Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Što je terorizam? Terorizam je i korupcija vladajućih

Terorizam vide u današnjem HDZ-u u svima i svemu što je drukčije od njih

 

Postoji puno definicija terorizma, kao i vrste terorizma. Međutim ne postoji univerzalna i jedinstvena definicija terorizma. Definicija terorizma ovisi o onome tko je donosi, gdje je donosi i zašto je donosi. Terorizam je određena vrsta nasilja nekoga prema nekome. Nasilje nije uvijek terorizam. Mržnja može biti terorizam. S političkog gledišta za neke je drugačije mišljenje terorizam, pa takve koji mrze ili tobože mrze treba otklanjati i uklanjati iz javnog prostora, posebice iz zasjedanja Parlamenta. Za te uklonjene terorizam je upravo njihovo otklanjanje. Elemente  terorizma možemo uvijek i svuda naći, ovisno koja nam je točka gledišta, koga želimo poštedjeti terorizma, odnosno koga terorizmom želimo plašiti i zastrašiti. Terorizam je riječ koja je moćno oružje i oruđe u rukama moćnika, naročito pojedinih vlada i njihovih čelnika. Pred terorizmom ili nadolazećim terorizmom koji se pomalja preko nekih pomalo smiješnih i neuračunljivih akcija, briše sve pred sobom, posebice uključenost vladajućih u neke kriminalne afere, teške milijarde kuna. Nadolazeći terorizam je dobar prekrivač svih nepodopština, prevara, krađa i obmana, koje vode u vrh vladajućih. Kad terorizma nema onda ga treba izmisliti. Treba ljude držati u strahu i napetosti, s ciljem nad svima držati kontrolu, posebice medijima i opoziciji. U nas je to vrlo lako i jednostavno. Većina medija su ovako i onako pod državnom kontrolom, a prave opozicije zapravo niti nema. Ni s lijeva, niti s desna, niti od onih koji su tobože u centru. Jedina i prava opozicija je u neku ruku predsjednik države, ukoliko on to može i smije biti, jer on bi zapravo trebao biti kohezijski čimbenik, koji stvara ravnotežu, sigurnost, mir i slobodu.

Prosvjed pred sjedištem HDZ-a koji je doživio potpuni fijasko i totalni promašaj je na svojoj margini, po premijeru i vladajućima, “izrodio” i navijestio terorizam, koji gmiže i “rasplamsava” se u Lijepoj našoj, u vidu jednog tinejdžera, koji se malo zaigrao Molotovljevim koktelom, nožem i nekakvom napravom čavlarom, što je skrivao u svojem ruksaku. Budne snage onih koji bdiju nad nama su tog “teroristu” otkrile i razotkrile. Sad nastoje otkriti je li on vuk samotnjak ili pripada čoporu, koji sprema državni udar Molotovljevim koktelima.

Kažu da “besposlen pop i jariće krsti”, tako i naš državni vrh izmišlja teroriste, s ciljem prikrivanja mega afere u INA-i i krađe milijardu  kuna, koje je razotkrila strana banka i prijavila poreznoj upravi. Terorizam i govor mržnje uočio je i predsjednik Sabora kod zastupnice Katarine Peović, te je kaznio zabranom govora i bivanja u sabornici, puna dva dana. Terorizam vidi HDZ u svima i svemu što je drugačije od njih, što misli i govori protiv njih.

Svi mi bi se s pravom mogli zapitati: je li terorizam korupcija? U neku ruku jest.

Ankica Benček

Povezane objave

Aleksandra Zec nije “Srpkinja”, majka joj je Hrvatica

hrvatski-fokus

Dvadeset osam godina HDZ-a

HF

Dezerter Vulin nahvalio dezertera Milanovića

HF

Tko u Hrvatskoj želi zaustaviti Šešelja?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više