ne pokreće postupak protiv ministra obrane Marija Banožića izvršio je – državni udar! U tomu je u pravu hrvatski predsjednik Zoran Milanović kada je izjavio u hrvatskoj političkoj javnosti da je to protuustavni potez. “Plenković je zvao državnu odvjetnicu, to je protuustavno ponašanje, to je za opoziv, to je za izgon iz političkog života”, rekao je Milanović. Da, upravo tako. Plenković bi se morao povući iz politike i odgovarati za nedemokratsko ponašanje. Milom ili silom. Jer kakav je to prvi politički čovjek u državi, a Plenković to upravo jest, koji naziva glavnu državnu odvjetnicu i prijeti joj da ne dira njegovog čovjeka. U ovome slučaju pokvarenoga ministra Banožića. Zato se treba prisjetiti informatičkoga stručnjaka Marka Rakara koji decidirano tvrdi kako je mjesto u Remetincu novome Plenkovićevu ministru Ivanu Paladini (https://www.index.hr/vijesti/clanak/rakar-zasto-paladina-nije-u-apartmanima-u-remetincu/2362272.aspx). Isto se može reći i za ministra Banožića kojega je razotkrila Maja Đerek (https://www.nacional.hr/banozic-kazneno-prijavljen-samo-pomazuci-obitelji-rodic-ostetio-je-drzavu-za-najmanje-milijun-kuna/), jer je počinio kazneno djelo prije dvije godine kao ministar državne imovine kada nije dao da se određeni prostori zapečate, što je dokumentirano, a i svjedoci su dali iskaze DORH-u, koji, pod pritiskom Plenkovića, ne reagira. Boji se!
  • A državni udar je i to što je učinilo korumpiranih deset sudaca Ustavnoga suda iz HDZ-a, SDP-a i HNS-a, koji su protuzakonito, na Plenkovićev nalog, donijeli protuustavnu mjeru da se ne će održati referendumi protiv stožerokracije iako je to tražilo 400 tisuća hrvatskih građana. Da je to također državni udar, rekao je i predsjednik Milanović. On još ide i dalje i kaže kako Ustavni sud treba ukinuti jer su suci korumpirani, kupljeni i nečasni. Prije svega njegov predsjednik Miroslav Šeparović koji je na ovoj dužnosti još od 1986. u vrijeme postojanja protuhrvatske druge komunističke Jugoslavije. „Oni su se drznuli provjeravati mentalno stanje i prisebnost 400 tisuća hrvatskih građana koji su jasno tražili promjenu Ustava”, s pravom se je upitao hrvatski predsjednik. Jesu! Zato što su korumpirani i što im je tako naredio korumpirani Plenković. „Ustavni sud uopće nema pravo ocjenjivati ustavnost pitanja za izmjenu Ustava ako su ispunjeni uvjeti iz članka 86. i 87. stavak 3., a to je dovoljan broj potpisa. To je ispunjeno! Ustavni sud to samo primi na znanje. Onaj tko uopće pita za mišljenje krši Ustav, a to je HDZ-ov Sabor. Ustavni sud ide dva koraka dalje i radi nešto što se u Hrvatskoj do sada nitko nije drznuo napraviti – bezobrazno gazi po Ustavu. Ovo je strašno što se dogodilo. Ovo je gaženje Ustava. Odakle im pravo da preispituju mentalno stanje i raspoloženje 400 tisuća građana koji su svojim potpisima tražili izmjenu Ustava? U to se ne dira, nikakav sud to ne može razmatrati. Izmjena Ustava ne može kršiti Ustav, izmjena Ustava je apsolutna, nepreispitiva kategorija. Zato je ovo opasan trenutak i zato taj sud možemo ukinuti, on nam ne treba. Građani su odlučili – oni žele mijenjati Ustav. Ustav je iznad svega, a iznad Ustava je volja građana na referendumu i volja dvije trećine saborskih zastupnika. Ustav Republike Hrvatske više ne važi, Ustavni sud ga je pogazio, uništava ga. Ovo se nikada nije dogodilo, ovo je direktni atak Ustavnog suda na Ustav!“, bio je jasan hrvatski predsjednik.
  • Visoki upravni sud poništio je odluku da se bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatske vlade Tomislav Karamarko nalazio u sukobu interesa zbog čega se je morao povući iz politike. Zbog toga je Hrvatskoj nanesena šteta koja će se možda mjeriti u milijardama. Podsjetimo, progon Karamarka inicirala je Dalija Orešković, tadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa 2016. godine. Za nagradu lansirana je u visoku politiku. S njom je u paru bio Most, koji se još uvijek nije uspio odrediti što ustvari oni žele osim dobro za sebe. Karamarku su tada “pakovali” jer je bio dalekovidan i upozoravao da se ne smije tužiti MOL na međunarodnom sudu jer da je to preskupo i da će samo oštetiti hrvatski proračun. Na žalost, Karamarko je bio u pravu i danas poručuje da će se uskoro znati točan iznos odštete koju će Hrvatska morati isplatiti MOL-u. „Hoće li netko od gore navedenih reagirati nekakvom isprikom ili ne daj Bože, poput mene, ostavkom? Jer šteta koju su ti, dirigirani pijuni nanijeli Hrvatskoj, možda će se mjeriti u milijardama“, ustvrdio je Karamarko. Ne će, ne će Tomislave, ne će se oni ispričati ni tebi, a ni nama ostalima. A ti se nisi tada trebao povući. Tvojim povlačenjem dobili smo šest godina najvećega terora i povratak udbaške klike na vlast putom njihove regenerirane hobotnice u liku i djelu sinova i kćeri jugopartizana i jugokomunista, danas obojanih u neoliberalne dugine boje.
  • Kao i Hrvatskoj, i u Sjedinjenim Američkim Državama vladaju globalizacijski fašisti, i kada se pojavi netko tko je jači, pametniji, ljudskiji i tko ne želi širiti razne bolesne protucivilizacijske ideje i opasne agende i gender ideologije, tada ga nastoje uništiti. Na razne načine. Ako ne uspiju putom svojih medija, onda se u akciju uključe globalizacijske američke tajne službe. Nakon toga slijedi sudski progon. O Elonu Musku nisam dosad znao puno. Pretražujući njegov životopis shvatio sam da je potomak nizozemskih Bura koje su engleski kolonijalisti, na čelu sa sirom Winstonom Churchillom, na prijelazu iz XIX. u XX. stoljeće vojno porazili, protjerali, strpali u koncentracijske logore i ponizili. U međuvremenu Buri su se oporavili zahvaljujući svojoj radnoj etici i nisu više podređeni potomcima nekadašnjih engleskih kolonijalista u Južnoafričkoj Republici. Jedan od njih je i Musk, navodno najbogatiji čovjek na svijetu i poslovni čovjek koji cijeni obiteljske vrijednosti i koji ima jako puno djece za današnje uvjete u svijetu bijelaca. Sedmero živih. I ne progone Muska u njegovoj domovini na jugu Afrike, progone ga u SAD-u. FED – Sustav federalnih pričuva (Federal Reserve System – FRS) otvorio je istragu o poslovanju izvršnog direktora Tesle Elona Muska u vezi s njegovom kupnjom Twittera vrijednom 44 milijarde dolara. Kako javlja The Wall Street Journal “Komisija za vrijednosne papire i burze ispituje neuredno podnošenje javnog upitnika (srp. obrazac) Muska koji investitori moraju podnijeti kada kupe više od 5 posto dionica tvrtke. Objava funkcionira kao rani znak dioničarima i tvrtkama da bi značajan investitor mogao nastojati kontrolirati ili utjecati na tvrtku”.
  • “Glavni izvršni direktor Tesle Inc. podnio je svoj podnesak 4. travnja, najmanje 10 dana nakon što je njegov udio premašio točku okidača za otkrivanje. Musk nije javno objasnio zašto nije pravodobno podnio zahtjev. Musk je vjerojatno uštedio više od 143 milijuna dolara ne izvještavajući da su njegovi poslovi prešli prag od 5 posto”, rekao je Daniel Taylor, profesor računovodstva na Sveučilištu Pennsylvania, koji ovdje služi FED-u, američkoj vladi i The Wall Street Journalu za medijski progon Muska. Oni ga optužuju da je cijena dionice mogla biti veća da je tržište bilo poznato o rastućem udjelu milijardera, jer, navodno, ulagači koji prijeđu tu granicu dužni su podnijeti javni upitnik DIP-u u kojem otkrivaju svoj udio u roku od 10 dana. A kako je Muskova imovina premašila 5 posto 14. ožujka 2022., prema njima trebao je objaviti svoj udio do 24. ožujka prema pravilima SEC-a. Još mu prijete kako nije smio nakon 24. ožujka 2022. kupiti dionice u vrijednosti od otprilike 513 milijuna dolara po cijenama između 38,20 i 40,31 dolara po dionici, jer je na taj način postao najveći pojedinačni dioničar Twittera s 9,2 posto dionica, te je “vjerojatno uštedio više od 143 milijuna dolara na tim poslovima”, procijenio je američkoj vladi odani dr. Taylor. Ostaje pitanje hoće li FED krenuti u rat s poduzetnikom Muskom koji nikako ne može dobiti. A otvaranje istrage je ne samo zato što je Musk kupio Twitter zato da ugrozi monopol Facebooka i njemu sličnih društvenih mreža koje rade protiv interesa današnjega čovjeka, nego i zato što je najavio da će poništiti trajnu zabranu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru ako njegova ponuda za kupnju te tvrtke na društvenim mrežama bude uspješna. Naime, Musk je za Financial Times rekao da je zabrana “moralno pogrješna i da je glupa”.
  • Činjenica je da je interes za posao na Twitteru naglo porastao za više od 250 posto otkako je Elon Musk krenuo preuzeti ga. “Sloboda govora temelj je funkcionalne demokracije, a Twitter je digitalni gradski trg na kojem se raspravlja o pitanjima vitalnim za budućnost čovječanstva”, rekao je Musk na dan kada je objavljena vijest o njegovom napretku u pregovorima s Twitterom. “Također želim učiniti Twitter boljim nego ikad poboljšavajući proizvod novim značajkama, čineći algoritme otvorenim izvornim kodom za povećanje povjerenja, porazom spam botova i autentifikacijom svih ljudi. Twitter ima ogroman potencijal – radujem se suradnji s tvrtkom i zajednicom korisnika kako bih ga otključao”, dodao je. Nakon što Musk do kraja godine preuzme Twitter, ova će kompanija biti privatna. Njegova. Svi oni zaposlenici koji ga ne prihvaćaju morat će otići. Twitterovi maoistički zaposlenici ne shvaćaju da je njihova “kulturna revolucija” gotova. Muskov prijatelj Trump vratit će se na Twitter. Kupnjom Twittera Musk mu je dao kartu za povratak u Bijelu kuću. Kad Musk bude vlasnik Twittera, više se ne će čuti u javnosti tehnokrati koji se zalažu za cenzuru. Twitter postaje privatna tvrtka u kojoj vlasnik imao pravo promijeniti pravila i raspustiti sve koji ga ne slijede i stvar je gotova.
  • Marko Rakar iz Udruge članova mirovinskih fondova na N1 TV je rekao: »Zbog ministra Ivana Paladine mirovinski fondovi ostali su bez 12 milijuna kuna za mirovine, zbog čega bi moglo doći do podizanja tužbe protiv novog ministra. Obveznice IGH koje su izdane u lipnju 2012. godine, dio je završio u vlasništvu obveznih mirovinskih fondova (OMF), a to znači da su iz tih obveznica trebale stići naše mirovine. Nažalost, stigla je imovina ministra Paladina, umjesto naših mirovina, tako da to možemo zaboraviti. Ono što je analiza pokazala, raznorazni dokumenti koji su se pojavili, jest da je u seriji nekih pravnih manevara gdje se, čini se, Paladina pokušao sakriti kao stvarni vlasnik obveznica, a imovina IGH je završila u njegovim rukama. Time su oštećeni OMF-ovi. Paladina je sa Sergejem Gljadelkinom napravio doslovce pravi ortački ugovor. Taj tip ugovora se nikad ne stavlja na papir, ali oni su to iz nekog razloga učinili i oni su u biti povezane osobe. Ministar je u jednom razdoblju bio vlasnik i određenog broja dionica IGH, a bio je i predsjednik Uprave IGH od kraja 2014. do kraja 2017. To znači da je u svim ovim predmetima koji su sad nekako misteriozno završili u njegovom vlasništvu imao apsolutni uvid od prvog dana. Paladina se po zakonu smatra povezanom osobom i u tomu nema dvojbe. Nitko ne dvoji postoji li povezanost ili ne. Smiješno je, uvrjedljivo i u nekoj mjeri protuzakonito da su mirovinski fondovi praktički izgubili 100 posto svog ulaganja, a Paladina iz pepela sagradio malo tajkunsko carstvo. Meni se čini da su ljudi bili na tečaju pranja novca, ali nisu otišli na zadnji sat. Mislim da je u slučaju Paladina toliko dokumenata, autentičnih dokumenata koji su potpisani i kod javnog bilježnika, da je veliko pitanje zašto taj čovjek hoda gradom i zašto nije u apartmanima u Remetincu. Odluka Andreja Plenkovića da izabere Paladinu za ministra…?! Plenkovićevi radari ili ne rade ili nemaju neku dobru rezoluciju«.
  • Večernji list je objavio članak u kojem se retorički pita: »Što kriju Udbini dosjei o akciji Šampion: Pod nadzorom su bili i Ćiro Blažević, legendarni reporter Tomić…« (https://www.vecernji.hr/sport/udbini-dosjei-o-akciji-sampion-pod-nadzorom-su-bili-i-ciro-blezevic-legendarni-reporter-tomic-1584943). Iz članka saznajemo kako je pod nadzorom Udbe bio i legendarni radioreporter Ivo Tomić (Pleternica, 18. VI. 1929. – Zagreb, 14. II. 1992.), čovjek koji je obogatio hrvatski rječnik s bezbroj riječi ne samo u nogometu. Najveći Tomićev izum svakako su dvije prelijepe hrvatske riječi “zaleđe” za engleski “offside” i “kut” za engleski “corner”. Nadalje, njegove su riječi: “ubacivanje sa strane” za “aut”, “udarac iz kuta” za “korner”, “prekršaj” za “faul”, “slobodni udarac” za “frajštos”, “središnji teren” za “centar”… Posebno je vrijedna i Tomićeva umotvorina “međašnji sudac” za puno manje hrvatske nazive “pomoćni sudac” ili “linijski sudac”. I kada čujem reportera Željka Velu, inače trenutačno najboljega našeg športskog reportera, da nikako i nikada ne kaže hrvatsku riječ “zaleđe”, nego ružni engleski “ofsajd”, i da, kao i mnogi drugi športski reporteri – od Saše Marića, preko Vikija Ivanovića, Andreja Cmrečnjaka, Marka Šivaka, Marka Šapita, Krešimira Gotlina, pa sve do Ivana Ivkovića ne znaju kada je lopta “vani” i kada je “izvan terena” – uvijek se sjetim velikoga Slavonca Ive Tomića i siguran sam da se okreće u grobu.
  • Srbijanska folk pjevačica, što god to značilo, “raspametila” je Splićane, pišu mediji u “regionu” (depo.ba/clanak/231056/seka-aleksic-raspametila-split-pjevacica-napravila-totalno-ludilo-u-krcatoj-diskoteci: https://express.ba/vijesti/411414/publika-u-transu-seka-aleksic-u-splitu/; https://nova.rs/zabava/showbiz/seka-aleksic-napravila-spektakl-u-splitu-video/; https://svet-scandal.rs/zapalila-split-seka-aleksic-napravila-spektakl-o-ovome-ce-se-dugo-pricati/…). Za one koji ne znaju Seka je umjetničko ime Zuhre Aleksić, koja je “dete iz mešovitog braka” oca bosanskoga pravoslavca Milorada Aleksića i majke muslimanke Ibraime od Zvornika u BiH. Sama Seka ne priznaje da joj je pravo ime Zuhra, nego da se “oduvek zvala Svetlana”.
  • Nazvavši ga “blockbuster danom za slobodu”, floridski guverner Ron DeSantis potpisao je zakon kojim će se od učenika javnih škola zahtijevati da svake godine 7. studenog promatraju “Dan žrtava komunizma”. (Riječ “blockbuster” znači uspješnica ili “razarajuća bomba”.) Novi zakon, koji je odmah stupio na snagu, opisuje dan kao usmjeren na “odavanje počasti 100 milijuna ljudi koji su postali žrtve komunističkih režima” diljem svijeta. Zakon također daje DeSantisu ovlast da proširi poštivanje dana izvan javnih škola, jer zahtijeva da se Dan žrtava komunizma “prikladno promatra javnim vježbanjem u Državnom kapitolu i drugdje kako guverner može odrediti”. DeSantis je potpisao mjeru (HB 395) u Tornju slobode u Miamiju, gdje su kubanske izbjeglice koje su pobjegle u južnu Floridu 1960-ih obrađene kada su stigle u Sjedinjene Države. “Želimo biti sigurni da će svake godine ljudi na Floridi – a posebno naši učenici – učiti o zlodjelima komunizma, diktatorima koji su vodili komunističke režime i stotinama milijuna ljudi koji su patili i pate pod težinom ove retrogradne ideologije”, kazao je DeSantis, dodajući kako “puno mladih ljudi zapravo ne zna toliko” o političkoj ideologiji. Prema ovom zakonu, kurikul (uputnik) o različitim komunističkim režimima kroz povijest i njihovim vođama bit će dodan na srednjoškolske tečajeve američke vlade. Tijekom školske godine 2023.-2024. dodat će se najmanje 45 minuta potrebne nastave za Dan komunizma. Tom mjerom od Državnog odbora za obrazovanje zahtijevat će se usvajanje novih standarda do travnja 2023. godine.
  • Dodatni uvjet nastavak je napora DeSantisa i zakonodavaca na osudi komunizma kroz obrazovanje. Prošlog ljeta, DeSantis je potpisao zakon kojim je revidirao zahtjeve društvenih studija za maturu u srednjim školama kako bi se u tečajeve američke vlade uključila “komparativna rasprava o političkim ideologijama, poput komunizma i totalitarizma, koje su u sukobu s načelima slobode i demokracije bitnim za temeljna načela Sjedinjenih Država”. DeSantisu su se na skupu potpisivanja zakona pridružili republikanski zastupnici, uključujući budućeg državnog povjerenika za obrazovanje, senatora Mannyja Diaza Jr., koji je potvrđen kao sljedeći povjerenik za obrazovanje na Floridi. “Naš je posao osigurati da ovaj toranj (Toranj slobode) stoji, da lekcije stoje za sljedeće generacije kako bi razumjele vrijednost slobode i opasnosti komunizma”, kazao je Diaz. DeSantis je važniji svima nama po tomu što je u travnju potpisao zakon pod nazivom mjera “Individualna sloboda”, kojim se CRT-u (protubjelačkom pokretu na Zapadu) zabranjuje pristup u školama kako bi se spriječilo da učenici osjećaju “krivnju” i “tjeskobu” zbog ranijih postupaka drugih članova njihove rase. “Uvijek ćemo osigurati da naši učenici dobiju najbolje obrazovanje bez socijalističkih ideologija i kritičke teorije rase i probuđenih pojmova koje ne ćemo dopustiti”, rekla je potpukovnica Floride Jeanette Nuñez.
  • Suradnik Hrvatskoga fokusa emeritus Igor Čatić pozorno prati događanja na planetu pa kaže: »Svaki dan nas obasiplju zelenom tranzicijom, zelenom digitalizacijom svega i svačega. Atomska energija je odjednom postala zelena. Obnovljeni izvori energije imaju rok trajanja itd. Čini se da ništa nismo naučili iz priče o freonima i ozonskom rupom. U našim stručnim časopisima više se ne iznose protuargumenti. Je li netko u stanju napisati stanje s ozonskom rupom i freonima? Koliko znam novi freoni su lošiji od starih. O ozonskoj rupi se ništa više ne priča«.
  • Naši vladajući globalizacijski fašisti jako su puno zaradili na COVID-u i cijeloj toj korona tiraniji. Posebice su puno zaradili Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nastavni zavod “Andrija Štampar”. Prema pisanju znanstvenika Gordana Lauca, nekadašnjeg člana Znanstvenoga savjeta Hrvatske vlade, kojega je Andrej Plenković smijenio kada više nije prihvaćao njegove laži i njegovu COVID tiraniju, HZJZ, na čijem je čelu Krunoslav Capak, u 2020. godini zaradio je 130 milijuna kuna, a u 2021. HZJZ je zaradio 1,35 milijardu kuna. Lauc tvrdi da su sve usluge naplatili najmanje dvostruko više nego što su trebali. Za usporedbu, HZJZ u 2018. godini ostvario je 167 milijuna kuna prihoda, i nakon odbitka troškova, tu su godinu završili s minusom od oko 1,5 milijuna kuna. U 2019. godini zaradili su 188 milijuna, a godinu završili s gubitkom od četiri milijuna kuna. »Neki ljudi misle da nije problem što državne tvrtke ostvaruju profit na pandemiji, no tu jako griješe. Taj novac je uzet svima nama i dan je na raspolaganje ravnateljima tih institucija koji onda s njime slobodno raspolažu. Ako su ravnatelji tih institucija sudjelovali u donošenju odluka kojima su novac usmjerili svojim institucijama, bili su u otvorenom sukobu interesa što je nedopustivo«, pojašnjava Lauc.
  • Potpuni prekid opskrbe naftom i plinom iz Rusije u EU-u može ugroziti oko 11 posto radnih mjesta u 14 najvažnijih industrijskih djelatnosti, procijenila je njemačka osiguravateljska kompanija Allianz u analizi pod naslovom “Tko bi se trebao bojati zaustavljanja ruske opskrbe energijom?”, a prenosi Jutarnji list. Od prosjeka EU-a, prema istom izvoru, rizik gašenja radnih mjesta u hrvatskoj industriji u slučaju potpunog embarga na ruski plin i naftu još je veći te iznosi 13 posto. Što to znači? Znači da njemački Allianz provodi njemačku službenu politiku u Hrvatskoj. Da Allianz manipulira ili plaća hrvatske medije i hrvatske „stručnjake“ da vjeruju ili povjeruju kako nije dobro uvesti embargo na uvoz nafte i plina iz Rusije jer će im biti loše. A loše će biti samo Njemačkoj jer je rat u Ukrajini, isplaniran u SAD-u, i pokrenut kako bi se ugrozila Njemačka, oslabila Njemačka, usput i Rusija, i ojačala pozicija Sjedinjenih Država na globalnom planu. A to što i nama, Hrvatskoj – kada bismo imali suverenističku vlast – koristi ova američka Bidenova politika, koja u cijelosti provodi Trumpovu politiku stvaranja sanitarnog koridora od Finske i Švedske, preko Baltičkoga mora, Mitteleurope, pa sve do Crnoga i Jadranskoga mora, ovdje i nije najvažnije. Bit je da znamo da je Allianz njemački i da lukavo provodi njemačku politiku. Dakako, uz pomoć kupljenih hrvatskih medija i nazovi stručnjaka.

Marijan Majstorović

Povezane objave

DORH i USKOK se svrstali na stranu oporbe?

HF

Hrvatski biskupi nedvosmisleno podržali Kolindu Grabar Kitarović

HF

Velikosrpske protuhrvatske laži pravoslavnoga Roma albanskoga prezimena i srpskoga imena

hrvatski-fokus

Čovjek koji je zadužio Hrvate

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više