Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Hrvatska strategija u XXI. stoljeću

Hrvatska je podvrgnuta unutarnjoj agresiji od nemoralne, nekompetentne i korumpirane politokracije, medija u stranom vlasništvu, udruga koje promiču maoizam i liberalizam

 

Admirala Davora Domazeta-Lošu (rođen baš na prvi svibnja, povijesne i geopolitički burne 1948. u alkarskom gradu), jednoga od zaslužnika za hrvatsku pobjedu u Domovinskome ratu ne treba posebno predstavljati; ali njegovu knjižicu od četiristotinjak stranica “Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću” (naklada Benedikta, Velika Gorica, 2016.) treba dovesti u svaki hrvatski dom! Autor objašnjava osnove geopolitike, pri čemu svjetsko kopno (Heartland) dovodi u svezu s današnjim ruskim euroazijatstvom, a Rimland (rubni prostor izložen morima) s angloameričkom politikom. Njegovu analizu suvremene geopolitike u kojoj postoji izražena meka sila kroz ekonomiju, kulturu, korupciju, prometne pravce, izbjeglice, operacije korona, AIDS, kravlje ludilo i slične liberalne i lijeve nevladine udruge, trgovinu drogom, sijanje nemorala i uništavanje tradicionalne kulture pa i države, naroda i obitelji i nadasve moćne medije preskačem, kao i analizu američke, ruske, kineske i drugih svjetskih geopolitika i dajem naglasak na ono što je aktualno i (ili) Hrvatskoj važno!

O podjeli, tj. federalizaciji Ukrajine autor piše da “ono što SAD nikako ne odgovara jest da bi Rusija mogla forsirati reintegraciju Ukrajine, Azerbajdžana i ostalih država bivšega SSSR-a, zatim se usprotiviti širenju NATO-a na Istok, te naposljetku sklopiti pragmatičan savez s Iranom i/ili Kinom”. Navodi kosovski pravni presedan, Brzezinskijevu strategiju primanja baltičkih država u NATO, američki napad na Afganistan, Irak, te rusku pacifikaciju Čečenije, što je dovelo Vladimira Putina na vlast. Nakon “obojenih” revolucija u Gruziji i Ukrajini, koje su de facto značile geostrateško opkoljavanje Rusije, Rusija je ušla u izravno sučeljavanje sa Zapadom. “Jedno je sigurno – cjelovitost Ukrajine može jamčiti samo Rusija, ali ne i Zapad. No, kako je to danas gotovo nemoguće, u budućnosti je sve izvjesnija njezina podjela (federalizacija). U tome će slučaju Zapad biti definitivno zaustavljen na rijeci Dnester i crnomorsko-odeskomu primorju”.

SAD i Engleska svakako ne bi voljeli aktiviranje Puta svile, tj. ekonomsku suradnju Europe, Rusije, Islama i Kine, pa vjerojatno tada i Indije. Domazet predviđa do 2050. veliko aktiviranje sunčeve energije, euroafričko solarno polje ima svoju težišnicu u Sahari! Domazet predviđa ratove za pitku vodu u 21. stoljeću, te ističe hrvatsko bogatstvo u vodama, te kineski nadzor Tibeta koji realno znači kontrolu (pitke vode) polovice čovječanstva.

Ogromna nalazišta nafte u Kaspijskom bazenu i uokolo njega motiviraju Rusiju na kontrolu Čečenije koja je taktički ključna za kontrolu te regije! Turska geopolitika je za nas važna zbog BiH. Danas se napušta kemalizam (Atatürk) i pristupa se neoosmanizmu. Turska ima 85 posto stanovništva mlađeg od 55 godina i obvezatan vojni rok. Usto tri milijuna turskih državljana (Turaka i Kurda) živi u Njemačkoj. Postojali su američki planovi o Paštunistanu (dio Afganistana i Pakistana), Beludžistanu (dio Irana, Pakistana i Afganistana), te Kurdistanu (istočna Turska, sjeverni Irak, “mali” dijelovi Irana i Sirije). Kurdistan je strašna opasnost za tursku državu. U dokumentu “Strateška dubina” Ahmeta Davutoğlua idealizira se Osmansko carstvo i želi do 2071. (!!!, tisućgodišnjica od nastanka turske države) prvo ekonomijom i kulturom privući europska područja Osmanskoga carstva. Zapad osvojiti kapitalom, Istoku se nametnuti kao stožerna islamska sila.

Srbijanski geopolitički položaj je vrlo zanimljiv i pruža maštovite mogućnosti za saveze i protusaveze, ali taj dio preskačem jer je ukrajinskim ratom Srbija prisiljena da prestane sjediti na više stolica i igrati na više karata. Domazet ističe da je istok i jugoistok Europe uz Bliski Istok postao geostrateški najvažnije područje na početku 21. stoljeća; zato i lete Olaf Scholz i Sergej Lavrov na Balkan u srbijanski Biograd.

Slovencima autor zamjera podmuklu igru s Englezima i Srbima, ali i okupaciju Svete Gere, te Savudrijske vale koja bi mogla biti Talijanima argument da zanemare Osimske sporazume, te bi Slovenija mogla postaviti i pitanje svoga gospodarskoga pojasa na Jadranu.

Američki stratezi smatraju da će se u Europi do 2025. kristalizirati tri cjeline: Stara Europa (bivša EEZ plus Skandinavija), Katolička Europa od Baltika do Jadrana, te Pravoslavna Europa od Ukrajine do Balkana. Ruska vizija je drugačija; ona obuhvaća federalizaciju Španjolske, samostalnu Škotsku i ujedinjenu Irsku, raspad Belgije, uvećanu Njemačku, kalifat u Marseillesu (šala?), veliku Albaniju, Italiju podijeljenu na sjever i jug (????), te uvećanu Mađarsku, Hrvatsku koja drži veći dio BiH, Rumunjsku koja gubi Erdelj ali dobiva Moldaviju, Srbiju koja zauzima istočnu Bosnu. Prema Domazetu te projekcije velesila imaju dvojan cilj, tj. strašiti male zemlje, ali i protivniku dati do znanja koja područja smatraju svojom interesnom sferom.

Domazet idealizira dr. Franju Tuđmana, iako su brojni negativni procesi započeli za njegova mandata; ipak njegovoj tezi kao dokaz daju za pravo diletanti koji su preuzeli kormilo stranke i države nakon smrti prvoga hrvatskoga predsjednika. Naravno da je u nepovoljnoj vanjskopolitičkoj i unutarnjoj situaciji dr. Tuđman bio prisiljen na niz kompromisa, ali nikad ne gubeći iz vida državničke prioritete i ciljeve. Domazet smatra da je 2000. godine Hrvatska napustila američko pokroviteljstvo i približila se Engleskoj, dopuštajući da bude ucijenjena od bruxelleskih birokrata, svjetskih financijskih meš(e)tara, te nepravednih zahtjeva Slovenaca, Talijana, Bošnjaka i Srba. Glavna meta su hrvatske vode i more, naše ključno i svjetski dragocjeno bogatstvo u euroafričkom sredozemnom krugu! Mi smo prema Domazetu država najbogatija obnovljivim izvorima vode.

Hrvatska je podvrgnuta i unutarnjoj agresiji, prije svega od politokracije koja je nemoralna, nekompetentna i korumpirana, ali i od medija u stranom vlasništvu i udruga tzv. nevladinih i neprofitnih koje promiču protuvrijednosti uz masku maoizma i liberalizma. Da bi Hrvatska opstala i sačuvala svoje vrijednosti i stanovništvo ona mora po Domazetu očuvati nacionalnu valutu, državnim poduzetništvom ostvariti oživljavanje sela, demografiju, prometne pravce, energetsku samodostatnost, dobar urbanizam i nacionalne banke i nacionalnu energetiku. Hrvatska ima prema istraživačima sa Yalea 2.300.000.000 stabala, što je lijepa biomasa.

Osobito oštro Domazet kritizira HRT koji negativizmom ubija i donosi beznađe, koji ne podupire i ne štiti dovoljno hrvatske nacionalne interese, koji mnoge stvari prešućuje ili daje na mrvice. Domazet ističe Hrvatsku kao jadransku zemlju i adriatizam kao njezinu budućnost. Želi duhovnu (katoličku) obnovu, demografsku obnovu, gospodarsko i političko uključivanje iseljeništva, te znatno veći povratak Hrvata u domovinu, bolju znanost i škole, jačanje vojnih i obavještajnih služba. Danas nam svaki poziv ili poruka unutar ministarstava idu preko stranih, američkih i njemačkih servera. Službe su po Domazetu gotovo uništene političkom promjenom 2000. godine. Dok se odvijaju organizirane migracije koje imaju za cilj mijenjanje kršćanske Europe i lakšu kontrolu i ucjenjivanje europskih država, dotle i naša vojska na organizacijskom, proceduralnom i tehnološkom planu vidno zaostaje za potrebama današnjega svijeta.

Hrvatske banke su prodane, a bez monetarnoga suvereniteta nema suvereniteta. Bez otpora HNB-a strane banke su u Hrvatskoj uvele dvostruko više kamate nego u svojim sjedištima. Hrvatska mora očuvati nacionalnu valutu i otvoriti najmanje dvije banke: “Poljoprivrednu razvojnu banku” i “Iseljeničku banku”.

Domazet je za smanjivanje broja općina i županija, ali protiv regionalizacije. Nakon katastrofalne kritike HNB-a kritika je upućena i Saboru, preporuča uvođenje “Gornjeg Doma”, kojega bi sastavljali istaknuti stručnjaci. Hrvatska ima svoje mogućnosti i bogatstva; potez je na hrvatskom čovjeku da taj vanjski svijet dovede u red. A da bi to učinio, mora prije svega raditi na samome sebi, na svojoj zrelosti i spoznaji, na vlastitoj duhovnoj obnovi! Na svome pozivu.

Teo Trostmann

Povezane objave

Milorade, pročitaj ponešto iz knjige Vilima Karlovića!

HF

Hrvatska nije legalna članica Europske unije!?

HF

Hrvatski antifašisti psihijatrijski slučajevi

HF

IGRE GLADI – Bez proizvodnje hrane nema stvarne suverenosti

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više