Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Dario Špelić zatajio Ljudevita Juraka kojega su Titini jugokomunisti ubili jer je govorio istinu

Urednicima TV Kalendara – Takvog Čovjeka, vi ste zatajili! Kako se ne stidite!?

 

UREDNICIMA TV KALENDARA I NJIHOVIM NALOGODAVCIMA – U vašoj emisiji TV KALENDAR, od 13. travnja 2023. godine, opet ne govorite istinu, podmećući poluistine. Izgleda da se nikako nemožete očistiti od komunističkog agitpropovskog obrasca, pa možda i nesvjesno (ja sam ipak uvjeren vrlo svjesno!), obmanjujete državljane Hrvatske.

Naime, kada iznosite događaje s početka II. svjetskoga rata, odnosno zločine u Katynskoj šumi (što je uvriježeni naziv i za zločine šireg područja), u kojoj su Sovjeti ubili svekoliku intelektualnu elitu poljskoga naroda, ali i ‘obične’ ljude (u 7 velikih jama je ubijeno 21.768 poljskih časnika, dočasnika i drugih), spominjete ime časnog hrvatskoga znanstvenika prof. dr. Eduarda Miloslavića. Taj dio priloga nije sporan, ali je sporno izostavljanje također velikog i nadasve časnog hrvatskog znanstvenika prof. dr. Ljudevita Juraka! Bili su dio istog tima Međunarodnoga crvenog križa (International Committee of Red Cross) i istraživali zločine NKVD-a, koji su obavljeni  po izričitoj zapovijedi Staljina i užeg sovjetskoga rukovodstva, što su Rusi 1990. priznali.

Koji je razlog da ste izostavili prof. Juraka?

Mogu samo pretpostaviti, prateći vaše emisije, da ste htjeli zatajiti ili umanjiti jugoslavenski komunistički zločin nad prof. Jurakom!

I prof. Miloslavić i prof. Jurak, osuđeni su na smrt strijeljanjem! Bili su krivi, jer su masovne pokolje pripisali ”prijateljskoj sovjetskoj Rusiji” te su ”svjesno i zlonamjerno vršili propagandu protiv prijateljske Sovjetske Rusije”.

Kako je prepoznao prirodu komunističke boljševičke vlasti, prof. Miloslavić je 1945., prije dolaska partizana, uspio pobjeći u Ameriku. Prof. Jurak je strijeljan od komunističkih jugoslavenskih vlasti, jer se nije htio odreći istine o sovjetskim zločinima! Ponuđeno mu je da odustane od svojega potpisa (istine), u zamjenu za život. Časni je znanstvenik ostao dostojanstven uz znanstvenu istinu i izabrao smrt.

Takvog Čovjeka, vi ste zatajili! Kako se ne stidite!?

Nađite mi u suvremenom svijetu sličnog primjera, da se znanstvenik pod cijenu vlastitog života ne želi odreći znanstvene istine!?

Opet vas pitam! Kako se ne stidite?

I usput, kako se ne sramite da ste nedavno, u nekoliko navrata u svom TV KALENDARU, opetovano zatajili istarske katoličke svećenike na čelu s don dr. Božom Milanovićem. Ti istinski antifašisti su 13. rujna 1943. izdali ”Proglas o priključenju Istre matici zemlji Hrvatskoj” i proglasili ”ujedinjenje s našom hrvatskom braćom”. Proglas poručuje da je ”Istra hrvatska zemlja i da će hrvatska ostati…”. Pedeset i pet svećenika iz ”Zbora svećenika Sv. Pavla za Istru”, svoje su rezultate istraživanja o etničkoj strukturi Istre (što je bilo odlučujuće), iznijeli Međunarodnoj komisiji. Josip Broz je odlikovao don dr. Milanovića zbog toga, jer je znao da je bio ključan doprinos Katoličke crkve u Istri, u pripajanju Istre matici zemlji, a zbog čega je na Pariškoj konferenciji 1946., Istra pripala Hrvatskoj!  Dakle, ne zbog htijenja ZAVNOH-a i/ili AVNOJ-a i/ili partizanske vojske (koja je od saveznika bila istjerana iz Trsta i najvećeg dijela Istre), nego zbog velikog domoljublja i truda don Bože Milanovića i njegovih svećenika.

Da imate imalo novinarskoga i ljudskoga poštenja, dali bi ostavku, ako to radite pod bilo čijim pritiskom! Ako slične poluistine i falsifikate radite iz neznanja, prepustite uređivanje onima koji znaju.

I ponavljam vam, jednoga dana će te se stidjeti svojih postupaka!

Prof. dr. sc. Mihovil Biočić, https://kamenjar.com/urednicima-tv-kalendara-takvog-covjeka-vi-ste-zatajili-kako-se-ne-stidite/

Povezane objave

Nikad više na ‘Titov put’

hrvatski-fokus

Veljko Kajtazi i velikoromske laži

HF

ISTINOM PROTIV LAŽI – Jasenovac je mega laž Srba-četnika i odnarođenih Hrvata

HF

Plenkovićev uhljeb spriječio državni udar

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više