Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Selektivno znanje i neznanje Andreja Plenkovića

Nitko više nema povjerenja u Plenkovićevu Vladu, a time je logično da se nema povjerenja ni u samoga Plenkovića!

 

Po Plenkoviću nema nikoga tko bolje zna sve o funkcioniranju u politici, o funkcioniranju EU-ovih institucija, i o tomu što je dobro za Hrvatsku i njezine građane! Dobro, neka je i tako, no po Plenkoviću Milanović ništa ne zna, ništa ne radi i sve što govori je radi toga što ništa ne zna! Dobro, neka je i tako, no Plenkoviću…

Za Plenkovića Milanović sve što govori je radi čiste zlobe, pakosti i zavisti! Možeš misliti…, no dobro, neka je i tako, no po Plenkoviću ne samo da Milanović ništa ne zna, i sav narod ništa ne zna, osim onih koji naravno glasuju za HDZ iz samo njima poznatih lukrativnih razloga unatoč tomu što kako reče  jedan poznati analitičar: „Nitko više nema povjerenja u Plenkovićevu Vladu“, a time je logično da se nema povjerenja u samoga Plenkovića!

No s logičkog i psihijatrijskog stajališta interesantno je koliko je selektivmo i Plenkoivćevo znanje, a još više njegovo neznanje. On olako sve, od Milanovića do saborske oporbe, pa i do većine samoga hrvatskog naroda naziva neznalicama, koji ne razumiju velika postignuća njega osobno, i njegove Vlade, jer su u odnosu na njegovo „zanje“ obični bedaci bez pameti i znanja.

Prethodno rečeno se najbolje da vidjeti u Saboru kada nikada na konkretna pitanja saborskih zastupnika ne daje odgovore u svezi postavljenih pitanja, već zastupnike zasipa svojim glupim dociranjem da ništa ne razumiju. In zna što je dobro za Hrvatsku i njezine građane, i „zna“ odabirati takve ministre i suradnike, za koje se pokazuje da „nije znao“ kakvi su i koliko su korupciji i kriminalu skloni?! „ije znao“ kakav je Lovro Kuščević, tip ogrezao u zloporabi ovlasti, kakva je njegova miljenica Gabika Žalac, stručnjakinja za „zamračivanja“ novca iz EU-ovih fondova.

Zašto Plenković ne zna suvislo, bez pozivanja na krivce iz prošlosti, objasniti zašto Hrvatska po svim pokazateljima uspješnosti neke države, tavori na dnu liste članica EU-a? I zašto ne zna suvislo objasniti ovo ‘bježanje’ iz Hrvatske, kakvog nije bilo ni za vrijeme Juge?

Zašto Plenković zamjera Milanoviću što energično zahtijeva da se radi Hrvata u BiH u EU-u potvrdi kandidatski status primanja u EU, dok se Ukrajini to omogućava, jer tobože time „šteti“ interesima Hrvatske, a ništa ne zamjera Pupovcu koji na sav glas svima i svugdje sramoti Hrvatsku s time da se u njoj širi ustaštvo, već mu je on čak jedan od ‘najdražih’ koalicijskih partnera?

Ovakav selektivni pristup onome što „zna“ Plenković, i što isti taj Plenković „ne zna“ odnosno pravi se da ne zna, jedino se može objasniti Plenkovićevom podaničkom poslušnošću EU-ovoj birokraciji i time da su mu usta puna o svojim „postignućima“ i zalaganju za hrvatski suverenitet, za provođenje ozbiljnih reformi, i borbi protiv korupcije, od svega toga ništa nemamo, osim Plenkovićevog praznog hvalisanja što on čini za Hrvatsku i Hrvate, a rezultat su mjesto na začelju držva članica EU-a, po pitanjima stope BDP-a, stopi do sada nezabilježene demografske katastrofe u Hrvatskoj, i razmjera institucionalne korupcije u Hrvatskoj! A najgore od svega je to da se istina od Plenkovićeva obraza odbija poput kamena bačena na zid, i da svi oni koji još uvijek glasaju za Plenkovića i „njegov“ HDZ uporno “funkcioniraju“ sa ‘širom zatvorenim’ očima, i ‘gluhim ušima’, ne (u)vidjevši da je Plenković i formalno, i efektivno toliko ‘deformirao’ HDZ, da on više nije ni po čemu hrvatski, ni po čemu demokratski, i da je zapravo politička zajednica i utočište svih onih kojima nije stalo do Hrvtaske i hrvatskih građana, već samo do vlastitih probitaka i zaštićenosti od koruptivno-lopovskih postupaka!

Uostalom HDZ je jedina stranka u Hrvatskoj, pa i šire, koja je pravomoćno osuđena za kriminalno udruživanje izvlačenje novca iz hrvatskog proračuna!

Laslo Torma

Povezane objave

Tomislav i Milorad i manjinska prava

HF

Ne laži, koristi originalne izvore, koristi statistiku!

hrvatski-fokus

Marijan Vogrinec o Hrvatskome fokusu

HF

Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više