Hrvatski Fokus
Znanost

GLOBALNI HOLODOMOR – Hrvatski poljoprivredni proizvođači upozoravaju na smanjen urod žitarica

Uzgajivači povrća i voća suočeni su s golemim problemima zbog dugotrajne suše

 

Početkom kolovoza kada su mnogi uživali u ljetnom odmoru, hrvatski neovisni portal ‘Narod’ objavio je tekst koji bi trebao sve nas ne samo potaknuti na razmišljanje nego i duboko zabrinuti. Naime, hrvatski poljoprivredni proizvođači upozoravaju na smanjen urod žitarica, uključujući i smanjen urod kukuruza zbog dugotrajne suše. Istovremeno, uzgajivači povrća i voća suočeni su s golemim problemima zbog dugotrajne suše. Iz tog razloga sve više hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, OPG-ova, prisiljeno je prekinuti svoju djelatnost i zatvoriti OPG. Razlozi tome su višestruki: ekstremni vremenski uvjeti, dugotrajna suša te veliki val poskupljenja repromaterijala – samo gnojivo je poskupjelo oko 400 posto, sjeme 25 posto, plavi dizel 300 posto, poskupjeli su i energenti itd. („Zatvara se sve više OPG-ova zbog nesnosnih vrućina i vala poskupljenja: Država ne poduzima ništa“; 2. 8. 2022.; https://narod.hr).

Marina Galović, predsjednica Udruge povrćara Grada Zagreba i vlasnica OPG-a „GALA“ sa Žitnjaka upozorila je javnost na najnoviji ozbiljan problem zbog najave promjene lokacije Zelene tržnice u Zagrebu koja je „posljednja linija otpora uvozu“ s oko 300 malih proizvođača iz cijele Hrvatske. Naime, nova zagrebačka vlast nije objavila novu trajnu lokaciju Zelene tržnice, a žele da se sadašnja sa Žitnjaka privremeno preseli na Inino parkiralište na Strugama. Marina Galović je povodom toga izjavila: „Mi smo odbili preseljenje dok ne saznamo lokaciju novog trajnog rješenja koje novoj zagrebačkoj vlasti nije ni u planu.“ (https://hr-hr.facebook.com/OpgGalavlMarinaGalovicZdravaHrana).

S obzirom na najnovije događaje u svezi uništenja postojeće poljoprivredne proizvodnje ne samo u Europskoj uniji nego i diljem svijeta – koji su povezani s UN-ovom Agendom 2030. i projektom „Velikog resetiranja“ (ili „Velikog preslagivanja“) u ‘režiji’ Svjetskog ekonomskog foruma, postoji velika vjerojatnost kako se ovdje radi o namjeri daljnjeg uništenja hrvatske poljoprivredne proizvodnje zbog postizanja ciljeva UN-ove Agende 2030. i „Velikog resetiranja“. A sve zbog navodne borbe protiv klimatskih promjena.

Thomas Malthus je predvidio glad kao neizbježan nusprodukt poljoprivredno uspješnih populacija: dobro uhranjena populacija razmnožavala bi se brže nego što bi poljoprivredni sektor mogao rasti. Za Malthusa je to bila neizbježna tragedija. Moderne ljevičarske vlade, međutim, imaju novi pristup ovome: one forsiraju malthusovsku glad nalažući smanjenje količine gnojiva i otimajući zemlju poljoprivrednicima. „Sve je to dio Velikog resetiranja koje su Novi svjetski poredak Klausa Schwaba i ostalih isplanirali za nas: nećete imati ništa, uključujući nikakvu hranu, dok oni žive u svojim dvorcima na brdu, izolirani od Hobbesovih terora koje su oni stvorili.“ (Hobbesov teror – naziv prema Thomasu Hobbesu; više: „Hobbes and terrorism“ – Research Gate / Critical Rewiev 21(1): 91-108; ožujak 2009.; www.researchgate.net/publication/).

Prvo smo čuli za potpuni kolaps vlade Šri Lanke. To se dogodilo jer je vlada, koja je jedva čekala odobrenje Svjetskog ekonomskog foruma i drugih zelenih aktivista, odlučila naložiti praksu organskog uzgoja. Svijet je u predmodernom dobu imao potpuno organsku poljoprivredu i postojao je naziv za to: poljoprivreda za vlastite potrebe. To je značilo da su farmeri preživljavali na rubu gladi, s jednom lošom sezonom rasta ili oštećenjem usjeva što je bilo dovoljno za uništenje društva. Zatim smo saznali da su poljoprivredni proizvođači / farmeri u Nizozemskoj štrajkali jer je vlada objavila da moraju smanjiti emisiju dušika između 30 i 70 posto, a to je ono što će uništiti farme—i da vlada oduzima poljoprivredno zemljište kako bi osigurala da se to smanjenje dušika nastavi. Zbog vladine odluke o postizanju tzv. klimatskih ciljeva zbog čega se poljoprivrednike prisiljeva na trajni prestanak poljoprivredne proizvodnje, Nizozemska se suočava s masovnim protestima desetaka tisuća poljoprivrednih proizvođača.

Prema izračunu Ministarstva financija čak 11.200 stočarskih farmi morat će se zatvoriti kako bi se smanjila emisija dušika te ostvarili ciljevi koje je nametnula Europska unija svojim novim pravilima o okolišu. Osim toga, još 17.600 farmera morat će u većem ili manjem opsegu smanjiti broj životinja u uzgoju.

Nadalje, prema izračunu nizozemskog Ministarstva financija zbog planiranog smanjenjena stočnog fonda mnogo stoke – oko 30 milijuna grla morat će biti ubijeno kako bi se smanjila emisija dušika – prirodnog plina u našoj atmosferi koji nas s kisikom održava na životu.

Poljoprivreda je izvor života Nizozemske koja se sve do sada mogla pohvaliti s oko 54.000 farmi. A sada će se jedna petina farmi morati zatvoriti  

Tisuće i tisuće farmera ostat će bez ikakvih primanja u svrhu ostvarenja „klimatskih ciljeva“ što će uzeti veliki ekonomski danak zbog znatnog smanjenja poljoprivredne proizvodnje.

Do sada je Nizozemska bila jedna od vodećih svjetskih zemalja u proizvodnji hrane, ali sada nizozemska Vlada nastoji tome stati na kraj. Da dodatno uvrijedi, Geert Wilders objavio je pismo u kojem je pokazao da vlada namjerava koristiti eksproprirano zemljište za smještaj „tražitelja azila.“

Sve u svemu, nizozemski plan za postepeno ukidanje poljoprivrede je kulturno, društveno i ekonomsko samoubojstvo za Nizozemsku.

U objavljenom poučnom tekstu Peter Sweden između ostalog napisao je slijedeće: „U ovom trenutku svijet se suočava s prehrambenom krizom i nedostatkom hrane. Mi trebamo hranu – više hrane sada, a ne manje hrane u krizi! Klimatski fanatici žele nas vratiti u Srednji vijek. A nizozemska Vlada planira prisiliti farmere na prodaju farme i zemlje! ZAŠTO?… A gdje sam to već čuo?…“ – upitao je Sweden te dodao: „O da, pa to je iz KOMUNIZMA! Već sam rekao da je ovo klimatski komunizam a „Veliko resetiranje“ je samo druga riječ za GLOBALNI KOMUNIZAM“.

„Pravi cilj globalista je depopulacija i masovni genocid. To je ono o čemu se radi u prijevari o klimi“, upozorava Sweden.  

Još dvije zemlje pridružuju se popisu zemalja čije vlade namjerno prihvaćaju glad. Unatoč poremećaju u opskrbi hranom u svijetu zbog dvije godine karantene u svrhu borbe protiv COVID-a, kanadska Vlada Justina Trudeaua planira provesti plan od 2020. prema kojem će država smanjiti svoje emisije dušikovog oksida za 30 posto u sljedećih deset godina—i, po mogućnosti, smanjiti ih za 40 – 45 posto. Ministri u Alberti i Saskatchewanu su se žalili, napominjući da će to značajno smanjiti proizvodnju hrane. (https://thecountersignal.com/trudeau-moves-forward-with-fertilizer-reduction-climate-policy/).

Međutim, kada je u pitanju proizvodnja hrane, Kanada ima plan: Bube (kukce). Vlada je uložila u plan proizvodnje 9000 metričkih tona cvrčaka godišnje za prehranu životinja i ljudi. Ako je za utjehu, ‘soloni’ Novog svjetskog poretka također će jesti kukce. Uostalom, jastog je doista poput morskog skakavca, zar ne? (Morski skakavac – ustonožac, lat. Squilla mantis). (www.canadianmanufacturing.com/manufacturing/).

Ono čemu svjedočimo je oblik ludila, dok razne svjetske vlade ulaze u utrku da vrate svijet u razdoblje odnosno u vrijeme hladnoće, mraka i gladi. Stoga nije ni čudo da je Irska upravo uskočila u kolonu „stvorimo glad“. Irska također zahtijeva od svojih poljoprivrednika da smanje svoje emisije za 28 posto.

Prema izvješću The Timesa, irski ministar poljoprivrede, Charlie McConalogue, već je pristao nametnuti smanjenje od 27 ili 28 posto poljoprivrednog sektora u zemlji, što je potez koji će uzrokovati značajne poremećaje u lokalnim tvrtkama. Međutim, publikacija također tvrdi da još uvijek postoji značajan pritisak na McConaloguea da provede ograničenje od 30 posto, mjera za koju je voditelj jedne od najvećih poljoprivrednih organizacija u zemlji rekao da će rezultirati golemim smanjenjem broja stoke u zemlji.

Andrea Widburg („American Thinker“) u objavljenom tekstu napisala je slijedeće: „Inače, ako mislite da se to ne može dogoditi ovdje, u Americi, varate se. Jedan od nusproizvoda Bidenovog rata u Ukrajini je da američki farmeri više ne dobivaju mineralno gnojivo kojim su Rusija i Bjelorusija opskrbljivale svijet. A gnojivo je puno poskupilo. Ograničeno, skupo gnojivo znači ograničene, skupe zalihe hrane. U vrijeme suvremene poljoprivrede koja bi trebala imati neograničene količine hrane, glad će uskoro progoniti i Ameriku.“

„Ovo je sve za „spas planeta“, naravno. Trenutna svjetska populacija je oko 8 milijardi. I dok je ‘Georgia Guidestones’ sada možda samo prašina, razumno je vjerovati da navodi ciljanu svjetsku populaciju koja se jako dobro slaže sa Svjetskim ekonomskim forumom i njegovim pomoćnicima diljem svijeta: manje od 500 milijuna ljudi. Mi ostali smo strani i bili bismo bolji kao prirodno gnojivo nego kao živi zagađivači CO2 koji dišu“ – napisala je Widburg.

Objašnjenje: ‘Georgia Guidestones“ je bio veliki granitni spomenik postavljen 1980. u okrugu Elbert (Elbert County), sjeveroistočna Georgija, SAD, a bio je poznat i pod nazivom „američki stonehenge.“ Tvorci spomenika vjerovali su da će doći do neke društvene, nuklearne ili ekonomske katastrofe i željeli su da spomenik služi kao vodič čovječanstvu u svijetu nakon kataklizme. U jutro 6. srpnja 2022. spomenik je teško oštećen u snažnoj eksploziji, a tijekom dana je bio srušen zbog sigurnosnih razloga. Na spomeniku je bila uklesana poruka s deset postulata ili naputaka, a prvi postulat je glasio: „Održavajte ljudsku populaciju ispod 500 milijuna u stalnoj ravnoteži s prirodom.“   

Na kraju moram istaknuti da je u organizaciji pokreta „Slobodni zajedno“ u Hrvatskoj održana 1. Međunarodna konferencija za obustavu Agende 2030. pod nazivom „Ujedinjeni za čovjeka“ („United for humankind“).

Konferencija je održana u pastoralnom centru župe Svetog Josipa u Ličkom Osiku od 19. do 21. kolovoza 2022. Više možete saznati na: https://hr-hr.facebook.com/SlobodniZajedno/ te https://slobodnizajedno.org

Izvor:

  1. Andrea Widburg: „Ireland joins Canada and the Netherlands in contributing to world famine“; American Thinker, 25. 7. 2022.
  2. Peter Sweden: „Netherlands to SHUT DOWN 11,200 farms to meet climate goals“; The Burning Platform, 9. 8. 2022.; www.theburningplatform.com
  3. Peter Cradle: „Great Reset: Government to target farmers with carbon emissions cuts of around 28 percent“; Breitbart, www.breitbart.com/europe/2022/07/24/
  4. Patti Domm: „A fertilizer shortage, worsened by war in Ukraine, is driving up global food prices and scarcity“; CNBC, 6. 4. 2022.; www.cnbc.com/2022/04/06/

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Merkel i Obama guraju TTIP

HF

Skandalozne teze savjetnika Klausa Schwaba, Hararija

hrvatski-fokus

Weimerica? – Carl Schmitt o vladavini prava

hrvatski-fokus

Necijepljeni su najbolji dio čovječanstva

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više