Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

BIJELE PRUGE NA NEBU – Eksperimentalni programi promjene vremena koji negativno utječu na poljoprivredu

Korištenje aluminija u programima atmosferskih ispitivanja veliki je problem u smislu onečišćenja tla i pitke vode

 

Govor dr. Rosalind Peterson u Ujedinjenim narodima u rujnu 2007. na 60. godišnjoj konferenciji o klimatskim promjenama…

Ne, to nije teorija urote!!! Programi koji mijenjaju vrijeme, eksperimentalni uz korištenje privatnih tvrtki, koje je pokrenula vlada Sjedinjenih Država, vladine agencije ili pojedinačne države, sada su u tijeku. Postoji više od pedeset takvih programa koji mijenjaju vrijeme u Sjedinjenim Državama pod NOAA-om. Svi ti eksperimentalni programi promjene vremena negativno utječu na poljoprivredu jer mijenjaju mikroklimu potrebnu za opstanak poljoprivrede. Niti jedan od ovih programa, za koje danas znam (a ti su podaci dostupni javnosti), nije pod izravnom kontrolom javnosti, poljoprivrede ili Kongresa, koliko ja znam, u Sjedinjenim Državama. Ovi eksperimentalni programi promjene vremena koji negativno utječu na poljoprivredu nalaze se ne samo u Sjedinjenim Državama nego i diljem svijeta.Međunarodne i američke tvrtke koje mijenjaju vrijeme mijenjaju naše vrijeme programima koji pokrivaju tisuće četvornih milja. Većina ovih programa koristi otrovne kemikalije ili čestice za promjenu vremena ispuštanjem iz zemlje ili zraka koji mijenjaju ili modificiraju našu lokalnu mikroklimu. Jedna od stvari o kojima sam zabrinut i moram se pozabaviti, sada i u budućnosti, jest kako ovi programi utječu na mikroklimu potrebnu za opstanak naših usjeva i za oprašivanje. Ako umjetno promijenimo sezone rasta, naši oprašivači poput pčela i ptica, mnogi ne će preživjeti, ostavljajući mnogo cvijeća, autohtonog bilja, poljoprivrednih i drveća koji se ne oprašuju. Domaće trave, biljke, drveće i poljoprivredni gubici mogli bi biti uništeni ne samo u Sjedinjenim Državama, već i diljem svijeta.Jedno područje našeg istraživanja bilo je utvrđivanje možemo li početi stavljati programe promjene vremena pod nadzor i nadzor Kongresa, poljoprivrede i javnosti kako bismo utvrdili kako oni mijenjaju proizvodnju poljoprivrednih usjeva, klimatske promjene ili umjetne suše ili proizvode od poplava. Kada privatna tvrtka može promijeniti vaše vrijeme za osobnu dobrobit svojih klijenata, onda imamo novu poljoprivrednu i šumarsku krizu.

Radnje unošenja kemikalija u našu atmosferu zasigurno će negativno utjecati na proizvodnju usjeva i zdravlje stabala. A ako stavite kemikalije na naše nebo kako biste smanjili količinu sunčeve svjetlosti koja dopire do Zemlje, smanjit ćete fotosintezu potrebnu za proizvodnju usjeva. Izravna sunčeva svjetlost potrebna je za proizvodnju usjeva i za uzgoj biljaka i drveća te njihov napredak.Umjetni oblaci zadržavaju toplinu u našoj atmosferi i povećavaju vlažnost. To omogućuje razmnožavanje bolesti, gripe, plijesni, gljivica i štetnika. Nitko se ne pita što se događa s poljoprivredom i ljudskim zdravljem zbog umjetnog smanjenja količine izravne sunčeve svjetlosti koja pada na zemlju jer je blokirana umjetnim oblacima.Postoje i drugi eksperimenti koji se odvijaju u našoj atmosferi. NASA i zračne snage Sjedinjenih Država šalju kanistere napunjene otrovnim kemikalijama dizajniranim da eksplodiraju kada se pregrijaju kako bi izveli eksperimentalne testove u atmosferi i ionosferi. U ovom programu, kanisteri se pune kemikalijama i pregrijavaju na različitim atmosferskim razinama. Ovi kanisteri sadrže sljedeće kemikalije koje bi mogle zagaditi naš zrak i pojaviti se s neobičnim skokovima u zalihama pitke vode diljem Kalifornije (Kalifornijsko ministarstvo zdravlja, Drinking Division Public Records, Sacramento, CA) i Arizone: aluminij, barij, stroncij, litij, kalcij, SF6-sumpor heksafluorid. Imajte na umu da je SF6 vrlo moćan, otrovan plin. Ima potencijal hvatanja energije 25.000 puta veći od ugljičnog dioksida. EPA je poduzela korake kako bi ograničila ispuštanje ovog opasnog stakleničkog plina, a ipak se koristi u programima “ispitivanja atmosfere”. Razlog zašto su mnogi toliko zabrinuti oko zaštite poljoprivrede od ovih programa je taj što smo u potpunosti ovisni o poljoprivredi za hranu koju svi jedemo. Niti jedan od ovih eksperimenata, za koje znam, nema nikakav javni, poljoprivredni ili kongresni nadzor. Naša pitka voda, drveće i tlo testirani su u različito vrijeme i pokazuju neobične skokove u mnogim od ovih eksperimentalnih kemikalija.Korištenje aluminija u programima atmosferskih ispitivanja veliki je problem u smislu onečišćenja tla i pitke vode. Uz sve više kiselih kiša, aluminij se oslobađa u tlo kako bi ga upijalo korijenje drveća.

Jednom kada aluminij uđe u korijenski sustav, stablo će umrijeti jer više ne može apsorbirati hranjive tvari i vodu potrebne za preživljavanje. Čini se da stablo umire od suše iako ima dovoljno vode da drvo preživi.Ukidanjem ovih programa možemo poboljšati zdravlje ljudi i zaštititi naše drveće, poljoprivredne usjeve i zalihe pitke vode od kemijske kontaminacije. Ako uzmemo u obzir samo ublažavanje koje dodaje više onečišćenja, kemikalija i čestica u našu atmosferu onda smo osuđeni na propast. Smanjenje zagađivača jedini je odgovor. Programi geoinženjeringa koji se sada promiču samo će ispustiti više otrovnih kemikalija i čestica u našu atmosferu u nadi da će ublažiti klimatske promjene u kratkom roku. Umjesto toga, oni će stvoriti otrovnu juhu od kemikalija, s nepoznatim i nekontroliranim sinergijskim učincima, koji bi mogli uništiti našu sposobnost proizvodnje usjeva i uzgoja drveća.Ljudski troškovi bit će astronomski jer se rahitis, astma i druge respiratorne bolesti i karcinomi povećavaju zbog upotrebe čestica i otrovnih kemikalija.

Pogledajte samo porast ovih bolesti od kasnih 1980-ih, kada smo počeli eksperimentirati s atmosferskim programima u velikim razmjerima. Do sada su svi bili svjedoci bijelih pruga koje se vuku po nebu, protežu se od horizonta do horizonta, na kraju pretvarajući nebo u maglovitu izmaglicu. Više ne možemo zanemariti činjenicu da je naše nebo jako zagađeno aluminijem, barijem, olovom, arsenom, kromom, kadmijem, selenom i srebrom. Sve to pripisuje brojnim zdravstvenim problemima, među kojima su: neurološki učinci, oštećenje srca, problemi s vidom, reproduktivni poremećaji, oštećenje imunološkog sustava, gastrointestinalni poremećaji, oštećenje bubrega, oštećenja jetre, hormonalni problemi i još mnogo toga. Nažalost, očekivano, govor dr. Rosalind Peterson nije urodio plodom jer je geoinženjering zapravo postao još agresivniji, čemu svjedočimo svaki dan… 

Paša Azrić, https://www.facebook.com/profile.php?id=100075924434958

Povezane objave

INFLUENCERI – vodeća partnerstva robnih marki u tehnološkoj tvrtki 

hrvatski-fokus

Naši prihodi ostvareni su na domaćem tržištu

HF

Belodore – parfemska kuća, čija izvrsnost odolijeva vjekovima

hrvatski-fokus

Kod sunčanih elektrana nema neizvjesnosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više